content conference

Last-minute event organiseren? Dit zijn vier unieke parels van Jaarbeurs

Nog snel voor de zomervakantie een event organiseren of juist de voorbereidingen treffen voor een bijeenkomst na de vakantie? Een congres, bijeenkomst of workshop is de ideale manier om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen of je bedrijfsbranding te maximaliseren. En daar hoef je echt niet maandenlang van tevoren een locatie voor vast te leggen. Je bent altijd welkom in een van de vier unieke congresgebieden van Koninklijke Jaarbeurs.

Een presentatie, klantevent, persconferentie of symposium: het wordt pas écht interessant in een inspirerende ruimte. Een externe ruimte verhoogt productiviteit en kan zelfs je bedrijfsimago versterken. Daarnaast is een congreslocatie volledig ingericht om zintuigen te prikkelen en interactie te stimuleren. Ideaal dus om kennis te delen, nieuwe inzichten te vergaren of je netwerk te vergroten. Jaarbeurs kent verschillende congresgebieden, met elk een eigen dimensie. Wij zetten ze op een rij.

Media Plaza (Auditorium)

Het Auditorium van Media Plaza is perfect voor groepen tot 200 personen. De ruimte, met een opvallend podium en gekleurde stoelen, leent zich goed voor plenaire sessies waar de spreker volledige aandacht krijgt. Het Auditorium heeft bovendien een foyer, speciaal ontworpen voor een soepele registratie. Heb je ook nog break-out zalen nodig voor extra workshops, kennissessies of presentaties? Rondom de barzone zijn tien kleinere sessiezalen. Je kunt hier onder andere kiezen voor een 8-persoons boardroom of zalen voor gezelschappen van maximaal 55 gasten.

Media Plaza (Polar)

Polar kenmerkt zich om de strakke, witte omgeving die je volledig naar wens kunt inrichten. Het is geschikt voor groepen tot 650 personen waar je mensen toespreekt, een feest organiseert of een netwerkevent houdt. Naast een grote plenaire ruimte, kun je gebruik maken van de Flame-foyer, een oranje verlichte bar. Ook bij Polar kan je event bestaan uit verschillende sessies. De overige acht zalen zijn geschikt voor groepen van 40 tot 110 personen.

Jaarbeurs Media Plaza Polar Utrecht (3)
congreszaal auditorium symposium organiseren utrecht
congreszaal polar awardshow organiseren diner utrecht

Supernova

Als je event draait om verbinding creëren en de juiste energie uitstralen, dan is Supernova dé ruimte. Deze locatie is geschikt voor groepen tot 450 personen en heeft een grote centrale bar in de TransitZone. Supernova nodigt uit tot ontmoeting en met elkaar in gesprek gaan. Er zijn vier subruimtes die plek bieden aan 100 tot 195 personen, die je ook kunt schakelen zodat je een groep van 440 mensen kunt huisvesten. Leuk om te weten: Supernova heeft (letterlijk en figuurlijk) een ruimtelijk design, waardoor je je in een andere wereld waant.

Julianazalen

Dat Jaarbeurs echt voor iederéén over een geschikte locatie beschikt, blijkt uit de Julianazalen. Het Auditorium, Polar en Supernova kenmerken zich door een modern design en het prikkelen van zintuigen. Bij de Julianazalen draait het volledig om het onderwerp van het event. Een fijne, klassieke uitstraling met veel daglicht waar je in een geborgen setting een congres houdt. Het heeft daarnaast een exclusief entree en biedt ruimte aan 450 personen. Ook hier is mogelijkheid om het event te splitsen en gebruik te maken van vier subruimtes.

