Praktische informatie: bereikbaarheid- Jaarbeurs

Heb je binnenkort een evenement bij de Jaarbeurs? Wat leuk dat je langskomt! Om te zorgen dat je geen problemen hebt met de reis naar Jaarbeurs Utrecht geven we je graag wat tips om veilig en zo efficiënt mogelijk te reizen.

Adres Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Parkeren bij Jaarbeurs Utrecht

Maak gebruik van één van onze parkeerplaatsen

Download onze plattegrond

Bekijk onze gehele locatie

Je kunt op verschillende manieren de Jaarbeurs bezoeken. Natuurlijk kun je in de buurt van Jaarbeurs parkeren op één van de nabijgelegen parkeerplaatsen in Utrecht. Maar het is een stukje duurzamer om bijvoorbeeld met het OV of de fiets te komen. Wij leggen je uit hoe je  zo snel mogelijk de Jaarbeurs bereikt!

Bereikbaarheid van Jaarbeurs

Wat leuk dat je Jaarbeurs komt bezoeken. Maar voordat je met de auto komt, is het verstandig om te weten waar je rekening mee moet houden als je wilt parkeren. Wij helpen je alvast een handje met wat praktische informatie. 

Met de auto naar Jaarbeurs

Kom je met de auto naar Jaarbeurs, dan is het handig om van te voren te kijken welk parkeerterrein het dichtst bij de Jaarbeurs-locatie van jouw bezoek is. Bekijk hiervoor de plattegrond.

We adviseren je om onderstaand navigatieadres van het betreffende parkeerterrein aan te houden of vanaf de Ring Utrecht de blauwe ANWB-borden met daarop de aanduiding ‘Jaarbeurs’ te volgen. Van de onderstaande parkeerplekken van Jaarbeurs kun je de routebeschrijving gebruiken:    

P1: Graadt van Roggenweg, Utrecht (Google Maps
P2: Truus van Lierlaan, Utrecht (Google Maps)
P3: Van Zijstweg, Utrecht (Google Maps)                         
P4: Truus van Lierlaan, Utrecht (Google Maps)    

Lees meer over invalidenparkeerplaatsen bij Jaarbeurs en de milieuzone in het centrum van Utrecht.

Een parkeerplaats in Utrecht reserveren

Om te voorkomen dat je in de wachtrij staat, kan je online alvast een parkeerplaats reserveren. Zorg ervoor dat je je kenteken ingevuld hebt en rijd vervolgens contactloos in en uit. Voor een parkeerkaart kan je kiezen uit een dagkaart (van 0:01 uur tot 23:59 uur) of een avondkaart (van 18:01 tot 5:59 uur de volgende ochtend).      

Dagkaart bestellen Avondkaart bestellen

 

Betaald parkeren in Utrecht met een QR-code

Het betalen van een parkeerkaart kan erg simpel met een QR-code. Het enige wat je hoeft te doen is met je telefoon de QR-code op je parkeerkaartje scannen en vervolgens gemakkelijk te betalen via iDEAL. Je hoeft dus niet meer langs de betaalautomaat en betaalt daardoor veilig en snel via je telefoon!

Aanvullende informatie:

Wat verder nog goed om te weten is dat:

  • De parkeerplaatsen 24/7 geopend zijn;
  • Het parkeertarief € 4,25 per uur kost; 
  • Het online dagtarief € 20,- kost;
  • Het dagtarief ter plaatse € 22,50 kost;
  • Het dagtarief datumgebonden is;
  • Je kunt betalen met een QR-code, pinpas of Nederlandse creditcard; 
  • Zeer incidenteel de parkeerregels kunnen afwijken indien er een mobiliteitsplan van kracht is;

Plattegrond naar Jaarbeurs

Op zoek naar het dichtstbijzijnde parkeerterrein voor jouw bezoek aan Jaarbeurs in Utrecht? Of wil je weten hoe je moet lopen vanaf station Utrecht Centraal? Bekijk de plattegrond van Jaarbeurs.

Jaarbeurs plattegrond looproute - klein

Veelgestelde vragen