Project Leersum

Trees For All

Trees For All

Trees For All
Omdat wij geloven in een wereld waarin we zorgvuldig omgaan met elkaar en onze omgeving zijn we een samenwerking met Trees For All aangegaan. 

Trees For All is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor het planten van nieuwe bossen en het herstellen van bestaande bossen. Bomen dragen bij aan een beter klimaat, doordat ze CO2 opslaan. Komende jaren planten wij voor elk congres, evenement, beurs of vergadering bij Jaarbeurs een boom. Daarnaast is het mogelijk om als exposant of organisator zelf een boom te doneren. 

Projecten

De door Jaarbeurs gedoneerde bomen worden in de volgende projecten geplant.

Borneo - 2024
In het Indonesische deel van het eiland Borneo zijn grote gebieden met tropisch regenwoud verdwenen. Daardoor wordt het leefgebied van talloze dieren, bomen en planten steeds kleiner. Met dit project worden 125.000 bomen geplant verdeeld onder zeven inheemse boomsoorten. Door het planten van de juiste soorten kan het bos zich weer herstellen, wat zorgt voor een beter klimaat en gezonde levensomstandigheden voor mens en dier. 

 

Leersum - 2023 en 2024
Op voormalige graslanden zijn 24.000 bomen geplant. Dat zijn bijna 9 voetbalvelden aan bomen. Er zijn verschillende inheemse boom- en struiksoorten te vinden, zoals de zachte berk, schietwilg en meidoorn. Een divers bos trekt ook veel soorten planten en dieren aan. In de winter van 2023-2024 komen er nog eens 16.000 bomen bij.  


Duinbos in Vietnam - 2023 
We zetten ons in voor het planten van duinbossen in Vietnam. Door het toenemende aantal overstromingen en tyfoons in Centraal-Vietnam is de natuurlijke vegetatie zo goed als verdwenen waardoor dorpen in het achterland kwetsbaarder worden. Met het terugplaatsen van duinbossen ontstaat er natuurlijke kustbescherming en wordt de lokale bevolking voorzien van een sterk en klimaatbestendig ecosysteem.