Organiseer jouw congres, bedrijfsevenement, conferentie of bijeenkomst bij Jaarbeurs in Utrecht.

5 zaken die mensen belangrijk vinden als ze een event bezoeken

Yesss! We mogen weer. Onze deuren staan wijd open en we hebben de eerste bezoekers alweer met open armen mogen ontvangen. Heerlijk om te doen, maar ook weer even inkomen. En hoe zit dat met jou? Heb jij ook wel behoefte aan een kleine opfriscursus bij het organiseren van je event? We zetten alles weer even op een rijtje: wat vinden mensen nou écht belangrijk wanneer ze een event bezoeken? Welke onderdelen mogen niet ontbreken op jouw event? Dit zijn vijf cruciale factoren:

  1. Horeca
  2. Beleving
  3. Ontmoetingen
  4. Goede bereikbaarheid
  5. Duurzaamheid

1. Horeca 

Toegegeven; je gaat niet alleen naar een evenement voor de horeca (tenzij je naar een horecabeurs gaat), maar het is wel een vitaal onderdeel. Mensen vinden het fijn om even niet aan de lunch of diner te hoeven denken. Want bij een dagje weg, hoort natuurlijk ook een hapje en een drankje. Daarnaast spreekt het bezoekers aan om eens iets nieuws te proberen. Denk aan bijzondere bites of lekkere broodjes met een originele twist. Iets wat je thuis niet krijgt of de tijd niet voor hebt. Dus, zet hoog op de lijst: voldoende eet- en drinkmogelijkheden.

Jaarbeurs horeca catering vergaderen congressen beurzen Utrecht

2. Beleving

Met alleen interessante content kom je er niet (meer). We willen beleving. Actie! Heeft jouw event een ‘wauw-effect’? Dan kun je er zeker van zijn dat bezoekers graag jaar na jaar terug willen komen. Probeer je event eens te bekijken door de bril van je bezoeker. Zorg dat ze stijl achterover slaan van de leuke activiteiten of de prachtige aankleding. Bewonder en verwonder: niks is te gek. Zolang die monden maar opengaan van verbazing, dan zit je goed.

 

“Bezoekers willen waar voor hun geld, tijd of energie. Hoe...? Beleving!”

3. Mensen ontmoeten

Tja, het is misschien wel de #1 reden om naar een event te gaan. Nieuwe mensen ontmoeten. En ein-de-lijk kan het weer. Maak daarom verbinding met elkaar mogelijk. Stimuleer bijvoorbeeld georganiseerde 1-op-1 gesprekken, breakout-groups of ontmoetingen bij stands. Bij een festival of muziekevenement mag je ervan uitgaan dat bezoekers vanzelf lekker met elkaar mengen. Maar zorg er wel voor dat er altijd genoeg plek is. Een fijne chill-ruimte met loungebanken en picknicktafels bijvoobeeld.

4. Goede bereikbaarheid

Een inkoppertje natuurlijk. En eigenlijk spreekt dit voor zich, maar soms vergeten we het belang van goede bereikbaarheid. Dit kan zomaar de doorslag zijn om wel of niet naar een event te gaan. Is je event in een uithoek van Nederland of juist midden in het land? Te bereiken met OV, en ook makkelijk met de auto? En hoe is de parkeermogelijkheid? Een goede locatie en de bereikbaarheid is KEY voor bezoekers.

Jaarbeurs is als evenementenlocatie bijzonder goed bereikbaar, in het hart van Nederland. Ons Beatrixgebouw met het Beatrix Theater ligt direct naast Utrecht Centraal Station. De 11 hallen van het Event & Exhibtion Centre en onze congreslocaties Supernova, Media Plaza en Julianagebied vind je aan de overkant van de straat.

Daarnaast is er met ruim 4300 eigen parkeerplekken altijd een plekje voor jouw auto beschikbaar.

 

“Trein, auto, fiets of te voet: bereikbaarheid is een doorslaggevende factor voor mensen om een event te bezoeken.”

