Bord vol beleving: chefkok Bastiaan Arts serveert zijn culinaire visie

man in keuken snijdt aardappel
Elsje van Vuuren
Elsje van Vuuren
21 oktober 2025
3 min

Elke ervaring is een smaakvol ingrediënt
Stel je voor: een bord waar elke hap een verhaal vertelt en de ingrediënten samenkomen tot een onvergetelijke ervaring. Onze Executive Chef Bastiaan Arts serveert zijn creativiteit en passie in de keuken van Jaarbeurs. Hij brengt niet alleen zijn schat aan internationale ervaring mee, maar ook zijn enthousiasme: “Bij Jaarbeurs krijg ik de ruimte om mijn passie voor wereldse smaken te delen en gasten telkens te verrassen met nieuwe creaties.”

Smaken uit alle windstreken
Op dit spreekwoordelijke bord liggen smaken uit alle windstreken. Bastiaan reisde als chef over rivieren en bergen: van het Radisson Blue in Georgië, waar hij samenwerkte met manager hospitality van Jaarbeurs Jochem Schut, tot aan de leiding over maar liefst 26 riviercruiseschepen. In Zwitserland kookte hij op een evenementenlocatie voor 120 personen, in Duitsland proefde hij het sterrenniveau van een Michelin-hotel en in Brabant bracht hij diners voor 11.000 gasten op tafel. Bastiaan kijkt met fonkelende ogen terug op zijn carrière tot nu toe.

Teamwork, precisie en creativiteit in de keuken
Die rijke ervaring neemt Bastiaan dagelijks mee naar de keuken van Jaarbeurs. Daar draait het om een perfecte balans tussen teamwork, precisie en creativiteit. Bastiaan en zijn rechterhand Michel Sturkenboom zorgen samen dat alles tot in de puntjes is geregeld. “We zijn met zoveel dingen tegelijk bezig. Zelfs de grammage per persoon reken ik helemaal uit, zodat alles klopt en de beleving optimaal is. Samen zorgen we voor topkwaliteit en dat motiveert ons allemaal!”

Kunst op het bord
Een absoluut hoogtepunt voor Bastiaan was het belevingsdiner tijdens een relatie-evenement van Jaarbeurs: van het Utrechtse Winterspektakel en het Prinses Máxima Centrum tot de Gemeente Utrecht. Dit bijzondere diner vond plaats in ons Media Plaza en stond in het teken van Van Gogh: The Immersive Experience. Na het diner bezochten de gasten de experience. “Het was een geweldig evenement waar ik mijn creativiteit helemaal kwijt kon,” glundert Bastiaan. “We serveerden eetbare zonnebloemen geïnspireerd op Van Gogh, gebruikten een schilderpalet als kaasplank en brachten een gerecht uit dat net zo sprankelde als Van Goghs Sterrennacht. Elk kunstwerk kwam op een verrassende manier terug in het diner. Fantastisch om zo creatief bezig te zijn!”

Grote plannen voor de toekomst
Maar Bastiaan wil verder: zijn bord blijft niet leeg. Op zijn wensenlijst staan een eigen soepenlijn, een open keukenconcept en rondleidingen voor nieuwsgierige gasten, klanten en medewerkers. “Ik wil rondleidingen in de keuken, leuk voor bezoekers, klanten en onze eigen medewerkers. Zo kunnen mensen het vak echt beleven!” De onlangs gelanceerde Jaarbeursacademy, het interne opleidingsprogramma van Jaarbeurs, krijgt een eigen logo en samen met opleidingsinstituten als Randstad krijgen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om hun passie voor koken te ontdekken in de academy.

Een extra snufje teamspirit
Een extra snufje teamspirit maakt het bord compleet. Bastiaan betrekt iedereen bij het samenstellen van het foodbook. “Het leukste vind ik dat iedereen meedenkt en meedoet. Trots zijn op je eigen recept, dat motiveert!” Zo ontstaat een keuken waar saamhorigheid en positiviteit de kernwoorden zijn. “Zoals wij ons gedragen, zo ziet de keuken eruit. Positiviteit is het geheim!”

Elsje van Vuuren

Elsje is Corporate PR- en communicatieadviseur in het team corporate communicatie bij Jaarbeurs.