BSL-Brein College-EVENTS_NL.png

Bohn Stafleu van Loghum heeft ook digitaal succes

Dat de coronamaatregelen ook een verrijking van hun baan konden betekenen, hadden Leonie van Helten en Christa van den Hurk, eventcoördinator en portfoliomanager, nooit gedacht. Met ongeveer 160 live events, masterclasses en congressen per jaar, was het omschakelen naar digitale events voor hun werkgever Bohn Stafleu van Loghum enorm spannend.

‘In het begin leek het onmogelijk om alles digitaal te draaien, nu draaien we onze hand er niet meer voor om.’

Een event, masterclass, of congres? Dat gebeurde gewoon fysiek bij Bohn Stafleu van Loghum. Door corona kwam daar verandering in. Leonie van Helten, senior eventcoördinator: ‘In eerste instantie hebben we alle events verplaatst. Toen bleek dat dit langer zou aanhouden dan gedacht, zijn we in januari volledig met het team in de online events gedoken.’ Christa van den Hurk, senior portfoliomanager, vult aan: ‘Ik durf geen concreet aantal te noemen, maar ik geloof dat we dit jaar al ongeveer 60 digitale events hebben gedraaid. Inmiddels weten we onze weg wel te vinden.’
 

Catering achter je bureau
De online events van het grootste mediabedrijf voor de Nederlandse gezondheidszorg ontvangen lovende reacties. Volgens de dames draagt het verwachtingsmanagement daaraan bij. Van Helten: ‘We laten de deelnemers (want het zijn meer dan alleen kijkers) de voordelen zien. Zo is er geen reistijd en krijgen ze óók bij online events hun accreditatiepunten. Om het event meer kracht te geven, sturen wij van tevoren een lunch, een blocnote, koek of andere congresgerelateerde zaken.’
 

Podium uitbreiden
Onlangs organiseerde Van den Hurk een online event in Jaarbeurs: Topsprekers in de ouderenzorg. Vier sprekers op een podium, 250 deelnemers vanuit huis. Het was een waar succes, met een hoge beoordeling van een 8,3. Volgens Van den Hurk heeft Jaarbeurs hier zeker aan bijgedragen: ‘Het team denkt echt mee. We hadden bijvoorbeeld professor Erik Scherder als spreker over brein en muziek, ondersteund door pianist Cor Bakker. Dan moet je natuurlijk wel een vleugel hebben, dat was allemaal geen probleem. Jaarbeurs gaf aan: vleugel staat klaar, het podium is vergroot.’
 

Online netwerken
Ook Van Helten is te spreken over de evenementenlocatie. ‘Het fijne aan Jaarbeurs zijn de verschillende ruimtes, met elk een andere setting. De lampen zijn op verschillende manieren in te stellen, om zo diepte en sfeer aan je productie te geven. Bij Jaarbeurs klopt de situatie gewoon.’ Ook het event van Van Helten – Van ketenzorg naar netwerkzorg – was een groot succes. Het congres, dat onder andere in het teken staat van netwerken, kon online gewoon plaatsvinden. Jaarbeurs verzekerde een stabiele verbinding zodat deelnemers via een netwerkcarroussel online met elkaar konden netwerken. Ze kwamen in een virtuele huiskamer terecht waar ze het gesprek met elkaar aangingen.
 

Professioneel en snel
De techniek achter de schermen is iets nieuws voor de eventcoördinator en portfoliomanager. Zo zegt Van den Hurk: ‘Wij bedienen niet de knoppen en moeten de techniek dus echt door iemand anders laten regelen. Jaarbeurs heeft experts geadviseerd die alles uitdenken en uitwerken. Andere locaties doen dat ook wel, maar het gaat vaak niet op zo’n professionele basis als bij Jaarbeurs.’ Van Helten sluit hierop aan: ‘Wat betreft techniek: je ontkomt er niet aan dat er iets misgaat. Zo heb ik bijvoorbeeld een keer een haperende spreker gehad. Dat kan aan de verbinding liggen, of aan het systeem. Binnen no time wordt er wat aan gedaan. Jaarbeurs pakt het goed op en we zijn heel tevreden over onze samenwerking.’

