TechniShow team 2024

Een dorp bouwen met Nicole van Leeuwen in de Wereld van Jaarbeurs

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Nicole van Leeuwen is Senior Account Manager van de vakbeurs TechniShow en is verantwoordelijk voor sales, van begin tot eind. We zetten onze bouwhelm op en lopen met Nicole de beursvloer op terwijl zij ons vertelt hoe ze van een bouwtekening een dorp creëert.

Nicole (56) startte in 2001 bij Jaarbeurs nadat Jaarbeurs Reed Exhibitions overnam. “Ik werkte destijds voor het project ‘Nursing dagen’ en daar deed ik alles voor. Van het maken van salesplannen tot het ontwerpen van brochures. Op een gegeven moment werd ik bewuster van het feit dat ik nu bij Jaarbeurs werk en ik veel groter kan en wil dan alleen project ‘Nursing dagen’. Ik kreeg een ingeving, ik wil ‘iets in de industrie’. Dus ik werkte jarenlang voor Logistica en ESEF Maakindustrie.” Tussen 2014 en 2021 was Nicole er zeven jaar tussenuit en richtte ze zich op andere werkzaamheden. Eind 2020 werd ze gebeld door een oud-collega met de vraag om te helpen bij de organisatie van de installatiebeurs VSK. Toen Nicole de klus aannam wist ze wat ze al die tijd zo gemist had. Het was dan ook geen verrassing dat ze uiteindelijk terugkeerde in de wereld van beurzen en evenementen. “Na VSK stelde mijn manager mij voor de keuze: VSK of TechniShow. Ik ging voor TechniShow, een industriële vakbeurs op het gebied van metaalbewerking. Daar liggen voor mij de grootste uitdagingen op het gebied van sales.”

"Sales is waar mijn hart ligt. Ik wil niets anders."

Van ruwe schets tot realiteit

Voor Nicole is de opbouw van de beurs hét moment waarop haar visie tot leven komt, waar de zogeheten CAT-tekeningen transformeren tot realiteit. "Het begint in de voorbereidingen met een tekening en eindigt in een dorp, en iedere beurshal heeft zijn eigen identiteit. Dat samen vormt een keten", legt Nicole uit. Deze aanpak is de rode draad van de opbouw van  TechniShow. Elke beurshal wordt zorgvuldig ingedeeld, met aandacht voor de specifieke behoeften van onze exposanten en bezoekers. Het is een complexe puzzel waarin Nicole en het team de juiste elementen op hun plek brengen om de beste ervaring te leveren.

“Het begint met een tekening en eindigt in een dorp.”

Exposanten zien TechniShow als een uitgelezen kans om hun nieuwste en meest innovatieve machines te presenteren aan het publiek. Sales staat voor de uitdaging om een diverse en boeiende line-up van exposanten samen te stellen, die de nieuwste ontwikkelingen in de metaalsector vertegenwoordigen. Een netwerk en kennis van zaken stelt het salesteam in staat om indrukwekkende exposanten aan te trekken die de kern vormen van TechniShow. Terwijl de stands en machines van de exposanten op de juiste plek staan is Nicole, als vraagbaak en aanspreekpunt, constant in beweging.

Nicole

Passie voor sales

“De maakindustrie vind je overal. Als je dat eenmaal ziet, laat je het niet meer los.” En dat loslaten doet Nicole ook niet. Dat was te merken op de afgelopen editie waar bijna 30.000 enthousiaste liefhebbers uit de maakindustrie samenkwamen. Als salesmanager speelde Nicole met het team een cruciale rol in het creëren van deze fantastische editie. "Ik ben sales. Ik ben Jaarbeurs”. Heel haar hart ligt in haar werk. Daar hebben alle exposanten en bezoekers vier dagen van kunnen genieten. “We hebben nú al de concepten klaarliggen voor de volgende editie en zélfs exposanten die hun voorkeurspositie al hebben doorgegeven. De TechniShow van 2024 was echt een cadeautje.”

“Deze TechniShow was echt een cadeautje.”

Machine

Ook het gevoel van realiseren creëren?

Bekijk onze vacatures op de werkenbij.jaarbeurs.nl

Blogs

Bo scheermeijer
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Bo Scheermeijer

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Bo Scheermeijer is Supervisor Hospitality en doet z’n best elke dag tenminste één iemand te verrassen met zijn positieve energie.
Lees meer
TechniShow team 2024
Blog

Een dorp bouwen met Nicole van Leeuwen in de Wereld van Jaarbeurs

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Nicole van Leeuwen is Senior Account Manager van de vakbeurs TechniShow en is verantwoordelijk voor sales, van begin tot eind. We zetten onze bouwhelm op en lopen met Nicole de beursvloer op terwijl zij ons vertelt hoe ze van een bouwtekening een dorp creëert.
Lees meer
Rachel Jankowsky
Blog

Achter op de motor bij Rachel Jankowsky in de Wereld van Jaarbeurs

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Rachel Jankowsky is beursmanager MOTORbeurs Utrecht en Kampeer & Caravan Jaarbeurs en is financieel en commercieel eindverantwoordelijk voor beide beurzen. We stappen achter op de motor bij Rachel en ze vertelt hoe ze van haar passie haar werk heeft gemaakt.
Lees meer
Nina van der Knaap WEY lid
Blog

Werken in de Wereld van Jaarbeurs; hoe is dat eigenlijk? Lid van personeelsvereniging vertelt

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. Ons sterkste punt? Onze mensen. Want samen zijn we Jaarbeurs. Elke dag zetten we ons in om te zorgen dat een bezoek aan onze locatie bijzonder wordt. Maar … hoe is het eigenlijk als je zelf in de Wereld van Jaarbeurs werkt? Zijn er voor medewerkers ook van die betoverende feestjes, evenementen en borrels? Nina van der Knaap (lid van personeelsvereniging WEY) vertelt er meer over.
Lees meer
Tom van der zwaag - medewerker Jaarbeurs
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Tom van der Zwaag

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Tom van der Zwaag is beursmanager Bouw & Installatie en verantwoordelijk voor de operationele uitvoering binnen de bouw- en installatiesector van Jaarbeurs.
Lees meer
Jaarbeurs congreslocatie Media Plaza Flame foyer
Blog

Zo organiseer je in ieder seizoen een geslaagd evenement

Of het nou Pasen is, de zomervakantie of oud en nieuw. Het leven zit vol tradities en gewoontes. En dat is ook goed merkbaar in de evenementenbranche. In ieder seizoen zijn er elementen die jij in kunt zetten bij de organisatie van je bijeenkomst, om er een passende beleving van te maken. Bij Jaarbeurs hebben we hier al decennialang ervaring mee en daarom delen we graag onze expertise met jou!
Lees meer