Online event organiseren in externe opnamestudio

7 praktische tips om echt impact te maken met het organiseren van je online event

Online events hebben de afgelopen tijd een enorme meerwaarde en populariteit gekregen, zelfs nu live events weer mogelijk zijn. Of het nu gaat om het bereiken van een groter publiek, het besparen van reiskosten of het bieden van flexibiliteit in de planning, online events hebben hun plaats veroverd in de evenementenwereld.

Ook als het gaat om het organiseren van online events, kan je goed bij Jaarbeurs terecht. We begrijpen de unieke uitdagingen en mogelijkheden die online platforms bieden en hebben onze expertise gebruikt om talloze succesvolle online events te faciliteren. 

Event- en accountmanager Bas Sterrenburg deelt in dit blogartikel 7 praktische tips om echt impact te maken met het organiseren van een online event.

Online evenement organiseren bij Jaarbeurs Studio

Tip 1: Zorg voor een boeiende en interactieve ervaring

Een van de sleutels tot het creëren van impact bij je online event is het bieden van een boeiende en interactieve ervaring voor je deelnemers. Maak gebruik van polls, enquêtes, Q&A-sessies en chatfuncties om je publiek te betrekken en hen de mogelijkheid te geven om vragen te stellen en meningen te delen.

Tip 2: Investeer in een externe studio voor professionele audio- en videokwaliteit

Een productie van hoge kwaliteit zonder kleine (technische) mankementen is van essentieel belang bij een geslaagd online event! Zorgen voor de juiste kwaliteit van je audio en video-opnames is dus onmisbaar voor een geslaagd online event. Investeer in goede apparatuur en zorg ervoor dat je een betrouwbare internetverbinding hebt.

Overweeg daarom om gebruik te maken van een externe opnamestudio voor nog betere kwaliteit en een professionele uitstraling. Naast het bieden van de juiste apparatuur en een goede internetverbinding helpt de begeleiding van een professioneel team jou ook om je goed te kunnen focussen op de inhoud. 

Tip 3: Creëer een duidelijke en overzichtelijke structuur

Een goed gestructureerd online event helpt je deelnemers om gemakkelijk te navigeren en de boodschap duidelijk te begrijpen. Zorg voor een heldere agenda en deel deze van tevoren met je publiek. Maak gebruik van duidelijke secties en overgangen om de inhoud overzichtelijk te presenteren.

interactie online event organiseren

Tip 4: Verrijk je content met visuele elementen

Om impact te maken, is het belangrijk om ook de content van je online event visueel aantrekkelijk te maken. Maak gebruik van aantrekkelijke presentaties, grafieken, afbeeldingen en video's om je boodschap te ondersteunen en je publiek geïnteresseerd te houden. 

Tip 5: Stimuleer netwerkmogelijkheden

Hoewel online events fysieke interactie niet kunnen evenaren, kun je toch netwerkmogelijkheden creëren. Stel bijvoorbeeld virtuele breakout-sessies, discussiegroepen of netwerkmomenten in, waarbij deelnemers de kans krijgen om met elkaar in contact te komen en ideeën uit te wisselen. Dit vergroot de betrokkenheid en helpt deelnemers om waardevolle contacten op te doen.

Tip 6: Maak gebruik van storytelling

Het gebruik van storytelling is een krachtige manier om impact te creëren en de aandacht van je publiek vast te houden. Vertel inspirerende verhalen, deel persoonlijke ervaringen en gebruik praktijkvoorbeelden om je boodschap levendig en relevant te maken. Dit zal je publiek emotioneel betrekken en de impact van je event vergroten.

Online evenement organiseren bij Jaarbeurs Studio

Tip 7: Plan een proefsessie en dry-run en test alles voorafgaand aan het event

Een goede voorbereiding is essentieel om een vlekkeloos online event te garanderen. Plan een proefsessie én een dry-run met het hele team, waarbij je het hele programma en ieders taken bespreekt en alle technische aspecten en interactieve functies test. Controleer de audio, video, chatfuncties en andere relevante tools om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals verwacht. Zo weet iedereen bij de live opname precies wat ze moeten doen, voor een naadloze ervaring van je online deelnemers. Daarnaast zorgt het vermijden van technische problemen ervoor dat de impact van je event wordt vergroot en frustratie bij deelnemers wordt voorkomen.

