Ontdek de wereld van Jaarbeurs - evenementenlocatie Utrecht

Lancering campagne ‘De wereld van Jaarbeurs’

Koninklijke Jaarbeurs geeft gezicht aan de organisatie met nieuwe corporate campagne 
 
Utrecht, 4 september 2023 – Vandaag lanceert Koninklijke Jaarbeurs de campagne ‘De wereld van Jaarbeurs’. Het doel van deze corporate campagne is om de diversiteit aan mogelijkheden die Jaarbeurs te bieden heeft onder de aandacht te brengen. Zowel bij haar klanten, bezoekers als bij potentiële medewerkers. Jaarbeurs heeft ervoor gekozen om haar eigen organisatie een gezicht te geven door bijzondere verhalen van klanten, bezoekers en medewerkers in de schijnwerpers te zetten.

Meer dan alleen beurslocatie
Jaarbeurs is vooral bekend als beursgebouw blijkt uit recent merkonderzoek. Esther Driessen, manager corporate communicatie & PR: “Ruim een jaar geleden stapte ik in de wereld van Jaarbeurs. Ik werd verrast door de veelzijdigheid, de eindeloze mogelijkheden en de constante drang naar vernieuwing en verbetering. Ik was verwonderd door al die verschillende mensen die Jaarbeurs bezoeken. Van kampeerliefhebbers tot legofans, van artsen tot motormuizen, van onderwijzers tot musicalliefhebbers. 'Jaarbeurs is veel meer dan een beurslocatie', roep ik veelvuldig. Die veelzijdigheid aan mogelijkheden en enorme diversiteit aan bezoekers willen we laten zien in een campagne die inspireert, een lach op je gezicht tovert en bezoekers, organisatoren en nieuw talent uitnodigt om in de wereld van Jaarbeurs te stappen.” ​

Vanuit deze gedachte ontwikkelde Jaarbeurs de campagne ‘De wereld van Jaarbeurs’. Met een nieuwe visuele identiteit en een aangescherpte merkbelofte zet de organisatie al haar activiteiten in de etalage. “Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat Jaarbeurs naast de hallen ook beschikt over inspirerende congres- en vergaderruimtes met ieder een eigen karakter en diverse online platforms”, licht Driessen toe.

Achter ieder portret schuilt een verhaal
Binnen de campagne ‘De wereld van Jaarbeurs’ gebruikt Jaarbeurs krachtige portretten van hun eigen klanten, bezoekers en medewerkers. Ieder met een eigen boodschap. Hiermee laten ze zien wie Jaarbeurs is, wat ze doen en waarvoor men bij Jaarbeurs terecht kan. De verschillende portretten die in de spotlight staan sluiten naadloos aan bij de merkwaarden: vriendelijk, duurzaam en vernieuwend. Driessen: “Van een portret van onze eigen kok die onze bezoekers culinair verrast tot een portret van een elfje in de trein die onderweg is naar Heroes Dutch Comic Con. En van een exposant die in een stand op de BouwBeurs haar nieuwste bouwmaterialen presenteert tot een eventorganisator die haar bezoekers inspireert met de nieuwste fashion trends. Het kan allemaal bij Jaarbeurs.”

Spelen met werkwoorden
Met deze imagocampagne richt Jaarbeurs zich op eventorganisatoren, bezoekers en potentiële medewerkers. Jaarbeurs legt bewust de focus in haar uitingen op de pay off, zodat de organisatie kan spelen met alle activiteiten die ze in huis heeft. Driessen: “Bij Jaarbeurs kan iedereen ‘ontmoeten, beleven, ondernemen, ontdekken en schaterlachen’. We maken continu gebruik van andere werkwoorden zodat we inspelen op wat onze doelgroep belangrijk vindt.” Driessen vervolgt: “In de campagne uitingen geven we een eerste blik in ‘De wereld van Jaarbeurs’. Op de campagne website, wereldvanjaarbeurs.nl, gaat het verhaal verder.”