FleurvandenBerg Accountmanager Congressen Jaarbeurs

Jaarbeurs door de ogen van: Fleur van den Berg

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons sterkste punt: onze mensen.  Fleur van den Berg is account- en eventmanager congressen en is lid van het ‘Jaarbeurs Green Team’. Ze adviseert klanten en medewerkers graag hoe ze een duurzaam event kunnen organiseren. 

Wie een evenement wil organiseren in congrescentrum Supernova of Media Plaza, zal al snel in contact komen met Fleur. Als account- en eventmanager is zij namelijk een van de aanspreekpunten van onze congreslocaties. Vanaf het moment van de aanvraag tot op de dag zelf, helpt Fleur om een event zo succesvol mogelijk te maken. En het liefst met een duurzame insteek. 

Jaarbeurs congressen team fleur van den berg

Jaarbeurs Green Team

Een paar jaar geleden rolde Fleur de ‘duurzaamheidskant’ in, zegt ze: ‘Jaarbeurs heeft de ambitie om de meest duurzame organisator en facilitator van evenementen in Europa te worden. En daar zetten we mooie stappen voor. Denk onder andere aan een vernieuwde afvalverwerking, minder energieverbruik en het gebruik van circulaire materialen. Het is goed als je duurzame opties introduceert, maar je moet óók de medewerkers mee krijgen. Daarom werd een aantal jaar geleden het Green Team van medewerkers opgericht om meer draagkracht te creëren. Ikzelf was destijds al bezig om in mijn privéleven ook duurzamer te leven. Duurzaamheid is een passie van me geworden de afgelopen jaren. Ik kijk veel documentaires hierover, heb zonnepanalen en eet geen vlees meer. Toen de oproep voorbijkwam om lid te worden van het Jaarbeurs Green Team, wilde ik daar graag bij aanhaken. Ik heb mezelf naar voren geduwd.’ 

Groene keuzes maken

Inmiddels is Fleur de ‘go-to persoon’ op het gebied van duurzame keuzes bij een evenement. Sommige opties zijn voor haar heel logisch. Fleur: ‘Je zal mij bijvoorbeeld nooit horen vragen of je een vlees- of vegetarische bitterbal wil serveren. We bieden standaard de variant zonder vlees aan. Ook op andere gebieden kan je veel terrein winnen. Door bijvoorbeeld goed te kijken naar je doelgroep. Wat voor soort mensen komen er naar het event? Daar kan je de catering op aanpassen. Neigen mensen sneller naar salades of broodjes? Door dit goed in te schatten, voorkom je minder verspilling. Bovendien hebben we bij Jaarbeurs slimme afvalbakken die registreren wat er weggegooid wordt. Die resultaten analyseren we en gebruiken we weer bij een volgend event door bijvoorbeeld minder van dat gerecht te maken.’ 

FleurvandenBerg Accountmanager Congressen Jaarbeurs

Plant een boom als bedankje

Fleur is ook het aanspreekpunt van collega’s die een vraag hebben over dit onderwerp. Fleur: ‘Soms wordt er bijvoorbeeld gevraagd of ik een goed sprekerscadeau weet. Vroeger gaf men vaak een bos bloemen of een fles wijn als dank. Ik adviseer een boom te laten planten via Trees for All. Daar krijg je een certificaat van, dus je kunt ook nog iets tastbaars geven. Leuk om te weten, Jaarbeurs heeft zelf ook een samenwerking met Trees for All. Voor elk evenement dat er bij ons plaatsvindt planten we een boom.’ 

Het complete plaatje

Duurzaam denken en doen heeft niet alleen te maken met groene keuzes maken. Ook onderwerpen als vitaliteit, inclusie en diversiteit vallen daaronder. Daarom zijn vanuit het Green Team subgroepjes ontstaan. Fleur: ‘Dit zijn echt onderwerpen voor onze medewerkers zelf. We willen bijvoorbeeld qua vitaliteit meer bieden voor medewerkers. We onderzoeken of het mogelijk is om in te zetten op de mentale gezondheid van medewerkers of door coachingsessies aan te bieden. Of door een jaarlijkse sportdag te organiseren. We zetten enquêtes uit bij onze collega’s om te kijken waar behoefte aan is. Dit jaar organiseren we voor het eerst een diversiteitsweek voor medewerkers. Samen met het Green team hebben we het hele programma uitgewerkt. Collega’s kunnen meedoen aan allerlei activiteiten en workshops, zoals een standswandeling langs plekken met queergeschiedenis in Utrecht, een lezing over generatieverschillen en een rondleiding om te ervaren hoe het is als je blind bent. Ook gaan collega’s gerechten uit hun eigen cultuur koken in de Jaarbeurskeuken. ’s Avonds kunnen we dan met elkaar genieten van een diversiteitsdiner.