 

Met deze 7 praktische tips kun je echt impact maken met het organiseren van een online event.

Het creëren van een boeiende en interactieve ervaring, investeren in professionele audio- en videokwaliteit, het structureren van je content, het verrijken met visuele elementen, het stimuleren van netwerkmogelijkheden, het gebruik van storytelling en een goede voorbereiding zijn sleutelfactoren voor succes.

Vergeet niet om gebruik te maken van een externe studio om je audio en video naar een hoger niveau te tillen. Door deze tips toe te passen, kun je je online event transformeren en een blijvende impact achterlaten bij je publiek.


 

Je event organiseren bij Jaarbeurs is Plug & Play - jij doet je verhaal, wij regelen de rest/
Bas Sterrenburg

Ben je op zoek naar een hoogwaardige opnamestudio voor het produceren van online events van topkwaliteit?

Laat mij je verder helpen! Bij Jaarbeurs hebben we de perfecte oplossing voor jou. Onze opnamestudio is speciaal ontworpen om jouw online event naar een hoger niveau te tillen, met state-of-the-art faciliteiten en technologie.

Met professionele audio- en videokwaliteit, geavanceerde technologie en ons team van experts staan we klaar om je te helpen impact te maken en je online event naar een hoger niveau te tillen.

Blogs

Tom van der zwaag - medewerker Jaarbeurs
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Tom van der Zwaag

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Tom van der Zwaag is beursmanager Bouw & Installatie en verantwoordelijk voor de operationele uitvoering binnen de bouw- en installatiesector van Jaarbeurs.
Lees meer
Jaarbeurs congreslocatie Media Plaza Flame foyer
Blog

Zo organiseer je in ieder seizoen een geslaagd evenement

Of het nou Pasen is, de zomervakantie of oud en nieuw. Het leven zit vol tradities en gewoontes. En dat is ook goed merkbaar in de evenementenbranche. In ieder seizoen zijn er elementen die jij in kunt zetten bij de organisatie van je bijeenkomst, om er een passende beleving van te maken. Bij Jaarbeurs hebben we hier al decennialang ervaring mee en daarom delen we graag onze expertise met jou!
Lees meer
Hong Jansen HR specialist artikel
Blog

Werken in de Wereld van Jaarbeurs; hoe is dat eigenlijk? HR vertelt

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. Ons sterkste punt? Onze mensen. Want samen zijn we Jaarbeurs. Elke dag zetten we ons in om te zorgen dat een bezoek aan onze locatie bijzonder wordt. Maar hoe is het eigenlijk als je zelf in de Wereld van Jaarbeurs werkt? Welke mogelijkheden krijg je als medewerker en hoe ziet het onboardingstraject eruit? Hong Jansen (HR Specialist) vertelt er meer over.
Lees meer
Jaarbeurs medewerker fotografie
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Martijn Harmelink

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Martijn Harmelink is teamlead Logistiek & Cybersecurity en is onder andere verantwoordelijk voor het managen van de salesteams van de evenementen ICT & Logistiek, Logistica, Cybersec Europe & NL. 
Lees meer
Wielergala 2023
Blog

Oscaruitreiking voor het wielrennen bij Jaarbeurs

In ons beurs- en congresgebouw is de rode loper uitgerold voor de wielerhelden van 2023. Bekende (oud)wielrenners als Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Tom Dumoulin schitteren samen met ruim 350 genodigden op het toneel van congreszaal de Polar voor hét eerste Nationale Wielergala in Utrecht. Wie gaat er vanavond naar huis met de felbegeerde trofee voor de wielrenner van het jaar?
Lees meer
Eerste Hulp bij Organiseren Jaarbeurs Fleur van den Berg
Blog

Duurzaam evenement organiseren? 7 tips om dat aan te pakken

Wil jij als eventorganisator jouw evenement op een duurzame manier neerzetten? Goed idee, want duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker. Steeds meer mensen kiezen dan ook bewust voor een evenementenlocatie die klimaatbewust bezig is. Maar hoe kies je die? Wat zijn de voordelen ervan? En hoe pak je het organiseren van een groen evenement het beste aan? Daar helpen we je graag bij.
Lees meer