Kreadoe Jaarbeurs 2023

Grootste DIY-event van de Benelux in Koninklijke Jaarbeurs

Duurzaam knutselen en inspiratie opdoen tijdens KreaDoe

Utrecht, 10 oktober 2023 – Op woensdag 1 november start de 34ste editie van het grootste do-it-yourself (DIY)-event van de Benelux, KreaDoe. Vijf dagen lang verandert Koninklijke Jaarbeurs in een creatief paradijs vol met DIY-inspiratie, de nieuwste materialen en het grootste aanbod aan creatieve hobby’s en workshops. Tienduizenden bezoekers, jong en oud, kunnen hun creatieve hart ophalen van woensdag 1 tot en met zondag 5 november. 

Veel bekende creatievelingen en productlanceringen
KreaDoe trekt dit najaar veel bekende creatievelingen. Een aantal oude bekenden, zoals Karin Bloemen en CreaChick, maar ook nieuwe namen zoals, Jill Schirnhofer en Pieter van @Boldstatements. Karin Bloemen lanceert haar nieuwste boek ‘Haken à La Bloemen Stripes & Colors’, CreaChick lanceert een gloednieuw kleurboek en Jill brengt haar nieuwste tekenjournal en stickerboek mee. Ook Anne Jorinde Kuiper, bekend als Gouden Lijntjes, is iedere dag aanwezig en lanceert haar nieuwe tekenboek ‘12 smoesjes om éindelijk te tekenen’.

Nog meer aandacht voor duurzame hobby’s
Het grootste DIY-event van de Benelux staat volop in het teken van creatieve inspiratie met dit jaar een recordaantal exposanten. Marleen Rompen, beursmanager KreaDoe: “Het is mooi om te zien dat hobbyen onverminderd populair blijft onder jong én oud. Mensen ervaren hobbyen als mindful en daarom hebben we dit jaar een ruim aanbod op het gebied van mindful hobbyen. Ook staat KreaDoe weer volop in het teken van duurzaam hobbyen. Zo organiseren we de KreaDoe Vintage waar bezoekers hun hobby items kunnen ruilen en hebben we een speciaal duurzaamheidsplein ingericht met bedrijven die de focus hebben op duurzaam hobbyen.” 

Nieuw: het Digitaal Teken Theater
Voor het eerst kunnen bezoekers tijdens KreaDoe kennismaken met digitaal tekenen en letteren. In het Digitaal Teken Theater verzorgt Brenda Bakker, expert op het gebied van tekenen met de app Procreate op de iPad, gratis kennismakingslessen en verschillende workshops om te leren digitaal tekenen of letteren. 

Tickets 
Tickets zijn te bestellen op www.kreadoe.nl. Daar is ook alle informatie te vinden over deelnemende bedrijven, leuke activiteiten binnen en buiten het event. KreaDoe is van woensdag 1 tot en met zondag 5 november dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Jaarbeurs is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Utrecht CS loop je zo naar KreaDoe.