Bas Sterrenburg

Ook een event organiseren in Jaarbeurs Studio

Bas Sterrenburg - Accountmanager online en hybride events

Meer weten over Jaarbeurs Studio? Ik vertel je graag meer over alle mogelijkheden!

events@jaarbeurs.nl  +31(0)30 295 58 81

Cases

Trading Card Games Jaarbeurs
Case

Waarom Jaarbeurs is uitgegroeid tot dé hotspot voor Trading Card Games

Utrecht en Koninklijke Jaarbeurs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want wie Utrecht zegt, zegt Jaarbeurs. En andersom. Tegenwoordig hebben ze nog een gemene deler, want samen hebben ze zich ontpopt tot een mekka voor liefhebbers van Trading Card Games (TCG). Vanuit alle hoeken van de wereld komen TCG-fans naar Jaarbeurs om kaartspellen van onder andere One Piece, Pokémon, Magic the Gathering en Yu-Gi-Oh! te spelen.
Lees meer
Rabobank 125 jaar medewerkersfeest bij Jaarbeurs Utrecht Evenementenlocatie
Case

Rabobank organiseert festival voor 10.000 man bij Jaarbeurs

Een compleet evenement voor 10.000 medewerkers organiseren in ongeveer drie weken tijd. Onmogelijk, zou je zeggen. En toch deed Rabobank het. Ter ere van het 125-jarig bestaan werd alles uit de kast getrokken voor een immens groot feest bij Koninklijke Jaarbeurs. Hoe ze dit klaarspeelden in zo’n korte tijd? Eventmanager bij de Rabobank, Hester Wilms onthult: ‘Wederzijds vertrouwen in elkaar.
Lees meer
PTG
Case

PTG/e kiest voor Jaarbeurs als vaste opleidingslocatie

Van ‘incidenteel’ een vergaderruimte huren bij Koninklijke Jaarbeurs naar 25 dagen per jaar een vaste zaal om postacademische cursussen te geven. Polymer Technology Group Eindhoven (PTG/e BV) heeft sinds een jaar ‘een nieuwe strategische plek’ gevonden bij het vergadercentrum Jaarbeurs MeetUp in het Beatrixgebouw in Utrecht. Tijd voor een evaluatie. Waarom kiest deze onderzoeks- en kennispartner specifiek voor Jaarbeurs en wat maakt het een geschikte locatie voor hun opleidingen?
Lees meer
Vilans testimonial zorgcongres bij Jaarbeurs Beatrix Theater
Case

Klant aan het woord: Vilans over succesvol samenwerken tijdens hun congres bij Jaarbeurs

Bij Jaarbeurs streven we ernaar om elke samenwerking tot een succes te maken. Daarom zijn we trots om een nieuwe testimonial video te presenteren waarin Vilans, expertisecentrum voor langdurige zorg, hun ervaring deelt over het organiseren van hun congres in ons Beatrix Theater. Bekijk het interview en ontdek wat Vilans te zeggen heeft over onze locatie, faciliteiten en ondersteuning tijdens het organiseren van hun congres.
Lees meer
Vakbeurs Openbare Ruimte
Case

Jaarbeurs en Vakbeurs Openbare Ruimte: samen naar succes

Verdubbeld in oppervlakte. Dát gebeurde er toen ExpoProof besloot om de Vakbeurs Openbare Ruimte te verplaatsen naar de hallen van Koninklijke Jaarbeurs. Wat volgt is een nauwe samenwerking waar ‘begrip voor elkaars situatie’ de boventoon voert. Marcel Beelen, COO ExpoProof, vertelt er meer over.
Lees meer
Geheugenpolidag
Case

Kracht van vertrouwdheid: Jaarbeurs als gastheer van Geheugenpolidag

‘Dit voelt weer als thuiskomen’ zegt Ellis Verpoort, projectmanager van Congress Care, als ze weer bij Koninklijke Jaarbeurs binnenstapt. Sinds een paar jaar organiseert Congress Care in opdracht van Nederlands Geheugenpoli Netwerk (NGN) elk jaar in de eerste week van november, de Geheugenpolidag bij Jaarbeurs. Ze is nog steeds blij met de keuze voor de congreslocatie in Utrecht.
Lees meer