Nieuws

Wielergala Jaarbeurs 2023
Nieuws

’s-Hertogenbosch draagt trofee Wielrenner van het Jaar over aan fietsstad Utrecht

Utrecht, 20 november 2023 – Fietsstad Utrecht maakt zich op voor het eerste Nationale Wielergala dat op 27 november aanstaande voor het eerst plaatsvindt in Koninklijke Jaarbeurs. Tijdens dit jaarlijkse evenement worden de Wielersporters van het Jaar gekozen. De winnaar ontvangt de Gerrit Schulte Trofee. Na ruim 60 jaar verhuist het jaarlijkse Wielergala van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Voor de organisatie genoeg reden om de Gerrit Schulte trofee afgelopen weekend officieel over te dragen aan de fietsstad.
ICT&Logistiek Jaarbeurs
Nieuws

ICT&Logistiek 2023 toont logistiek Nederland op zijn best

Utrecht, 13 november 2023 – Afgelopen week vond ICT&Logistiek 2023 plaats in Koninklijke Jaarbeurs. Dat logistiek Nederland hard werkt aan een efficiëntere, duurzamere en toekomstbestendige logistiek, blijkt uit het grote aantal bezoekers aan de vakbeurs. Bijna 7.000 bezoekers legden gedurende twee dagen contact met de ruim 180 exposanten en toonden zich nieuwsgierig naar de laatste innovaties, lieten zich inspireren door de talrijke kennissessies en maakten afspraken over samenwerking en partnerschappen.
MOTORbeurs Jaarbeurs
Nieuws

Alle motormerken aanwezig op MOTORbeurs Utrecht 2024

Utrecht, 13 november 2023 – De organisatie van MOTORbeurs Utrecht 2024 is verheugd te kunnen melden dat alle gevestigde motormerken de komende editie aanwezig zijn op de beursvloer. De meer dan 20 motormerken die zijn aangesloten bij de branchevereniging RAI Vereniging, slaan de handen ineen voor deelname aan het grootste motorevenement van Nederland. MOTORbeurs Utrecht vindt plaats van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari 2024 in Koninklijke Jaarbeurs.
VerzamelJaarbeurs 2023 kunst
Nieuws

VerzamelJaarbeurs verwelkomt Utrechtse kunstenaar Pet met duurzaamheidsdoolhof

Utrecht, 9 november 2023 – Het grootste vintage evenement van Europa, VerzamelJaarbeurs, vindt aankomend weekend plaats in Koninklijke Jaarbeurs. Tijdens VerzamelJaarbeurs laten bezoekers zich inspireren door 1.300 kramen met vintage, design, antiek, curiosa, vinyl en allerhande verzamelobjecten. De organisatie is verheugd deze editie kunstenaar Pet van de Luijtgaarden te ontvangen die zijn creativiteit combineert met duurzaamheid in de vorm van een caravan doolhof. Met dit doolhof daagt Pet bezoekers uit om na te denken over hun impact op het milieu.
KreaDoe PMC Jaarbeurs
Nieuws

KreaDoe in Jaarbeurs haalt recordbedrag op voor Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Utrecht, 7 november 2023 – Het grootste do-it-yourself (DIY)-event van de Benelux, KreaDoe, haalt met haar 34ste editie een recordbedrag op voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Jaarbeurs zet zich in voor de missie van het Máxima: ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven. KreaDoe trok de afgelopen vijf dagen ruim 45.000 bezoekers naar Koninklijke Jaarbeurs. Exposant Age Yska van edding: "Het was weer een groot feest op KreaDoe, de beurs waar creativiteit bruist en ideeën sprankelen. Voor ons is dit event de ontmoetingsplek waar we creatievelingen ieder jaar kunnen inspireren. Samen maken we de wereld een stukje mooier."
Cybersec Jaarbeurs 2023
Nieuws

Een succesvolle eerste editie van Cybersec Netherlands in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 6 november 2023 - Op 1 en 2 november 2023 vond de eerste editie van Cybersec Netherlands plaats in Koninklijke Jaarbeurs. De vakbeurs, gewijd aan alles wat met cybersecurity te maken heeft, werd door ruim 2.100 experts, professionals en geïnteresseerden uit zowel Nederland als het buitenland bezocht. Met een rijk scala aan sprekers, workshops en paneldiscussies bood Cybersec Netherlands een schat aan informatie en inzichten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity.
Duurzaam deelnamepakket
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs introduceert duurzame beursstand

