Wat mag er allemaal in Jaarbeurs?

Image

Nadat het kabinet op maandag 28 september nieuwe corona maatregelen bekend heeft gemaakt, hebben de veiligheidsregio, de gemeente en Jaarbeurs intensief contact gehad over wat dit betekent voor bijeenkomsten, beurzen en vergaderingen.

Kunnen congressen en bijeenkomsten doorgaan?
Congressen en bijeenkomsten kunnen doorgaan, zolang deze een educatief karakter hebben, bijvoorbeeld omdat er kennisoverdracht plaatsvindt. Zeker bij congressen is dat het geval. Ook examens vallen onder deze regel. Jaarbeurs stemt met alle organisatoren af of een bijeenkomst een educatief karakter heeft. Er is dan geen limiet aan het aantal personen dat deel kan nemen aan dergelijke bijeenkomsten, zolang de 1,5 meter regels goed in acht kunnen worden genomen. En bij Jaarbeurs hebben we daar meer dan genoeg ruimte voor 😊.

Kunnen culturele evenementen doorgaan?
Jaarbeurs is aangewezen als één van de vier locaties in de stad Utrecht waar culturele evenementen mogen plaatsvinden voor een maximum van 250 personen. Dat kan onder andere in het SCALA theater. Jaarbeurs is nog met de gemeente in overleg over dit maximum van 250 personen, omdat het SCALA theater juist gebouwd is om optimaal te kunnen voldoen aan de 1,5 meter regels; de capaciteit van de zaal is 1040 mensen. In de week van 5 oktober verwacht Jaarbeurs daarover meer duidelijkheid.

Mogen beurzen nog plaatsvinden?
Beurzen mogen gewoon plaatsvinden, omdat dit zogenaamde ‘doorstroom evenementen zijn’, waar de 1,5 meter regels goed nageleefd kunnen worden. De komende weken is er geen beurs bij Jaarbeurs gepland. World of Dinos valt echter ook onder deze regeling en mag dus gewoon doorgaan.

Wat mag er wat betreft andersoortige bijeenkomsten?
Voor andersoortige bijeenkomsten geldt dat deze wel kunnen plaatsvinden, maar tot een maximum van 30 personen. Heb je binnenkort een bijeenkomst gepland bij Jaarbeurs en vraag je je af of deze doorgang kan vinden? Neem dan contact met ons op via je contactpersoon of onze klantenservice.

Veilig naar Jaarbeurs

Verder blijft natuurlijk gelden dat de maatregelen die Jaarbeurs al genomen heeft om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, zo goed mogelijk nageleefd moeten worden. Meer informatie daarover is te vinden op www.jaarbeurs.nl/coronavirus. En natuurlijk vragen we je om alle hygiëne maatregelen te volgen die het RIVM adviseert om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan (hoesten in je elleboog, regelmatig je handen wassen, et cetera). Overal in Jaarbeurs kun je desinfecterende handgel vinden.