Jaarbeurs krimpt in

Image

Utrecht, 30 september 2020 – Ook Jaarbeurs ontkomt niet aan het inkrimpen van het aantal medewerkers. Als gevolg van de coronacrisis neemt de organisatie afscheid van circa 50 fte. Jaarbeurs kan het aantal ontslagen beperken, omdat de afgelopen periode een aantal vacatures niet is ingevuld en tijdelijke contracten niet zijn verlengd. Voor de medewerkers die vertrekken is een principeakkoord bereikt met de vakbond.

Albert Arp, CEO van Jaarbeurs: “We hebben ingrijpen zo lang mogelijk uitgesteld. Dat kon, omdat de Jaarbeurs gezond de crisis in ging. We verwachten op zijn vroegst in 2023 de bedrijvigheid van voor de crisis te realiseren, zeker met de nieuwe maatregelen van het kabinet. De crisis zorgt tegelijkertijd ook voor allerlei innovaties en nieuwe kansen. Daardoor heb ik vertrouwen in de toekomst.“

Image

Speciale online editie van Vakantiebeurs dit weekend gratis bij te wonen!

Nu de wereld weer langzaamaan opengaat en we reikhalzend uitkijken naar vakantie, staat komend weekend de speciale online editie van Vakantiebeurs voor de deur. Ruim 100 reisaanbieders met een vertegenwoordiging van meer dan 50 verschillende landen bieden op vrijdagmiddag 4 juni en zaterdag 5 juni interactieve sessies aan en zitten klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven. Ook is er speciale aandacht voor de geldende coronamaatregelen rondom reizen. Een bezoek aan de online editie van Vakantiebeurs is gratis. Entertainment en informatie Het online event bestaat uit twee interactieve onderdelen, het ‘Vakantiebeurs Festival’ en de ‘I❤️Travel show’. Het dagprogramma van het Vakantiebeurs Festival biedt mensen op vrijdag en zaterdag de mogelijkheid om aan te sluiten bij sessies van verkeersbureaus en touroperators, in gesprek te gaan om vragen te stellen of een reis te plannen. Vanuit de ANVR en Wijs op Reis zitten specialisten klaar om alle vragen te beantwoorden rondom reizen met coronamaatregelen. Ook wie geen concrete reisplannen heeft haalt het hart op met mooie video’s, verschillende artikelen en aanbiedingen, een ontspannen yoga-sessie of tijdens de reisfotografieworkshop. Livestream ‘I❤️Travel show’ Vrijdag 4 juni om 20:00 uur start de ‘I ♥ Travel’ show. Live vanuit SCALA in Jaarbeurs staat anderhalf uur lang het thema reizen centraal in een afwisselende show met reisverhalen, muziek, humor, culinaire uitstapjes en de kans om vanuit huis verschillende prijzen te winnen. Met de muzikale ondersteuning van Gerard Ekdom, de scherpe grappen van Jörgen Raymann, de cocktails van barman Victor en de ware smaaksensaties van chef Danny Jansen belooft het een groot spektakel te worden! Ook Rolf Sanchez maakt zijn opwachting om de avond een extra zomers tintje te geven. Gratis meedoen Alle onderdelen van de online editie van Vakantiebeurs zijn gratis bij te wonen door een profiel aan te maken via www.vakantiebeurs.nl. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen door Vakantiebeurs te volgen op Facebook en Instagram. Over Jaarbeurs De Vakantiebeurs is een eigen beurstitel van de Jaarbeurs. Wij geloven dat er een plek moet zijn waar je elkaar écht kunt ontmoeten. Ontmoeten om te groeien. Als Jaarbeurs bieden én creëren we de ruimte om groei te versnellen: als mens, als organisatie, als markt. Op een duurzame, veilige en slimme manier. Live en online. In het centrum van het land, in het hart van de stad, met oog voor jou.

Image

Grootste online DIY-event was een enorm succes!

Met bijna 3000 online bezoekers en meer dan 60 workshops en activiteiten was het grootste online DIY-event van de Benelux afgelopen weekend weer een groot succes. De 3-daagse creatieve consumentenbeurs KreaDoe ontvangt normaliter live zo’n 50.000 bezoekers, maar vond dit weekend voor de tweede keer online plaats. Vooraf waren al ruim 22.000 registraties voor workshops gemaakt. In totaal hebben bijna 3000 mensen deelgenomen aan verschillende workshops en sessies. Tijdens de sessies zijn 1820 contacten gemaakt. Alle workshops zijn online terug te kijken tot en met 7 juli. Deelnemers van de workshops waardeerden KreaDoe online met een 9,1. Bezoekers konden onder andere thuis een gesloten ecosysteem maken, graveren op hout of een workshop diamond painting volgen. Daarnaast werd er onder andere een zonnige cocktailworkshop gegeven, kon er wijn geproefd worden met De Meisjes van de Wijn en zorgde Olga Commandeur – oud-Nederlands atlete en dagelijks te zien in Nederland in Beweging! – voor een energieke sessie om in beweging te blijven achter het scherm. Ook was Karin Bloem aanwezig als nieuwe vriendin van KreaDoe. Ze kwam vertellen over haar nog te verschijnen nieuwe boek ‘Haken à la Bloemen’. KreaDoe is een beurs die georganiseerd wordt door de Koninklijke Jaarbeurs. Peter van der Veer, Commercieel Directeur van de Jaarbeurs: “De enorm hoge bezoekerswaardering van 9,1 is natuurlijk een geweldige opsteker. Het team heeft hard gewerkt om een beurs die live goed bezocht wordt, online óók succesvol te maken. Dat is gelukt. De Jaarbeurs is ooit ontstaan door live ontmoetingen, maar met dit soort succesvolle concepten bewijzen we dat online ook een grote meerwaarde kan hebben voor onze bezoekers. Uiteraard zien we uit naar oktober, omdat we KreaDoe dan weer live mogen organiseren en mensen ook fysiek kunnen begroeten.” In het najaar staat de live editie van KreaDoe gepland, waarbij Jaarbeurs weer zo’n 50.000-55.000 bezoekers verwacht. Van 27 t/m 31 oktober kunnen creatievelingen weer gezellig bij elkaar komen en creatief zijn. Karin Bloemen lanceert haar boek ‘Haken à la Bloemen’ tijdens de najaarseditie. Over Jaarbeurs Wij geloven dat er een plek moet zijn waar je elkaar écht kunt ontmoeten. Ontmoeten om te groeien. Als Jaarbeurs bieden én creëren we de ruimte om groei te versnellen: als mens, als organisatie, als markt. Op een duurzame, veilige en slimme manier. Live en online. In het centrum van het land, in het hart van de stad, met oog voor jou.