Congreslocatie DataDrivenHealthcare Jaarbeurs Utrecht
Congreszaal Juliana
Congreslocatie Supernova Jaarbeurs Utrecht

Goed om te weten: standaard inbegrepen

Jaarbeurs staat al jaren bekend als vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer. Niet voor niets wonnen ze in 2022 de nationale publieksprijs voor Beste Congreslocatie van het jaar. Wie al eerder een bijeenkomst heeft georganiseerd in de Utrechtse evenementenlocatie, zal het beamen: Jaarbeurs denkt actief met jou als organisator mee. Zo beschikt elke ruimte over de meest moderne technische ondersteuning én zet het team altijd een stap extra om het event succesvol te maken. En dat is, zeker als je een last-minute congres organiseert, enorm prettig.

Fleur van den Berg

Op zoek naar een congreslocatie in Utrecht?

Accountmanager Fleur

Meer weten over de congreszalen van Jaarbeurs? Neem contact met mij op voor alle mogelijkheden. Of kom langs en ervaar zelf de vele mogelijkheden van onze congreslocaties.

events@jaarbeurs.nl  +31(0)30 295 58 81

Cases

IPON 24 Reshift
Case

Een dik decennium samenwerken: de band tussen Reshift en Jaarbeurs

Betrouwbaarheid. Dát is wat Anita de Jonge, projectmanager bij Reshift, het meest waardevol vindt aan samenwerken met Koninklijke Jaarbeurs. Al meer dan vijftien jaar organiseert het bedrijf uit Haarlem events in Utrecht. En dat blijven ze doen. Inmiddels organiseren ze drie keer per jaar een congres in Supernova en een tweejaarlijkse vakbeurs, IPON, in de hallen.
Lees meer
SocialToday Event in Beatrix Theater
Case

Frankwatching SocialToday Event 2024: de toekomst van social media

Hoe kan je een evenementenruimte voor je laten werken? Laila van der Linden, Eventmanager bij Frankwatching, vertelt hoe zij de MeetUp-locaties van het Beatrixgebouw complementeerde aan het Beatrix Theater tijdens het SocialToday Event 2024. "De locaties hebben echt bijgedragen aan het succes!''
Lees meer
Helen Dowling Instituut - benefietgala
Case

Helen Dowling Instituut organiseert benefietgala voor de derde keer in de Polarzaal

Centrale ligging, ruime parkeermogelijkheden en een zaal waar je werkelijk alle kanten mee uit kunt. Het Helen Dowling Instituut hield de afgelopen drie jaar haar benefietgala Aan Tafel Met in de Polarzaal van Jaarbeurs. “Deze witte zaal is als een blanco schilderspalet waar je zelf vorm en kleur aan kunt geven, ideaal voor een event.”
Lees meer
Computable-Awards-2023- expozaal Beatrix Theater Congres Jaarbeurs
Case

Computable Awards 2023: op culinaire ontdekkingstocht in onze Expozaal

Hoe kan je een evenementenruimte voor je laten werken? Sander Hulsman, Chief Digital Content bij Koninklijke Jaarbeurs, vertelt hoe hij de Expozaal van het Beatrixgebouw optimaal benut tijdens de Computable Awards 2023. ‘De organisatie was een fantastische ontdekkingstocht!’
Lees meer
STRN
Case

Internationale hub voor de duurzaamheidstransitie

Eind augustus vult congrescentrum Jaarbeurs Media Plaza zich met honderden wetenschappers uit de hele wereld: politicologen, sociaal geografen, planologen, sociologen, innovatie-experts en vele andere promovendi, hoogleraren en universitair medewerkers. Het onderwerp: hoe kunnen we de...
Lees meer
Nationale Ondernemersprijs Jaarbeurs Auditorium
Case

De Nationale Ondernemersprijs brengt ondernemers bij elkaar in Jaarbeurs

Het mkb is de motor van de Nederlandse economie. Als je het De Ondernemer en ADR (Algemeen Dagblad en regionale titels van DPG Media) vraagt, verdienen deze bedrijven een podium. Daarom bedachten ze een prestigieuze prijs om de belangrijkste mkb-ondernemingen te eren: de Nationale Ondernemersprijs. Robert van den Ham, Director Content & Creatie van De Ondernemer: ‘Voor een eerste editie klopte het aan alle kanten!’
Lees meer