5. Duurzaamheid

Duurzaamheid komt overal steeds hoger op de agenda te staan. En laten we eerlijk zijn, grote events staan niet bekend om hun duurzame karakter. Maar dat wil niet zeggen dat mensen het niet belangrijk vinden. Ook jouw event kan een duurzaam karakter hebben. Denk bij elke beslissing na welke impact het op het milieu heeft en of er een beter alternatief is. Vind je het lastig om duurzame keuzes te maken? Wij helpen je een handje! Bij Jaarbeurs hebben we onszelf een duurzaam doel gesteld: we willen de duurzaamste congres- en eventlocatie van Europa zijn. Op deze pagina lees je hoe wij willen bijdragen aan een duurzame toekomst.

“Duurzaam event: denk bij elke beslissing na of er een beter alternatief is voor het milieu”

Hulp nodig met bezoekers trekken?

Of het nou gaat om de bovenstaande vijf punten af te strepen of als je extra tips wilt om meer bezoekers naar je live event te trekken... Wij staan klaar om jouw event succesvol te maken.

Kom jij je event organiseren bij de jaarbeurs?

Bij Jaarbeurs krijg je meer dan alleen vierkante meters. Met uitzonderlijke evenementen en bijzondere ervaringen willen wij bezoekers dag-in dag-uit stimuleren en inspireren. Heb jij een creatief idee en sta je te springen om het te organiseren? Neem contact met ons op of lees meer over het organiseren van jouw beurs of evenement bij Jaarbeurs.

Blogs

zaal c
Blog

Hoe bezorg je deelnemers een onvergetelijke trainingsdag?

Door een training te geven kun je kennis overbrengen, mensen inspireren, activeren, verbinding versterken… Kortom: redenen genoeg om een training te geven. Of je nu als bedrijf of particulier trainingen wil organiseren: hoe zorg je dat het een succes wordt voor zowel jou als organisator als voor je deelnemers?
Lees meer
Rico glory
Blog

Een persconferentie die wereldwijd live te volgen is? Dat (kick)boksen we voor elkaar!

Heel even was Koninklijke Jaarbeurs op donderdag 12 januari het middelpunt van de wereldwijde kickboks community.

Lees meer
Duurzaam event organiseren
Blog

Een duurzaam evenement organiseren: waar houd je rekening mee?

Een event organiseren wanneer duurzaamheid een belangrijke focus heeft binnen je bedrijf: hoe pak je dat aan? Het vraagt enkel wat voorbereiding en aandacht voor de details. Er zijn verschillende manieren waarop je duurzaamheid integreert in je event.

Lees meer
hero
Blog

Een congreslocatie kiezen voor je evenement (checklist)

Een congres, symposium of ander zakelijk evenement organiseren doe je niet zomaar. Een goede eventorganisatie betekent een doordacht plan hebben en veel keuzes maken.

Lees meer
Preventive Health Conference 23 november 2022  Academie Spelderholt Jongeren met een beperking stage
Blog

Een bijzondere ervaring rijker met Academie Spelderholt

Een inspirerend congres met een bijzonder tintje. Dit is wat het Preventive Health Conference op 23 november in Koninklijke Jaarbeurs karakteriseerde. Deze dag stond volledig in het teken van zorg en inclusie, in de breedste zin van het woord. Het Jaarbeurs-horecateam werd namelijk versterkt door een groep jongeren met een beperking vanuit Academie Spelderholt. Door deze werkervaring wordt de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van deze jongeren weer extra gestimuleerd.
Lees meer
Robots, IT professionals, superhelden en honden november events overzicht Jaarbeurs
Blog

Een maand vol met robots, IT-professionals, superhelden & honden- en kattenliefhebbers

Wat hebben robots, logistieke experts, superhelden, waterbouwers en honden & katten met elkaar te maken? We ontvingen ze allemaal afgelopen maand in Jaarbeurs! Dit waren onze tien mooiste evenementen en bijeenkomsten in november. 

Lees meer