Jaarbeurs Webinars en Whitepapers - Tips, tricks, trends over evenementen, congressen, beurzen, vergaderingen organiseren

Webinars & Whitepapers

Kennis moet je delen, en dan doen wij dan ook graag. Onze passie en jarenlange ervaring en expertise hebben we daarom omgezet in interessante whitepapers en webinars. Een snelle deep-dive in allerlei interessante onderwerpen rondom het organiseren van events.

Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij de nodige kennis en expertise in huis over het organiseren van succesvolle evenementen, beurzen, congressen of vergaderingen - live en online. Deze waardevolle kennis delen we graag met jou in de vorm van behulpzame whitepapers. Daarnaast organiseren wij in samenwerking met Frankwatching ook regelmatig interessante webinars over het organiseren van events, waarbij verschillende experts aan het woord komen.

Veel lees, leer en kijkplezier!

Tips om het maximale uit je event-budget te halen

Het budget. Misschien niet het leukste onderdeel van het organiseren van een event, maar wel een onvermijdelijk én belangrijk onderdeel. Met een budget móet je keuzes maken in je eventorganisatie. Maar hoe neem je slimme beslissingen over waar je dit geld aan uitgeeft? De specialisten van Jaarbeurs hebben ruim 10 decennia ervaring met het organiseren van events en delen hun gouden tips voor het vinden, optimaal inzetten en beheren van je event-budget. Zodat jij je Return on Investment kunt verbeteren met minder budget

Jaarbeurs Supernova Progress Congreszaal Utrecht

10 tips voor het organiseren van een online event

Online sessies maken een grote opmars en dat is niet zomaar. Waarbij het fysiek niet altijd mogelijk is om samen te komen, kiest men steeds vaker als vervanging of uitbreiding voor een livestream vanuit een echte studio. Online weliswaar, maar wel professioneler dan de zoveelste Zoom of Teams bijeenkomst. Het voordeel van bestaande studio’s is dat over de meeste aspecten al is nagedacht en hiervoor zijn ingericht.

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij het organiseren van een online gestreamd event? Hoe zorg je ervoor dat je event online net zoveel impact maakt als offline? En met welke technische aspecten moet je rekening houden? Lees het in onze whitepaper.

Jaarbeurs Studios

Hoe organiseer ik een succesvol congres binnen de richtlijnen?

Live ontmoetingen zijn in deze tijd waardevoller dan ooit. Welke meerwaarde heeft een live event ten opzichte van een digitaal event? Hoe organiseer je een veilig event, dat voldoet aan de richtlijnen van het RIVM?

Op donderdag 3 september werd het woord gegeven werd aan Myrthe Dekker (account- en eventmanager bij Jaarbeurs) en Joanne Bijleveld (presentator en ervaringsdeskundige op het gebied van coronaproof events organiseren). In dit webinar krijg je tips en tricks hoe je een succesvol event organiseert met oog op de richtlijnen van het RIVM. Myrthe en Joanne delen hun ervaringen, lichten de meerwaarde van een live event toe en delen een de do’s & don’ts voor het organiseren van een coronaproof event.

Hulp nodig voor jouw live event binnen de richtlijnen?

Jaarbeurs Webinars en Whitepapers - Hoe organiseer ik een succesvol congres binnen de 1,5 meter richtlijnen?

De do’s & don’ts van vergaderen (live én digitaal)

Ben jij al helemaal thuis in thuiswerken? Uit onderzoek blijkt dat bij werken op afstand minder vertrouwen is en minder bereidheid om informatie te delen. Maak van een vergadering weer een inspirerend moment met deze tips & tricks!

Op donderdag 28 mei gingen Eefje van der Hijden (eventmanager bij Jaarbeurs MeetUp) en Eeke Olijve (vergadercoach bij Team at Home) in gesprek met elkaar over hoe je optimaal (online) kunt vergaderen. Bekijk het webinar om te leren over de balans vinden tussen live en online vergaderen, luister naar praktijkvoorbeelden en de do’s & don’ts van vergaderen.

Meer leren over optimaal (online) vergaderen?

Jaarbeurs Webinars en Whitepapers - De do’s & don’ts van vergaderen (live én digitaal)