Jaarbeurs Welcome app

Een veilig bezoek aan de Jaarbeurs met de Welcome app

Veilig evenementen bezoeken en organiseren in de huidige 1,5 meter samenleving? Dat kan bij de Jaarbeurs!

In nauwe samenwerking met Samsung hebben we een app ontwikkeld om ervoor te zorgen dat bezoekers tijdens beurzen en andere evenementen een veilige 1,5 meter afstand kunnen houden. Bezoekers kunnen met de Jaarbeurs Welcome app snel zien waar het druk is in het complex en er dan voor kiezen om eerst een ander deel van het evenement te bezoeken. De Jaarbeurs ontvangt geen persoonsgegevens door het gebruik van deze app, dus de privacy blijft gewaarborgd. Met de Jaarbeurs Welcome app is de Jaarbeurs de eerste evenementenlocatie in Nederland die bezoekers live kan informeren over een veilig bezoek, en één van de eerste in Europa.
 

Download de app voorafgaand aan je bezoek

De app werkt in de beurshallen van het Event & Exhibition Centre van de Jaarbeurs. Ga je naar een event in één van onze beurshallen? Zorg dan dat je van tevoren de app hebt gedownload. Alleen samen krijgen we corona eronder. De Jaarbeurs Welcome app is te vinden in de Apple Store en bij Google Play.


Hoe werkt de app?

In de beurshallen zijn afgelopen maanden honderden zogenaamde beacons opgehangen. Het aardmagnetische veld benut het kompas van smartphones in combinatie met bluetooth. De app maakt vervolgens een bluetooth verbinding met de beacons, waardoor een actueel overzicht ontstaat waar veel mensen in de hallen zijn en waar niet. Bezoekers kunnen vervolgens de actuele informatie gebruiken om hun bezoek dan anders te plannen. Jaarbeurs zelf kan op haar beurt gericht gastheren en -vrouwen inzetten om mensen meer te spreiden.

Zie direct waar het rustig is

In de app worden de gebieden waar je 1,5 meter afstand kunt houden groen weergegeven. De gebieden waar het tijdelijk te druk dreigt te worden, worden oranje weergegeven, zodat je ervoor kunt kiezen om dit gebied op een later moment te bezoeken, als het wat rustiger is.

Welcome app 2

Plan je bezoek

Zodra je ziet dat je in een oranje gebied bent kun je je beter naar een groen gebied begeven en eventueel later terugkomen, wanneer het oranje gebied ook weer groen is. Zodra een gebied oranje is zullen onze gastheren- en vrouwen ook aanwezig zijn om bezoekers naar een ander gebied te begeleiden. 

Welcome app 3

Veelgestelde vragen over de Welcome app