WHO congres Beatrix Theater Jaarbeurs

WHO congres schittert in Beatrix Theater van Jaarbeurs

Utrecht: Heart of Health. Dé regio waar we samenwerken aan een gezondere, duurzame toekomst. Dat is ook wereldwijd niet onopgemerkt gebleven, want afgelopen november was Utrecht de gastheer van het internationale European Healthy Cities Network Conference. Het congres vond plaats op meerdere dagen en bij verschillende locaties, waaronder Koninklijke Jaarbeurs. Elke dag startte het programma in het rode pluche van het Beatrix Theater. We blikken terug met Miriam Weber, healthy city coordinator bij gemeente Utrecht. 

‘Het congres is een jaarlijks event van het WHO European Healthy Cities Network’ zegt Miriam. ‘Elke gemeente kan een bidbook indienen om het te organiseren. Het sluit aan bij de ambities van gemeente Utrecht, dus wij wilden dit congres graag naar onze stad halen. We klopten daarom aan bij Jaarbeurs om te peilen of we konden samenwerken. Kelly, onze contactpersoon bij Jaarbeurs, maakte direct een reservering en leverde waardevolle informatie aan voor het bidbook, waaronder promotiemateriaal en foto’s. Het Utrecht Convention Bureau maakte daar een fancy slider van. En met succes: ook de WHO was erg onder de indruk.’

WHO congres Beatrix Theater Jaarbeurs

Tientallen uren op de teller

Een intensieve samenwerking volgt, vanaf september 2022 tot en met het congres in november 2023 hebben de verschillende partijen regelmatig contact. Het is immers geen alledaags congres. Want met meer dan 350 deelnemers, politieke vertegenwoordigers en experts uit meer dan 70 steden en nationale netwerken, vraagt dat de nodige voorbereiding. Miriam kijkt er met een glimlach op terug: ‘Dit was voor iedereen enorm belangrijk. En gelukkig liep het meteen zo fijn. Het contact is het hele jaar soepel geweest.’

Laatste checks

En dan komt de datum dichterbij; je zou verwachten dat de spanning om te snijden is. Toch viel dat mee, volgens Miriam: ‘Een week voor het congres kwam het team van de WHO naar Utrecht. Zo wilden ze bijvoorbeeld graag bij Jaarbeurs kijken. De technische collega van de WHO wilde alle details rondom de techniek weten, hij had in het verleden bij andere locaties te vaak gezien dat er toch iets niet goed georganiseerd was. Kelly zorgde dat de stageman extra toelichting kon geven over de techniek. Elke keer als we iets doornamen, was de WHO positief verrast. Bij Jaarbeurs is het allemaal geïntegreerd en vrijwel alles is mogelijk.’

WHO congres Beatrix Theater Jaarbeurs

Theatersetting zorgt voor goede sfeer

Het congres vond op verschillende plaatsen in Utrecht plaats, maar elke dag begon het programma in het Beatrix Theater. ‘Dat was een bewuste keuze’, zegt Miriam. ‘Het is echt wat anders dan een kille, zakelijke zaal. Je zit in een theater, de sfeer zit er meteen in. Daarnaast gebruikten we andere verdiepingen in het Beatrixgebouw voor de parallelle sessies en de lunch.’

Daverend succes

Terugkijkend beschouwt Miriam het congres als een groot succes. Zo zegt ze: ‘Er is niks misgegaan, zelfs geen kleinigheidje. Ik hoorde het ook van anderen: er zat zoveel enthousiasme en blijdschap in die dagen. Dit is gewoon het mooiste congres geweest wat we hebben gehad. De beleving … het was prachtig. Als ik de foto’s terugzie, daar straalt alleen maar blijdschap uit. Het evalueren met Jaarbeurs was ook alleen maar lofzang. Oh ja, er was één dingetje. Een crackertje dat beter zou smaken met wat beleg erop. Iets anders konden we gewoon niet verzinnen. Zo goed en prettig verliep het!’ 

WHO congres Beatrix Theater Jaarbeurs

Krachten bundelen voor mooie ontwikkelingen

Na het congres had het organisatieteam geen blue monday, maar een ‘blue december-gevoel’, vertelt ze. ‘We hebben een jaar zo lang hard gewerkt, alles stond in het teken van het congres. Het is gewoon een kater dat we elkaar niet meer zoveel spreken. Tegelijkertijd heeft het traject iets sterks in ons losgemaakt. Het laat zien dat we in Utrecht de krachten hebben om iets moois te ontwikkelen als je een ambitie deelt. We gaan gezondheid steeds meer op de agenda zetten. Utrecht is de Heart of Health. Dat willen we onder andere bereiken door meer van dit soort kansen naar de stad te halen. In de toekomst gaan we dus zeker weer samenwerken.’ 

