Organiseer jouw congres, bedrijfsevenement, conferentie of bijeenkomst bij Jaarbeurs in Utrecht.

5 zaken die mensen belangrijk vinden als ze een event bezoeken

Yesss! We mogen weer. Onze deuren staan wijd open en we hebben de eerste bezoekers alweer met open armen mogen ontvangen. Heerlijk om te doen, maar ook weer even inkomen. En hoe zit dat met jou? Heb jij ook wel behoefte aan een kleine opfriscursus bij het organiseren van je event? We zetten alles weer even op een rijtje: wat vinden mensen nou écht belangrijk wanneer ze een event bezoeken? Welke onderdelen mogen niet ontbreken op jouw event? Dit zijn vijf cruciale factoren:

  1. Horeca
  2. Beleving
  3. Ontmoetingen
  4. Goede bereikbaarheid
  5. Duurzaamheid

1. Horeca 

Toegegeven; je gaat niet alleen naar een evenement voor de horeca (tenzij je naar een horecabeurs gaat), maar het is wel een vitaal onderdeel. Mensen vinden het fijn om even niet aan de lunch of diner te hoeven denken. Want bij een dagje weg, hoort natuurlijk ook een hapje en een drankje. Daarnaast spreekt het bezoekers aan om eens iets nieuws te proberen. Denk aan bijzondere bites of lekkere broodjes met een originele twist. Iets wat je thuis niet krijgt of de tijd niet voor hebt. Dus, zet hoog op de lijst: voldoende eet- en drinkmogelijkheden.

Jaarbeurs horeca catering vergaderen congressen beurzen Utrecht

2. Beleving

Met alleen interessante content kom je er niet (meer). We willen beleving. Actie! Heeft jouw event een ‘wauw-effect’? Dan kun je er zeker van zijn dat bezoekers graag jaar na jaar terug willen komen. Probeer je event eens te bekijken door de bril van je bezoeker. Zorg dat ze stijl achterover slaan van de leuke activiteiten of de prachtige aankleding. Bewonder en verwonder: niks is te gek. Zolang die monden maar opengaan van verbazing, dan zit je goed.

 

“Bezoekers willen waar voor hun geld, tijd of energie. Hoe...? Beleving!”

3. Mensen ontmoeten

Tja, het is misschien wel de #1 reden om naar een event te gaan. Nieuwe mensen ontmoeten. En ein-de-lijk kan het weer. Maak daarom verbinding met elkaar mogelijk. Stimuleer bijvoorbeeld georganiseerde 1-op-1 gesprekken, breakout-groups of ontmoetingen bij stands. Bij een festival of muziekevenement mag je ervan uitgaan dat bezoekers vanzelf lekker met elkaar mengen. Maar zorg er wel voor dat er altijd genoeg plek is. Een fijne chill-ruimte met loungebanken en picknicktafels bijvoobeeld.

4. Goede bereikbaarheid

Een inkoppertje natuurlijk. En eigenlijk spreekt dit voor zich, maar soms vergeten we het belang van goede bereikbaarheid. Dit kan zomaar de doorslag zijn om wel of niet naar een event te gaan. Is je event in een uithoek van Nederland of juist midden in het land? Te bereiken met OV, en ook makkelijk met de auto? En hoe is de parkeermogelijkheid? Een goede locatie en de bereikbaarheid is KEY voor bezoekers.

Jaarbeurs is als evenementenlocatie bijzonder goed bereikbaar, in het hart van Nederland. Ons Beatrixgebouw met het Beatrix Theater ligt direct naast Utrecht Centraal Station. De 11 hallen van het Event & Exhibtion Centre en onze congreslocaties Supernova, Media Plaza en Julianagebied vind je aan de overkant van de straat.

Daarnaast is er met ruim 4300 eigen parkeerplekken altijd een plekje voor jouw auto beschikbaar.

 

“Trein, auto, fiets of te voet: bereikbaarheid is een doorslaggevende factor voor mensen om een event te bezoeken.”

5. Duurzaamheid

Duurzaamheid komt overal steeds hoger op de agenda te staan. En laten we eerlijk zijn, grote events staan niet bekend om hun duurzame karakter. Maar dat wil niet zeggen dat mensen het niet belangrijk vinden. Ook jouw event kan een duurzaam karakter hebben. Denk bij elke beslissing na welke impact het op het milieu heeft en of er een beter alternatief is. Vind je het lastig om duurzame keuzes te maken? Wij helpen je een handje! Bij Jaarbeurs hebben we onszelf een duurzaam doel gesteld: we willen de duurzaamste congres- en eventlocatie van Europa zijn. Op deze pagina lees je hoe wij willen bijdragen aan een duurzame toekomst.

