Preventive Health Conference 23 november 2022  Academie Spelderholt Jongeren met een beperking stage

Een bijzondere ervaring rijker met Academie Spelderholt

Een inspirerend congres met een bijzonder tintje. Dit is wat het Preventive Health Conference op 23 november in Koninklijke Jaarbeurs karakteriseerde. Deze dag stond volledig in het teken van zorg en inclusie, in de breedste zin van het woord. Naast het behandelen van een boeiend en belangrijk zorgthema werd het Jaarbeurs-horecateam namelijk versterkt door een groep jongeren met een beperking vanuit Academie Spelderholt. Door deze werkervaring wordt de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van deze jongeren weer extra gestimuleerd.

Hoe kunnen we overgewicht en obesitas verminderen?

Dat was het gespreksonderwerp van een speciaal congres van het Institute 4 Preventive Health van de Alliantie van de Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Overgewicht en obesitas is een probleem wat alleen afneemt als we op meerdere plekken tegelijk aan preventie werken: van micro- tot macro-omgevingen. Experts uit meerdere disciplines moeten daarom samenwerken. Maar hoe? 150 professionals met verschillende disciplines kwamen bij elkaar om samen na te denken over dit vraagstuk.

Bij Jaarbeurs vinden we het belangrijk we dit soort thema’s de ruimte geven die het verdient. Daarnaast kiezen we ervoor om onze social impact te vergroten en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dat doen we bijvoorbeeld door een plek te bieden aan social enterprises. Met dit in ons achterhoofd konden we de dag nog bijzonderder maken, namelijk door samen te werken met Academie Spelderholt.

Quentin, student Academie Spelderholt: “Ik vond het heel leuk om te laten zien wat ik kan en om mensen blij te maken”

Preventive Health Conference 23 november 2022-124.jpg Academie Spelderholt Jongeren met een beperking stage

Iedereen verdient een plek in onze maatschappij

Academie Spelderholt is een plek waar jongeren met een beperking leren, wonen en werken. In een vierjarig ontwikkelingstraject werken de jongeren aan zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Samen met de organisatie van het congres konden we een aantal studenten met een beperking uitnodigen om ons horecateam die dag te versterken.

“De samenwerking met de Jaarbeurs ging uitstekend voor, tijdens en na het congres. Ontzettend leuk dat de studenten van Spelderholt de horeca verzorgden samen met het Jaarbeurs personeel. Op deze manier kregen de studenten de ervaring die ze nodig hebben om het horecavak van nog meer kanten te leren kennen en zagen de bezoekers van het congres welke fantastische bijdrage de studenten van Spelderholt kunnen leveren. We hebben enorm veel complimenten gekregen hierover.”, vertelde Martine van der Mast, Programme Director Institute 4 Preventive Health, Alliantie van de Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Preventive Health Conference 23 november 2022  Academie Spelderholt Jongeren met een beperking stage

Fleur van den Berg, Accountmanager Jaarbeurs: "Na een fijne samenwerking is er in een paar maanden een heel mooi congres neergezet. Maar het mooiste van alles was de glimlach die op het gezicht van zowel de gasten van het congres als van onze eigen medewerkers kwam, bij het zien van het enthousiasme van de studenten van Spelderholt tijdens het werk in de catering die dag! We zagen deze dag als pilot en ik hoop dat we meer organisatoren kunnen enthousiasmeren voor dit soort bijzondere samenwerkingen.” 
 
Studenten, Academie en organisatie van het Institute 4 Preventive Health, van de Alliantie van de Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht: ontzettend bedankt! We kijken terug op een geslaagde dag met waardevolle kennisoverdracht en extra bijzonder tintje!

Preventive Health Conference 23 november 2022  Academie Spelderholt Jongeren met een beperking stage
Fleur van den Berg

Fleur van den Berg - Accountmanager congressen 

"Wil je meer weten over onze samenwerking met Academie Spelderholt en hoe je dit ook tijdens jouw event een plek kunt geven? Ik vertel je er graag over! Neem contact op via onderstaande gegevens of vul ons contactformulier in."

events@jaarbeurs.nl  +31(0)30 295 58 81

Zorg&ict
Nieuws

Drukbezochte vakbeurzen Zorg&’24 in Koninklijke Jaarbeurs bomvol innovaties en oplossingen

