Nieuwjaarsbericht van onze CEO Albert Arp

Image

In de vertraging de versnelling vinden

Op deze laatste dag van 2020 wil ik iedereen, namens alle collega’s van Jaarbeurs in binnen- en buitenland, een heel gezond, succesvol en kansrijk 2021 wensen. 2021 is een jaar waarin we corona, samen, onder controle gaan krijgen. Een jaar waarin wij onze deuren weer open kunnen doen en we elkaar weer écht offline kunnen ontmoeten. Met de beste verbinding en in de hoogste resolutie.

In de vertraging de versnelling vinden. Ik vind het een mooie zegswijze die voor mij 2020 goed samenvat. Terugblikken op afgelopen jaar lijkt in de eerste plaats geen fijne exercitie. Velen van ons hebben afscheid moeten nemen van dierbaren of kregen op een andere manier te maken met corona in hun eigen omgeving. Bij Jaarbeurs hebben we collega’s moeten laten vertrekken als gevolg van de crisis en ook dat raakt mensen diep. Ik hoop velen van hen vroeg of laat weer terug te kunnen zien in onze organisatie.

Maar 2020 is ook een jaar waarin we op een aantal voor Jaarbeurs belangrijke thema’s mooie stappen hebben weten te zetten. Op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en op innovatie. Van het vrijwel geheel vegetarisch maken van de menu’s in onze restaurants tot het verwerven van het Kiwa keurmerk voor onze COVID-19 preventiemaatregelen. En van onze samenwerking met het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie tot onze samenwerking met Samsung SDS. Met de laatste hebben we een netwerk van beacons in onze hallen uitgerold, waarmee we op korte termijn direct bijdragen aan de veiligheid van onze gasten, maar ook de ‘hybride’ beurservaring van bezoekers en exposanten optimaal kunnen maken. Ondersteund met een mooie event app. Want hybride ondernemen zal niet meer weg te denken zijn. Een kans vanuit de crisis.

Als Jaarbeurs zijn we geboren in de crisis van de Eerste Wereldoorlog, we hebben er vele doorstaan. In 2020 zijn we als Jaarbeurs herboren. Met frisse en positieve energie gaan we in 2021 weer aan de slag, doen we de deuren weer open. De afgelopen maanden hebben we gastheer mogen zijn van één van de grootste corona-teststraten van Nederland en dat zullen we ook de komende maanden blijven. In 2021 verwachten we ook een meer inhoudelijke bijdrage te gaan leveren aan de ontwikkeling van de gezondheidszorg. Aan al de prachtige mensen die in die sector werken zijn we veel respect en dankbaarheid verschuldigd. Hen te mogen ondersteunen bij het bouwen aan een toekomstbestendige zorg, door beurzen, congressen en andere ontmoetingen, daar gaan we als Jaarbeurs voor.

Al de Jaarbeurs collega’s staan met hun enorme energie, passie en doorzettingsvermogen klaar om de ambities van onze klanten en overige stakeholders waar te maken.  

Een bewogen jaar wordt weer een bruisend jaar, op naar de versnelling!

Ik kijk ernaar uit je weer te mogen begroeten en wens je een fijne en veelbelovende jaarwisseling.

Albert Arp

Image

Speciale online editie van Vakantiebeurs dit weekend gratis bij te wonen!

