Online event organiseren in externe opnamestudio

7 praktische tips om echt impact te maken met het organiseren van je online event

Online events hebben de afgelopen tijd een enorme meerwaarde en populariteit gekregen, zelfs nu live events weer mogelijk zijn. Of het nu gaat om het bereiken van een groter publiek, het besparen van reiskosten of het bieden van flexibiliteit in de planning, online events hebben hun plaats veroverd in de evenementenwereld.

Ook als het gaat om het organiseren van online events, kan je goed bij Jaarbeurs terecht. We begrijpen de unieke uitdagingen en mogelijkheden die online platforms bieden en hebben onze expertise gebruikt om talloze succesvolle online events te faciliteren. 

Event- en accountmanager Bas Sterrenburg deelt in dit blogartikel 7 praktische tips om echt impact te maken met het organiseren van een online event.

Online evenement organiseren bij Jaarbeurs Studio

Tip 1: Zorg voor een boeiende en interactieve ervaring

Een van de sleutels tot het creëren van impact bij je online event is het bieden van een boeiende en interactieve ervaring voor je deelnemers. Maak gebruik van polls, enquêtes, Q&A-sessies en chatfuncties om je publiek te betrekken en hen de mogelijkheid te geven om vragen te stellen en meningen te delen.

Tip 2: Investeer in een externe studio voor professionele audio- en videokwaliteit

Een productie van hoge kwaliteit zonder kleine (technische) mankementen is van essentieel belang bij een geslaagd online event! Zorgen voor de juiste kwaliteit van je audio en video-opnames is dus onmisbaar voor een geslaagd online event. Investeer in goede apparatuur en zorg ervoor dat je een betrouwbare internetverbinding hebt.

Overweeg daarom om gebruik te maken van een externe opnamestudio voor nog betere kwaliteit en een professionele uitstraling. Naast het bieden van de juiste apparatuur en een goede internetverbinding helpt de begeleiding van een professioneel team jou ook om je goed te kunnen focussen op de inhoud. 

Tip 3: Creëer een duidelijke en overzichtelijke structuur

Een goed gestructureerd online event helpt je deelnemers om gemakkelijk te navigeren en de boodschap duidelijk te begrijpen. Zorg voor een heldere agenda en deel deze van tevoren met je publiek. Maak gebruik van duidelijke secties en overgangen om de inhoud overzichtelijk te presenteren.

interactie online event organiseren

Tip 4: Verrijk je content met visuele elementen

Om impact te maken, is het belangrijk om ook de content van je online event visueel aantrekkelijk te maken. Maak gebruik van aantrekkelijke presentaties, grafieken, afbeeldingen en video's om je boodschap te ondersteunen en je publiek geïnteresseerd te houden. 

Tip 5: Stimuleer netwerkmogelijkheden

Hoewel online events fysieke interactie niet kunnen evenaren, kun je toch netwerkmogelijkheden creëren. Stel bijvoorbeeld virtuele breakout-sessies, discussiegroepen of netwerkmomenten in, waarbij deelnemers de kans krijgen om met elkaar in contact te komen en ideeën uit te wisselen. Dit vergroot de betrokkenheid en helpt deelnemers om waardevolle contacten op te doen.

Tip 6: Maak gebruik van storytelling

Het gebruik van storytelling is een krachtige manier om impact te creëren en de aandacht van je publiek vast te houden. Vertel inspirerende verhalen, deel persoonlijke ervaringen en gebruik praktijkvoorbeelden om je boodschap levendig en relevant te maken. Dit zal je publiek emotioneel betrekken en de impact van je event vergroten.

Online evenement organiseren bij Jaarbeurs Studio

Tip 7: Plan een proefsessie en dry-run en test alles voorafgaand aan het event

Een goede voorbereiding is essentieel om een vlekkeloos online event te garanderen. Plan een proefsessie én een dry-run met het hele team, waarbij je het hele programma en ieders taken bespreekt en alle technische aspecten en interactieve functies test. Controleer de audio, video, chatfuncties en andere relevante tools om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals verwacht. Zo weet iedereen bij de live opname precies wat ze moeten doen, voor een naadloze ervaring van je online deelnemers. Daarnaast zorgt het vermijden van technische problemen ervoor dat de impact van je event wordt vergroot en frustratie bij deelnemers wordt voorkomen.

 

Met deze 7 praktische tips kun je echt impact maken met het organiseren van een online event.