“Duurzaam event: denk bij elke beslissing na of er een beter alternatief is voor het milieu”

Hulp nodig met bezoekers trekken?

Of het nou gaat om de bovenstaande vijf punten af te strepen of als je extra tips wilt om meer bezoekers naar je live event te trekken... Wij staan klaar om jouw event succesvol te maken.

Kom jij je event organiseren bij de jaarbeurs?

Bij Jaarbeurs krijg je meer dan alleen vierkante meters. Met uitzonderlijke evenementen en bijzondere ervaringen willen wij bezoekers dag-in dag-uit stimuleren en inspireren. Heb jij een creatief idee en sta je te springen om het te organiseren? Neem contact met ons op of lees meer over het organiseren van jouw beurs of evenement bij Jaarbeurs.

Blogs

50PlusBeurs Koninklijke Jaarbeurs
Blog

Jong Oud bestormt Jaarbeurs

Langs het draaiorgel aan het begin van de Jaarbeursboulevard trekt een gestage stoet bezoekers vanaf het Centraal Station op naar de 50PlusBeurs. Vijf dagen lang vult het Beurs- en congresgebouw van Koninklijke Jaarbeurs zich met iedereen die op zoek is naar informatie en inspiratie over hoe het leven mooi blijft als je ouder wordt. Sommigen komen alleen, sommigen hand in hand, een enkeling met wandelstok, rollator of geleidehond. 70 is het nieuwe 50, en dat weten de ruim 60.000 bezoekers van de 50PlusBeurs als geen ander. Twee letterlijk oude vrienden komen er al jaren. “We slaan geen editie over!”
Lees meer
moments 3 jaarbeurs duurzaamheid
Blog

Aan de slag met klantfeedback: nieuwe horecapunten met nog meer focus op vers en duurzaam

Bij Jaarbeurs zijn we continu aan het verbeteren om samen nog succesvollere evenementen te organiseren. We vragen daarbij input van onze klanten en bezoekers. Zo hoorden we onder andere dat men de verhouding van prijs en kwaliteit van de horeca niet in balans vond. Bas Rietvelt, Head of Hospitality, ging aan de slag met de klantfeedback en voerde de afgelopen maanden veel ontwikkelingen door. Hij vertelt onder andere over het vernieuwde horecapunt dat openging tijdens de 50PlusBeurs. Daarnaast praat hij ons bij over de keuzes die hij maakt om de horeca naar een hoger niveau te tillen.
Lees meer
20230907-Jaarbeurs-Campagne-shoot-websize22.jpg
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Noa Vermaak

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Noa Vermaak werkte eerst als exhibitor service medewerker en maakte onlangs de overstap naar sales support medewerker voor KreaDoe en Vakantiebeurs. Daarnaast zet ze zich actief in voor WEY; de personeelsvereniging van Jaarbeurs.
Lees meer
20230415-Marleen-marketing jaarbeurs evenementen kreadoe -MichielTon-websize1.jpg
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Brand Marketing Manager Marleen van Soest

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Marleen van Soest is Brand Marketing Manager en vertelt hoe zij zorgt dat Vakantiebeurs en KreaDoe echt een uitje wordt voor bezoekers.
Lees meer
kerstfeest locatie - decoratie in betoverend thema
Blog

7 tips om een betoverend kerstfeest te organiseren

Het is nooit te vroeg om te beginnen met het plannen van een betoverend kerst- of eindejaarsevenement! Ben jij degene die verantwoordelijk is voor het organiseren van dit feestelijke samenzijn voor je collega's of relaties? Lees verder voor 7 inspirerende ideeën en praktische tips om jouw evenement te transformeren tot een magische herinnering, met inzichten van account- en eventmanager Anke Verstraten.
Lees meer
Werken bij Jaarbeurs als Souschef Michel Sturkenboom
Blog

Jaarbeurs door de ogen van souschef Michel Sturkenboom

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Michel Sturkenboom vertelt over zijn werkzaamheden als souschef van Jaarbeurs.  
Lees meer