Utrecht, 18 april 2024 – De organisatie van de Zorg&’24 vakbeurzen kijkt terug op een drukbezochte succesvolle editie met zeer tevreden reacties van exposanten en bezoekers. Koninklijke Jaarbeurs organiseerde naast de vakbeurs Zorg & ict twee nieuwe zorgvakbeurzen: Zorg & food en Zorg & facility. De vakbeurzen trokken gezamenlijk ruim 32.500 bezoekers. Met het thema ‘Fit for the future’ inspireerden meer dan 350 exposanten en 400 sprekers bezoekers over innovaties en oplossingen op het gebied van digitale transformatie, duurzame voeding en facilitaire zaken.
DHW
Nieuws

Dutch Health Week overtreft verwachtingen met ruim 55.000 bezoekers

Utrecht, 18 april 2024 – Domstad Utrecht was afgelopen week het kloppend hart van mentale gezondheid en fitheid tijdens de Dutch Health Week. De organisatie en samenwerkende partijen kijken terug op een succesvolle editie met ruim 55.000 bezoekers. Van zondag 7 tot en met zondag 14 april vonden verspreid door de stad allerlei activiteiten plaats voor bewoners en zorgprofessionals. Van een sportles, een concert van het alzheimerkoor, een expositie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), een open dag bij bloedbank Sanquin tot verschillende zorgvakbeurzen bij Koninklijke Jaarbeurs. Tijdens Culturele Zondag Beating Heart, gaf burgemeester Sharon Dijksma het startschot van de Dutch Health Week. Audrey Wilschut, projectleider Dutch Health Week: “Het bruiste in de stad, de interesse in activiteiten was enorm. We hebben samen met veel Utrechtse organisaties, van klein tot groot, een mooie basis neergelegd voor volgende edities.”
Congrescoaches
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs introduceert campagne Congrescoaches

Utrecht, 17 april 2024 – Vandaag lanceert Koninklijke Jaarbeurs de campagne ‘Congrescoaches’. Met deze campagne wil zij zich met haar kennis en kunde onderscheiden als dé congres- en vergaderlocatie van Nederland. De afgelopen twee jaar won Jaarbeurs de gouden award voor beste congreslocatie van het land vanwege haar persoonlijke begeleiding bij het organiseren van congressen en vergaderingen. Om dit over het voetlicht te brengen introduceert de Utrechtse evenementenlocatie de congrescoaches in haar nieuwste campagne.
HKU
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs en HKU maken winnaars posterwedstrijd 2024 bekend

Utrecht, 15 april 2024 – De winnaars van de jaarlijkse Koninklijke Jaarbeurs posterwedstrijd 2024 zijn bekend. Vanuit ruim 50 inzendingen is Jonas van Son, student aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), door de jury als winnaar beoordeeld. De tweede prijs is gewonnen door Julia Penning en op de derde plek eindigde Dewi van der Meulen. Aanmoedigingsprijzen waren er voor Rebecca Stroeven, Tobias Muller en Marileen Janssen. Ieder jaar organiseert Koninklijke Jaarbeurs een posterwedstrijd voor HKU-studenten. Dit jaar was het thema gekoppeld aan de campagne ‘De wereld van Jaarbeurs’. Sinds 1917 heeft Jaarbeurs een traditie van affiches gemaakt door Nederlandse ontwerpers. Om deze traditie hoog te houden vraagt zij jaarlijks aanstormende Nederlandse ontwerpers van HKU om een nieuwe jaarposter te maken.
Jaarbeurs
Nieuws

Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023: Meer mensen, meer waardering, meer winst

Utrecht, 15 april 2024 - Koninklijke Jaarbeurs publiceert vandaag haar geïntegreerde jaarverslag over 2023. Dit verslag beschrijft haar activiteiten, strategie, financiële- en niet-financiële resultaten en belangrijke thema’s van het afgelopen jaar. De behaalde resultaten op het gebied van...
Opening zorg
Nieuws

Erik Scherder opent vakbeurs Zorg&'24 in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 9 april 2024 – Vanmorgen opende Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor de vakbeurs Zorg & ict en de twee nieuwe zorgvakbeurzen: Zorg & food en Zorg & facility. Met het thema ‘Fit for the future’ doen tienduizenden zorgprofessionals deze dagen kennis en inspiratie op over innovaties en oplossingen op het gebied van digitale transformatie, duurzame voeding en facilitaire zaken. Erik Scherder, neuropsycholoog en hoogleraar, haalde het belang aan van vitaliteit voor zorgprofessionals: “Fysieke fitheid heeft een enorm effect op je mentale gezondheid, dit wil ik iedere zorgprofessional meegeven.” De zorgvakbeurzen vinden plaats tot en met donderdag 11 april tijdens de Dutch Health Week 2024 waarin de stad en regio Utrecht geheel in het teken staat van gezondheid en zorg.