Hybride

Een coronaproof event organiseren - hoe doe je dat?

Corona heeft de wereld van evenementen op zijn kop gezet. Gelukkig hebben we kansen gespot en is er ook in een anderhalvemeter-samenleving nog veel mogelijk. Maar: veiligheid voor alles!

Tijdens het organiseren van een event op 1.5 meter dient er rekening gehouden te worden met verschillende aspecten waar je hiervoor misschien nog niet zoveel mee bezig was als organisator. Alles met oog op de veiligheid, om ervoor te kunnen zorgen dat jouw event coronaproof is.

Zo kunnen er even geen schalen met broodjes worden geserveerd tijdens de lunch, maar zal alles verpakt moeten worden, is de capaciteit van je gewenste locatie (momenteel) gehalveerd en wordt de route middels looplijnen aangegeven.

Veilig

Tips voor het organiseren van een coronaproof live evenement

Om zeker te zijn dat je aan alles gedacht hebt, hebben we de tips voor het organiseren een veilig, coronaproof live event voor je op een rijtje gezet:

  1. Gezondheidscheck zorg dat elke bezoeker zich maximaal 24 uur vooraf aan een event checkt.
  2. Communiceer zorg dat de bezoeker op de hoogte is van alle maatregelen.
  3. Luchtcirculatie moet voldoen aan de RIVM-eisen. Check dit altijd even bij de locatie.
  4. Mondkapjes zijn verplicht in gezamenlijke binnenruimtes. Tip: houdt extra mondkapjes achter de hand wanneer mensen ernaar vragen. 
  5. Schoonmaken maak zichtbaar dat hygiëne hoog in het vaandel staat en herhaal dit met regelmaat.
  6. Looplijnen de route wordt aangegeven via de looplijnen, dit helpt bezoekers bij het bewaren van de 1.5 meter afstand.
  7. Hotspots er zijn altijd risico gebieden waar veel mensen samenkomen, zoals de garderobe en het toilet. Denk mogelijke scenario’s uit en speel hierop in. Zo kun je bij mooi weer mailen met het verzoek mensen hun jas thuis te laten.

Veilig op bezoek bij Jaarbeurs

Bij Jaarbeurs hebben we door onze Welcome App ontwikkeld, waar je op basis van Bluetooth kunt zien waar andere bezoekers zijn en waar het op dat moment druk is. Zo kun je als bezoeker altijd jouw veiligste route kiezen. 

De Jaarbeurs heeft in 2020 als eerste evenementenlocatie in Nederland het keurmerk COVID-19 preventiemaatregelen van keuringsinstituut Kiwa ontvangen. Kiwa heeft de maatregelen getoetst die Jaarbeurs heeft genomen om de eventuele verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met het keurmerk kan de Jaarbeurs laten zien dat beurzen, congressen en andere bijeenkomsten volgens de hoogste veiligheidsnormen plaatsvinden.


Ben je benieuwd wat wij nog meer doen om evenementen veilig te organiseren? Bekijk onze veiligheidsmaatregelen