Utrecht, 1 november 2023 – Koninklijke Jaarbeurs biedt haar exposanten vanaf vandaag de mogelijkheid om hun beursstand op te bouwen met duurzame en circulaire materialen. Met de introductie van de duurzame beursstand zet Jaarbeurs een belangrijke stap in het verder verduurzamen van haar beurzen en evenementen. De Utrechtse evenementenlocatie werkt hierin samen met leveranciers als Vepa the furniture factory, JMT en A-Booth. Marloes van den Berg, Chief People & Sustainability Officer Koninklijke Jaarbeurs: “De introductie van de duurzame beursstand draagt bij aan onze ambitie om de meest duurzame organisator en facilitator van beurzen en evenementen in Europa te worden. Met het zogeheten duurzame deelnamepakket kunnen we exposanten een keuze bieden waarmee zij echt impact kunnen maken op de beursvloer.”
Helen Dowling Instituut Koninklijke Jaarbeurs
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs en Helen Dowling Instituut slaan handen ineen

Utrecht, 30 oktober 2023 – Naast de lichamelijke gevolgen van kanker ervaren veel kankerpatiënten ook mentale klachten. Kanker kan zorgen voor angstgevoelens, extreme vermoeidheid en depressieve gedachten. Hierdoor kunnen mensen mentaal vastlopen. Het Helen Dowling Instituut biedt professionele psychologische zorg en doet onderzoek om deze steeds verder te verbeteren. Hiervoor is geld nodig. Koninklijke Jaarbeurs draagt vanuit haar duurzaamheidsdoelstellingen graag bij aan een gezondere stad en regio en heeft het Helen Dowling Instituut aangewezen als nieuw goed doel.
Dutch Travel Week Jaarbeurs
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs lanceert eerste editie Dutch Travel Week

Utrecht, 25 oktober 2023 – Van 10 tot en met 14 januari 2024 vindt de allereerste editie van de Dutch Travel Week plaats in het hart van Nederland, Utrecht. De Dutch Travel Week is een nieuw, meerdaags evenement waarin de (internationale) reiswereld centraal staat. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “De Dutch Travel Week bestaat uit een week vol activiteiten voor reisprofessionals en reisliefhebbers waaronder de 53ste editie van de Vakantiebeurs, de nieuwjaarsbijeenkomst van de ANVR, de Travel Trade Day en het Travel Talent Event voor studenten van toerisme-opleidingen. Tijdens de Dutch Travel Week verbinden we de gehele reissector zowel qua leisure als zakelijk toerisme.”
Koninklijke Jaarbeurs
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs verwelkomt Herman Mantel als nieuwe Chief Commercial Officer

UTRECHT, 23 oktober 2023 - Koninklijke Jaarbeurs kondigt de benoeming aan van Herman Mantel als nieuwe Chief Commercial Officer (CCO) per 1 december 2023. Hij volgt Heiko M. Stutzinger op die de nieuwe Managing Director van de Hamburg Messe und Congress GmbH wordt. Mantel is momenteel werkzaam als algemeen directeur van energieplatform Connecthing. Eerder was hij adviseur Digital & Data bij Station10 en werkzaam als CCO bij Telegraaf Media Groep.
Enactus Wolrd Cup Koninklijke Jaarbeurs
Nieuws

30 internationale studententeams strijden om ’s werelds beste duurzaamheidsidee tijdens Enactus World Cup in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 19 oktober 2023 – De Enactus World Cup is gisteravond officieel geopend in het Beatrix Theater van Koninklijke Jaarbeurs. 30 internationale studententeams pitchen de komende dagen hun meest impactvolle duurzaamheidsidee aan inspirerende leiders vanuit het bedrijfsleven en vanuit maatschappelijke organisaties. Eén van hen is Suzanne Jungjohann, CHRO Royal Consun: "De studenten van de Enactus World Cup brengen innovatie en passie samen om een duurzame toekomst te creëren, iets wat als inspiratie kan dienen voor ons allemaal.” Nederland is dit jaar vertegenwoordigd door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Enactus World Cup vindt tot en met vrijdag 20 oktober plaats in Koninklijke Jaarbeurs.
ICT&Logistiek
Nieuws

ICT&Logistiek 2023 in teken van terugdringen CO2-uitstoot

Utrecht, 12 oktober 2023 - De logistieke sector staat de komende jaren voor een grote uitdaging: het terugdringen van de CO2-uitstoot tot nul, te beginnen in de zero-emissiezones. Vanaf 2025 kunnen vervoerders een groot aantal steden vrijwel alleen nog maar aandoen met een elektrisch voertuig. Vakbeurs ICT&Logistiek trapt op 8 november af met een ochtend die volledig in het teken staat van Zero Logistics. ICT&Logistiek, de ontmoetingsplaats voor technologische innovatie binnen de logistieke sector, vindt op 8 en 9 november 2023 plaats in Koninklijke Jaarbeurs.