Logo Vuelta

Start La Vuelta Holanda

Locatie
Beurs- en congresgebouw
Datum
-

La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland, met als startpunt: Jaarbeurs! Tijdens La Vuelta Holanda wordt er drie dagen lang door de renners door het Nederlandse landschap gekoerst. De provincies Utrecht en Noord-Brabant staan hierbij centraal waarbij de renners maar liefst 34 Nederlandse gemeenten doorkruisen. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant wordt het een uniek event om mee te maken.

Etappe 1 La Vuelta Utrecht bij Jaarbeurs

Op vrijdag 19 augustus is Jaarbeurs het vertrekpunt voor de eerste etappe van de ploegentijdrit in dit mooie Spaanse wielerevent. Als partner La Vuelta Holanda faciliteren wij ook het internationale perscentrum, Het Village Départ en de VIP hospitality.

Tijdens de eerste etappe van La Vuelta 2022 koersen de renners met een ploegentijdrit door de straten van de Domstad. De teams starten bij de Jaarbeurs en fietsen vervolgens oostwaarts door de binnenstad. In totaal is de ploegentijdrit 23,2 kilometer lang.

De teams starten bij de Jaarbeurs en fietsen vervolgens oostwaarts door de Binnenstad. Na het technische eerste deel van het parcours koersen ze langs de Singel over de Maliebaan, het oudste fietspad van Nederland. In volle vaart gaat de route naar Overvecht, waar de teams een lus maken richting Leidsche Rijn. Dit is dé plek voor de toeschouwers om hun wielerhelden twee keer voorbij te zien komen. Na het verlaten van het nieuwe Leidsche Rijn Centrum, rijden de teams af op de finish. Vanaf de fly-over wordt er een echte teamsprint afgelegd totdat ze weer over de streep komen bij het Jaarbeursplein. In totaal is de ploegentijdrit 23,7 kilometer lang.