Nu de wereld weer langzaamaan opengaat en we reikhalzend uitkijken naar vakantie, staat komend weekend de speciale online editie van Vakantiebeurs voor de deur. Ruim 100 reisaanbieders met een vertegenwoordiging van meer dan 50 verschillende landen bieden op vrijdagmiddag 4 juni en zaterdag 5 juni interactieve sessies aan en zitten klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven. Ook is er speciale aandacht voor de geldende coronamaatregelen rondom reizen. Een bezoek aan de online editie van Vakantiebeurs is gratis. Entertainment en informatie Het online event bestaat uit twee interactieve onderdelen, het ‘Vakantiebeurs Festival’ en de ‘I❤️Travel show’. Het dagprogramma van het Vakantiebeurs Festival biedt mensen op vrijdag en zaterdag de mogelijkheid om aan te sluiten bij sessies van verkeersbureaus en touroperators, in gesprek te gaan om vragen te stellen of een reis te plannen. Vanuit de ANVR en Wijs op Reis zitten specialisten klaar om alle vragen te beantwoorden rondom reizen met coronamaatregelen. Ook wie geen concrete reisplannen heeft haalt het hart op met mooie video’s, verschillende artikelen en aanbiedingen, een ontspannen yoga-sessie of tijdens de reisfotografieworkshop. Livestream ‘I❤️Travel show’ Vrijdag 4 juni om 20:00 uur start de ‘I ♥ Travel’ show. Live vanuit SCALA in Jaarbeurs staat anderhalf uur lang het thema reizen centraal in een afwisselende show met reisverhalen, muziek, humor, culinaire uitstapjes en de kans om vanuit huis verschillende prijzen te winnen. Met de muzikale ondersteuning van Gerard Ekdom, de scherpe grappen van Jörgen Raymann, de cocktails van barman Victor en de ware smaaksensaties van chef Danny Jansen belooft het een groot spektakel te worden! Ook Rolf Sanchez maakt zijn opwachting om de avond een extra zomers tintje te geven. Gratis meedoen Alle onderdelen van de online editie van Vakantiebeurs zijn gratis bij te wonen door een profiel aan te maken via www.vakantiebeurs.nl. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen door Vakantiebeurs te volgen op Facebook en Instagram. Over Jaarbeurs De Vakantiebeurs is een eigen beurstitel van de Jaarbeurs. Wij geloven dat er een plek moet zijn waar je elkaar écht kunt ontmoeten. Ontmoeten om te groeien. Als Jaarbeurs bieden én creëren we de ruimte om groei te versnellen: als mens, als organisatie, als markt. Op een duurzame, veilige en slimme manier. Live en online. In het centrum van het land, in het hart van de stad, met oog voor jou.

Image

Grootste online DIY-event was een enorm succes!

Met bijna 3000 online bezoekers en meer dan 60 workshops en activiteiten was het grootste online DIY-event van de Benelux afgelopen weekend weer een groot succes. De 3-daagse creatieve consumentenbeurs KreaDoe ontvangt normaliter live zo’n 50.000 bezoekers, maar vond dit weekend voor de tweede keer online plaats. Vooraf waren al ruim 22.000 registraties voor workshops gemaakt. In totaal hebben bijna 3000 mensen deelgenomen aan verschillende workshops en sessies. Tijdens de sessies zijn 1820 contacten gemaakt. Alle workshops zijn online terug te kijken tot en met 7 juli. Deelnemers van de workshops waardeerden KreaDoe online met een 9,1. Bezoekers konden onder andere thuis een gesloten ecosysteem maken, graveren op hout of een workshop diamond painting volgen. Daarnaast werd er onder andere een zonnige cocktailworkshop gegeven, kon er wijn geproefd worden met De Meisjes van de Wijn en zorgde Olga Commandeur – oud-Nederlands atlete en dagelijks te zien in Nederland in Beweging! – voor een energieke sessie om in beweging te blijven achter het scherm. Ook was Karin Bloem aanwezig als nieuwe vriendin van KreaDoe. Ze kwam vertellen over haar nog te verschijnen nieuwe boek ‘Haken à la Bloemen’. KreaDoe is een beurs die georganiseerd wordt door de Koninklijke Jaarbeurs. Peter van der Veer, Commercieel Directeur van de Jaarbeurs: “De enorm hoge bezoekerswaardering van 9,1 is natuurlijk een geweldige opsteker. Het team heeft hard gewerkt om een beurs die live goed bezocht wordt, online óók succesvol te maken. Dat is gelukt. De Jaarbeurs is ooit ontstaan door live ontmoetingen, maar met dit soort succesvolle concepten bewijzen we dat online ook een grote meerwaarde kan hebben voor onze bezoekers. Uiteraard zien we uit naar oktober, omdat we KreaDoe dan weer live mogen organiseren en mensen ook fysiek kunnen begroeten.” In het najaar staat de live editie van KreaDoe gepland, waarbij Jaarbeurs weer zo’n 50.000-55.000 bezoekers verwacht. Van 27 t/m 31 oktober kunnen creatievelingen weer gezellig bij elkaar komen en creatief zijn. Karin Bloemen lanceert haar boek ‘Haken à la Bloemen’ tijdens de najaarseditie. Over Jaarbeurs Wij geloven dat er een plek moet zijn waar je elkaar écht kunt ontmoeten. Ontmoeten om te groeien. Als Jaarbeurs bieden én creëren we de ruimte om groei te versnellen: als mens, als organisatie, als markt. Op een duurzame, veilige en slimme manier. Live en online. In het centrum van het land, in het hart van de stad, met oog voor jou.