Het creëren van een boeiende en interactieve ervaring, investeren in professionele audio- en videokwaliteit, het structureren van je content, het verrijken met visuele elementen, het stimuleren van netwerkmogelijkheden, het gebruik van storytelling en een goede voorbereiding zijn sleutelfactoren voor succes.

Vergeet niet om gebruik te maken van een externe studio om je audio en video naar een hoger niveau te tillen. Door deze tips toe te passen, kun je je online event transformeren en een blijvende impact achterlaten bij je publiek.


 

Je event organiseren bij Jaarbeurs is Plug & Play - jij doet je verhaal, wij regelen de rest/
Bas Sterrenburg

Ben je op zoek naar een hoogwaardige opnamestudio voor het produceren van online events van topkwaliteit?

Laat mij je verder helpen! Bij Jaarbeurs hebben we de perfecte oplossing voor jou. Onze opnamestudio is speciaal ontworpen om jouw online event naar een hoger niveau te tillen, met state-of-the-art faciliteiten en technologie.

Met professionele audio- en videokwaliteit, geavanceerde technologie en ons team van experts staan we klaar om je te helpen impact te maken en je online event naar een hoger niveau te tillen.

Blogs

moments 3 jaarbeurs duurzaamheid
Blog

Aan de slag met klantfeedback: nieuwe horecapunten met nog meer focus op vers en duurzaam

Bij Jaarbeurs zijn we continu aan het verbeteren om samen nog succesvollere evenementen te organiseren. We vragen daarbij input van onze klanten en bezoekers. Zo hoorden we onder andere dat men de verhouding van prijs en kwaliteit van de horeca niet in balans vond. Bas Rietvelt, Head of Hospitality, ging aan de slag met de klantfeedback en voerde de afgelopen maanden veel ontwikkelingen door. Hij vertelt onder andere over het vernieuwde horecapunt dat openging tijdens de 50PlusBeurs. Daarnaast praat hij ons bij over de keuzes die hij maakt om de horeca naar een hoger niveau te tillen.
Lees meer
20230907-Jaarbeurs-Campagne-shoot-websize22.jpg
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Noa Vermaak

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Noa Vermaak werkte eerst als exhibitor service medewerker en maakte onlangs de overstap naar sales support medewerker voor KreaDoe en Vakantiebeurs. Daarnaast zet ze zich actief in voor WEY; de personeelsvereniging van Jaarbeurs.
Lees meer
20230415-Marleen-marketing jaarbeurs evenementen kreadoe -MichielTon-websize1.jpg
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Brand Marketing Manager Marleen van Soest

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Marleen van Soest is Brand Marketing Manager en vertelt hoe zij zorgt dat Vakantiebeurs en KreaDoe echt een uitje wordt voor bezoekers.
Lees meer
kerstfeest locatie - decoratie in betoverend thema
Blog

7 tips om een betoverend kerstfeest te organiseren

Het is nooit te vroeg om te beginnen met het plannen van een betoverend kerst- of eindejaarsevenement! Ben jij degene die verantwoordelijk is voor het organiseren van dit feestelijke samenzijn voor je collega's of relaties? Lees verder voor 7 inspirerende ideeën en praktische tips om jouw evenement te transformeren tot een magische herinnering, met inzichten van account- en eventmanager Anke Verstraten.
Lees meer
Werken bij Jaarbeurs als Souschef Michel Sturkenboom
Blog

Jaarbeurs door de ogen van souschef Michel Sturkenboom

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Michel Sturkenboom vertelt over zijn werkzaamheden als souschef van Jaarbeurs.  
Lees meer
Demand Lead Generation
Blog

Demand Generation: waardevolle leads die voor beide partijen van belang zijn

Al meer dan 100 jaar verbindt Koninklijke Jaarbeurs mensen met elkaar. Onze locatie is bekend geworden door de kracht van fysieke ontmoeting; door beurzen, evenementen en congressen bijvoorbeeld. En nu, anno 2023, kan verbinding leggen, kennis delen en netwerken ook op andere manieren dan enkel fysieke aanwezigheid. Via kennisplatformen als Computable, Dutch Health Hub en Bouw & Installatie Hub. En via Demand Generation; een nieuwe dienst waarmee we partners helpen om kwantitatieve en kwalitatieve leads te ontvangen. Robert Riphagen vertelt er meer over.
Lees meer