FleurvandenBerg Accountmanager Congressen Jaarbeurs

Secuur kijken wat er beter kan

Als je altijd de duurzaamheidspet op hebt, loop je ook anders door een congres of beurs, volgens Fleur. Zo zegt ze: ‘Ik bezoek regelmatig duurzaamheidscongressen door het hele land. Toen ik laatst op een andere locatie was, kreeg ik een papieren flyer over wat er te doen was. Is dat nou echt nodig? Dat kan toch ook digitaal?’ Ook op onze eigen locaties loopt ze met een gedetailleerde bril door de ruimte. Fleur: ‘Bij beurzen werken we met bepaalde routes. Het viel me op dat juist de duurzaamheidsroute werd aangegeven met ballonnen. Oeps! Dat is niet de meest duurzame manier, en dat gaan we dus in de toekomst anders doen. Of ik loop door het gebouw om te kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat we alle toiletten genderneutraal maken en dat ze toegankelijk zijn voor iedereen. We kijken altijd secuur naar onze eigen keuzes. Bij Jaarbeurs staan we altijd open voor verandering om morgen beter te doen.’   

Ook jouw passie volgen bij Jaarbeurs?

Blogs

tips congreshacks fleur lieke
Blog

Congreshacks: 3 essentiële tips voor een goede voorbereiding van je event

Een evenement organiseren is niet alleen leuk om te doen, het kan ook bijdragen aan het versterken van relaties, het opbouwen van je merk, groei stimuleren… Maar laten we eerlijk zijn: het kan ook behoorlijk stressvol zijn, vooral als je het niet vaak doet. Maak daarom eens kennis met de Jaarbeurs Congrescoaches. Vanuit hun jarenlange ervaring delen zij zogenaamde congreshacks die het organiseren van je event meteen makkelijker maken. In dit artikel nemen we je mee in de 3 essentiële onderdelen van een goede voorbereiding. Want een goede voorbereiding is het halve werk de eerste stap richting een succesvol evenement!
Lees meer
xxxx
Blog

Jaarbeurs door de ogen van Hidde Paauw

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met onze sterkste eigenschap: onze mensen. Hidde Paauw is Event Operations Manager en helpt klanten om succesvol evenementen te organiseren.
Lees meer
FleurvandenBerg Accountmanager Congressen Jaarbeurs
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Fleur van den Berg

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons sterkste punt: onze mensen. Fleur van den Berg is account- en eventmanager congressen en is lid van het ‘Jaarbeurs Green Team’. Ze adviseert klanten en medewerkers graag hoe ze een duurzaam event kunnen organiseren.
Lees meer
Elsbeth
Blog

Online reis van onze exposanten in kaart

Bij Koninklijke Jaarbeurs brengen we continu verbeteringen aan om samen met onze exposanten nog succesvollere evenementen te organiseren. We vragen daarbij input van onze klanten en bezoekers. Eén van die manieren is onze focusgroep/klantarena, waarbij we een groep exposanten uitnodigen om met elkaar en met ons over een specifiek onderwerp de diepte in te gaan en ervaringen te evalueren. Het onderwerp was deze keer het MyJaarbeurs portaal. Hét online platform waar exposanten hun deelname kunnen voorbereiden. We nodigden tien exposanten uit om hun ervaringen met ons te delen tijdens een klantfocusgroep.
Lees meer
Bo scheermeijer
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Bo Scheermeijer

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Bo Scheermeijer is Supervisor Hospitality en doet z’n best elke dag tenminste één iemand te verrassen met zijn positieve energie.
Lees meer
TechniShow team 2024
Blog

Een dorp bouwen met Nicole van Leeuwen in de Wereld van Jaarbeurs

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Nicole van Leeuwen is Senior Account Manager van de vakbeurs TechniShow en is verantwoordelijk voor sales, van begin tot eind. We zetten onze bouwhelm op en lopen met Nicole de beursvloer op terwijl zij ons vertelt hoe ze van een bouwtekening een dorp creëert.
Lees meer