Veilig op bezoek bij Jaarbeurs

Update 1 december 2021, 13.00 uur

De strijd tegen Corona blijkt nog niet gewonnen. De afgelopen weken zagen we de druk op de zorg toenemen door de groei van het aantal besmettingen. Het kabinet heeft daarom vrijdag 26 november extra maatregelen aangekondigd om die stijging terug te dringen.
 
De komende dagen zal duidelijker worden wat de nieuwe maatregelen concreet voor de Jaarbeurs betekenen. Op deze pagina informeren we je daar zo goed mogelijk over. Veel activiteiten kunnen zoals het er nu naar uitziet doorgaan met de extra veiligheidsmaatregelen die al bekend zijn gemaakt. Naast de controle op een geldig coronatoegangspas (en identiteitsbewijs), is bijvoorbeeld de 1,5 meter maatregel weer van kracht, ook al heb je een geldige pas. En bij een verplaatsing wordt van bezoekers en medewerkers in de meeste gevallen verwacht dat ze een mondkapje dragen.  

Samen met de organisatoren van een evenement, congres of vergadering zullen we de komende dagen bepalen hoe we gezamenlijk aan deze voorwaarden gaan voldoen. Gelukkig kunnen we veel bijeenkomsten verplaatsen naar een grotere zaal.
Helaas is ook duidelijk dat sommige activiteiten niet door kunnen gaan.

De Vakantiebeurs van 12 t/m 16 januari 2022 is afgelast. Travel Congress gaat wel door, maar online. Meer informatie vind je in dit nieuwsartikel.

Thunderdome op 11 december wordt verplaatst naar volgend jaar (10 december 2022). Kijk op de website van Thunderdome voor meer informatie. Voor het laatste nieuws over de musical Tina in het Beatrix Theater kun je terecht op de website van Stage Entertainment.

Veelgestelde vragen

Bij de Jaarbeurs is iedereen welkom in een veilige omgeving. Om de veiligheid van al onze bezoekers zo goed mogelijk te kunnen garanderen, vragen we al onze bezoekers om een coronatoegangsbewijs. Deze zijn vanaf 25 september verplicht voor locaties zoals de Jaarbeurs. Daarnaast vragen we je de basisregels van het RIVM te blijven volgen:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Draag een mondkapje bij verplaatsing
  • Desinfecteer je handen
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Coronatoegangsbewijs scannen

Coronatoegangsbewijzen

We zijn enorm blij dat we weer evenementen mogen organiseren. De veiligheid van onze bezoekers, klanten en medewerkers staat hierbij voorop. 

Vanaf 25 september zijn wij verplicht alle bezoekers van onze gebouwen te controleren op een coronatoegangsbewijs. Naast dat dit een verplichting is geloven we er ook in dat dit een belangrijke stap is in het veilig samenbrengen van exposanten en bezoekers.

 

Kiwa COVID-19 keurmerk

De Jaarbeurs heeft als eerste evenementenlocatie in Nederland het keurmerk COVID-19 preventiemaatregelen van keuringsinstituut Kiwa ontvangen. De afgelopen periode heeft Kiwa de maatregelen getoetst die Jaarbeurs heeft genomen om de eventuele verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met het keurmerk kan de Jaarbeurs laten zien dat beurzen, congressen en andere bijeenkomsten volgens de hoogste veiligheidsnormen plaatsvinden.

Logo Kiwa Keurmerk