 

Foto's: Ruben Philipse

Interessant om te weten:

Over European Healthy Cities Network Conference

Aantal bezoekers/deelnemers: meer dan 350
Bezoekers/deelnemers komen uit: 53 verschillende landen 
Gebruikte locatie + sessiezalen: Beatrix Theater en -gebouw
Doel van de bijeenkomst: ALV, kennis en inspiratie uitwisselen én 35-jarig feest
Tevredenheidscijfer van bezoekers voor de locatie: geen cijfer, wel hele positieve reacties: onder andere door de centrale ligging. 
Bijzonder element: gigantische delegatie van burgemeesters, wethouders, politici en bestuurders

Kelly van der Velden - Otten

Ook een congres bij Jaarbeurs organiseren?

Accountmanager Kelly

Heb jij een bijzonder idee voor een evenement of show? En zoek je hiervoor een grote centraal gelegen evenementenlocatie? Wij hebben de ruimte en passie om jouw evenement in Utrecht tot een succes te maken. Neem contact met mij op en ik vertel je graag meer over alle mogelijkheden.

events@jaarbeurs.nl | +31(0)30 295 58 81

Cases

Rabobank 125 jaar medewerkersfeest bij Jaarbeurs Utrecht Evenementenlocatie
Case

Rabobank organiseert festival voor 10.000 man bij Jaarbeurs

Een compleet evenement voor 10.000 medewerkers organiseren in ongeveer drie weken tijd. Onmogelijk, zou je zeggen. En toch deed Rabobank het. Ter ere van het 125-jarig bestaan werd alles uit de kast getrokken voor een immens groot feest bij Koninklijke Jaarbeurs. Hoe ze dit klaarspeelden in zo’n korte tijd? Eventmanager bij de Rabobank, Hester Wilms onthult: ‘Wederzijds vertrouwen in elkaar.
Lees meer
PTG
Case

PTG/e kiest voor Jaarbeurs als vaste opleidingslocatie

Van ‘incidenteel’ een vergaderruimte huren bij Koninklijke Jaarbeurs naar 25 dagen per jaar een vaste zaal om postacademische cursussen te geven. Polymer Technology Group Eindhoven (PTG/e BV) heeft sinds een jaar ‘een nieuwe strategische plek’ gevonden bij het vergadercentrum Jaarbeurs MeetUp in het Beatrixgebouw in Utrecht. Tijd voor een evaluatie. Waarom kiest deze onderzoeks- en kennispartner specifiek voor Jaarbeurs en wat maakt het een geschikte locatie voor hun opleidingen?
Lees meer
Vilans testimonial zorgcongres bij Jaarbeurs Beatrix Theater
Case

Klant aan het woord: Vilans over succesvol samenwerken tijdens hun congres bij Jaarbeurs

Bij Jaarbeurs streven we ernaar om elke samenwerking tot een succes te maken. Daarom zijn we trots om een nieuwe testimonial video te presenteren waarin Vilans, expertisecentrum voor langdurige zorg, hun ervaring deelt over het organiseren van hun congres in ons Beatrix Theater. Bekijk het interview en ontdek wat Vilans te zeggen heeft over onze locatie, faciliteiten en ondersteuning tijdens het organiseren van hun congres.
Lees meer
Vakbeurs Openbare Ruimte
Case

Jaarbeurs en Vakbeurs Openbare Ruimte: samen naar succes

Verdubbeld in oppervlakte. Dát gebeurde er toen ExpoProof besloot om de Vakbeurs Openbare Ruimte te verplaatsen naar de hallen van Koninklijke Jaarbeurs. Wat volgt is een nauwe samenwerking waar ‘begrip voor elkaars situatie’ de boventoon voert. Marcel Beelen, COO ExpoProof, vertelt er meer over.
Lees meer
Geheugenpolidag
Case

Kracht van vertrouwdheid: Jaarbeurs als gastheer van Geheugenpolidag

‘Dit voelt weer als thuiskomen’ zegt Ellis Verpoort, projectmanager van Congress Care, als ze weer bij Koninklijke Jaarbeurs binnenstapt. Sinds een paar jaar organiseert Congress Care in opdracht van Nederlands Geheugenpoli Netwerk (NGN) elk jaar in de eerste week van november, de Geheugenpolidag bij Jaarbeurs. Ze is nog steeds blij met de keuze voor de congreslocatie in Utrecht.
Lees meer
WHO congres Beatrix Theater Jaarbeurs
Case

WHO congres schittert in Beatrix Theater van Jaarbeurs

Utrecht: Heart of Health. Dé regio waar we samenwerken aan een gezondere, duurzame toekomst. Dat is ook wereldwijd niet onopgemerkt gebleven, want afgelopen november was Utrecht de gastheer van het internationale European Healthy Cities Network Conference. Het congres vond plaats op meerdere dagen en bij verschillende locaties, waaronder Koninklijke Jaarbeurs. Elke dag startte het programma in het rode pluche van het Beatrix Theater. We blikken terug met Miriam Weber, healthy city coordinator bij gemeente Utrecht.
Lees meer