Sustainability & Innovation

Duurzaamheid

 

Groeien in een duurzamere wereld

Wij vinden het belangrijk en ook noodzakelijk om een bijdrage te leveren aan een duurzamere

wereld. Met de 2,3 miljoen mensen die we jaarlijks mogen ontvangen kunnen we impact maken en dat doen we dan ook. In onze business, in de operatie, bij het bouwen van onze nieuwe venue en zeker ook als het gaat om het nemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

In 2019 is onze bedrijfsstrategie aangepast en is duurzaamheid een centraal thema voor de organisatie geworden. En ambitie hoort daarbij; wij streven ernaar de meest innovatieve en duurzame van Europa te worden binnen onze industrie in zes jaar tijd. In de eerste helft van 2020 zijn de duurzaamheidsplannen uitgewerkt en eind 2020 zijn de eerste resultaten zichtbaar.

 

Masterplan Nieuwe Jaarbeurs

Het masterplan Nieuwe Jaarbeurs biedt een nieuwe toekomst. Voor Jaarbeurs, voor de stad Utrecht én voor de inwoners van Utrecht. Het masterplan beslaat niet alleen een nieuw ontwerp voor Jaarbeurs, maar ook voor de ontwikkeling van het omringende gebied. Dit gebeurt in overeenstemming met de gemeente. Het Jaarbeursdistrict wordt een compleet nieuw en aantrekkelijk gebied om te leven, wonen en werken. Onderdeel van een groter, bruisend centrum van Utrecht.

Dit masterplan is een startschot. Jaarbeurs heeft de intentie om actief de dialoog op te zoeken met de stad. Klik hier voor meer informatie over het masterplan Nieuwe Jaarbeurs.

Wij geloven dat groei begint met ruimte. Nieuwe kansen, nieuwe ervaringen en nieuwe ideeën ontstaan als mensen de ruimte krijgen elkaar te ontmoeten. In de ogen te kijken. Naar elkaar te luisteren. Met elkaar te praten. Als Jaarbeurs bieden én creëren we de ruimte voor jouw ontwikkeling. Als mens. Als organisatie. Als industrie. Dat doen we op een duurzame manier. En dat doen we zo slim mogelijk. Online en offline. In het centrum van het land, in het hart van de stad, met oog voor jou. Zodat jij op een verantwoorde manier snél verder kunt groeien.

Jaarbeurs heeft oog voor de maatschappij. In ons werk streven we altijd naar de perfecte balans tussen mens, milieu en maatschappij. Wij voelen ons maatschappelijk betrokken, zijn ons bewust van onze omgeving en de impact die wij op de toekomst hebben. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van hoe wij dit in de praktijk toepassen.

Innovatie

Jaarbeurs zet een verdere digitalisering en moderne technologieën in om waardevolle ontmoetingen te kunnen blijven organiseren. Het verbinden van mensen, merken en markten vindt steeds meer online plaats, terwijl de behoefte aan fysieke ontmoetingen onverminderd groot blijft. Wij ontwikkelen nieuwe concepten om de kracht van online en live events te bundelen. Samen met partners ontwikkelen en initiëren wij voortdurend nieuwe oplossingen die bijdragen aan een optimale bezoekersbeleving en business opportunities.  

Image

Zonnepanelen

Met bijna 1.400 zonnepanelen op het dak van het Beatrixgebouw kunnen we met trots zegen dat wij in het bezit zijn van een van de grootste zonnedaken van de provincie Utrecht.

JINC

JINC helpt jongeren op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt; door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en workshops over ondernemerschap te faciliteren. Wij geven deze jongeren een kijkje in het werkveld door het bieden van bliksemstages. Daarnaast verzorgen we sollicitatietrainingen. Meer weten? Klik hier.

Image

Prinses Máxima centrum

In december 2020 zijn we een vernieuwde samenwerking met het Prinses Máxima Centrum aan gegaan. De afgelopen jaren brachten we al enkele tienduizenden euro’s bijeen voor het Prinses Máxima Centrum.  Met de vernieuwing van de samenwerking willen we de fondsenwerving intensiveren en ons verder inzetten voor de missie van het Prinses Máxima Centrum; ieder kind met kanker genezen met een optimale kwaliteit van leven. Wil je een donatie doen? Ga dan naar deze website.

Afval verminderen

Ons doel is om in 2020 geen afval meer te produceren, door 100% te scheiden en grondstof de basis te laten zijn voor nieuwe producten. Zo staan er bijvoorbeeld afvalbakken binnen Jaarbeurs die papier, plastic en restafval scheiden en maken we gebruik van recyclebaar papier.

Léon

Sinds 2008 hebben we een speciale band met het plaatsje Léon in Nicaragua. We helpen daar samen met gemeente Utrecht een beurscomplex te ontwikkelen. Hiervoor assisteren we ter plaatse ondernemers in Léon bij het opzetten van een beurspark, geven we advies en hebben we de aankoop voor de grond gestimuleerd en financieel ondersteund.

Change Inc

Jaarbeurs is changemaker van Change Inc. Het platform van toekomstmakers. Meer informatie vind je hier.

Koude en warmte opslag

We maken gebruik van een Koude Warmte Opslag (KWO). De energie die we opslaan in de bodem, gebruiken we bijvoorbeeld om in de winter het gebouw te verwarmen of in de zomer te koelen.

Stichting Jong Ondernemen

Als partner van Jong Ondernemen helpen we jongeren hun ondernemende kant te leren kennen, te ontwikkelen en hun talent te ontplooien. Stichting Jong Ondernemen helpt het onderwijs goed te laten aansluiten op maatschappij en bedrijfsleven: iedereen is ondernemer van zijn eigen toekomst.

Green Key-certificaat

We zijn al voor het vijfde jaar op rij in het bezit van het gouden Green Key-certificaat; het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.