Innovatieve zorg draait om Connected & Digital Health, Sociale Innovatie en Data Driven Healthcare

Image

E-health, mhealth, wearables, zelfmanagement, domotica, IoT, telemedicine, personalized and precision medicine; de technologische ontwikkelingen in de zorg zijn erg vooruitstrevend. Hoogste tijd om deze nieuwste ontwikkelingen en innovaties in kaart te brengen. Tijdens Zorg & ICT draait het om onderwerpen als Connected & Digital health, Sociale Innovatie, Data Driven Healthcare, Veiligheid & Privacy en Bedrijfvoering & IT. Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 maart 2019 vindt Zorg & ICT plaats, de beurs voor innovatie in de zorg. Tegelijkertijd vindt de vakbeurs Zorgtotaal plaats.

Wat u niet mag missen tijdens Zorg & ICT

Computable Future Lab
Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, is de zorginnovatiezone Computable Future Lab terug! Zorginstellingen en jonge, opkomende bedrijven demonstreren zij-aan-zij hoe er vanuit verschillende invalshoeken en disciplines hard gewerkt wordt aan oplossingen die de zorg beter, sneller, efficiënter en gebruiksvriendelijker maken.

Kijk voor meer informatie over het Computable Future Lab op de website.

ActiZ Techlab
ActiZ heeft speciaal voor Zorg & ICT een zeer interessant programma samengesteld. Een aantal bestuurders deelt hun visie op en ervaringen met informatisering, digitalisering en technologische innovaties. Er is specifieke aandacht voor informatieveiligheid, de Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) en E-overdracht. 

Speciaal voor u uitgelichte presentaties van Zorg & ICT
Tijdens Zorg & ICT zijn er allerlei presentaties die bezoekers kunnen volgen. Een aantal highlights:

 • De toegevoegde waarde van de iNurse
  Tijdens deze presentatie gaan Kitty de Jong- Oudejans & Maarten van Topaz in op de toegevoegde waarde van de iNurse voor een zorgorganisatie in relatie tot Innovatie. Wat is een iNurse, wat doet de iNurse, welke eigenschappen heeft een iNurse en wat heeft de iNurse nodig?
   
 • Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst
  In de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst is aan acht genomineerden ondersteuning geboden om een technologische innovatie te implementeren. In deze presentatie worden twee van de initiatieven belicht, vanuit het perspectief van de zorgorganisaties én het begeleidende adviesbureau. Wat zijn de succesfactoren, wat ging er moeizamer, wat heeft het gebracht? 
   
 • Positief beïnvloeden van gedrag bij mensen met dementie door technologie
  Binnen Zorggroep Elde is er een expertisecentrum rondom Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag (DEZEP). Op deze behandelafdeling verblijven mensen met dementie die agressief zijn, apathisch, roepgedrag vertonen, enz. De TU-Delft probeert samen met Zorggroep Elde de komende drie jaar een nieuw concept te ontwikkelen waarmee ze dit gedrag positief kunnen beïnvloeden. 
   
 • Het professioneel wijkverpleegkundig dossier van de toekomst: wat is het, wat doet, wat kan het?
  Ruim vier jaar nadat de aanspraak wijkverpleging in 2015 neerdaalde in de zorgverzekeringswet zitten we nog midden in een herintrede van professionele autonomie. Wat betekent het dat wijkverpleegkundigen weer eigenaar kunnen zijn van hun verpleegkundig proces en adequaat klinisch redeneren de 'maat der dingen' is. En wat betekent dit voor professionele dossiervoering? Wat is, wat doet en wat kan een nieuw professioneel dossier in een tijd van netwerkzorg en regie en eigenaarschap over gezondheidsgegevens bij de cliënt? 
Image

Win de Jaarbeurs voor een eigen Utrechts evenement!

Zomerse actie van RTV Utrecht en de Jaarbeurs: Win de Jaarbeurs voor een eigen Utrechts evenement! Welke evenement zou jij organiseren als je voor 1 dag de Jaarbeurs tot je beschikking krijgt? Nu Nederland langzaam maar zeker weer opengaat, ontstaat er eindelijk weer ruimte voor ontmoetingen. RTV Utrecht en de Jaarbeurs roepen de Utrechters daarom op met leuke ideeën te komen. Iedereen kan plannen insturen: examenfeesten, bruiloften, sportwedstrijden, concerten, festivals of rommelmarkten, in principe is álles mogelijk. Aan het eind van de zomervakantie zal het winnende plan ook daadwerkelijk in de Jaarbeurs gerealiseerd kunnen worden. "Utrecht beschikt met de Jaarbeurs over een unieke plek voor grootschalige ontmoetingen. Nu de wereld eindelijk weer opengaat, willen we de Utrechters laten dromen over het ultieme evenement waarmee we dat kunnen vieren", zegt Peter van der Veer, commercieel directeur van de Jaarbeurs. "Wij stellen hiervoor een gehele hal of de grote zaal van het Beatrix Theater beschikbaar, dus in principe is bijna álles mogelijk. Het moet vooral feestelijk zijn en toegankelijk voor alle Utrechters”. "Mensen hebben reikhalzend uitgekeken naar meer vrijheid. Nu die weer in beeld komt, zijn wij benieuwd welke behoeften er in de provincie leven en met welke creatieve ideeën de Utrechters komen", aldus mediadirecteur William Valkenburg van RTV Utrecht. Alle mediakanalen van RTV Utrecht zullen gedurende de zomermaanden de actie volgen er erover berichten: de voorbereidingen, het juryberaad, het stemmen, de bekendmaking van de winnaar en natuurlijk het evenement zelf. Heb jij een fantastisch idee om de nieuwe vrijheid te vieren? Doe mee met de actie en wie weet mag jij zelf aan het einde van de zomervakantie jouw evenement in de Jaarbeurs realiseren. Wij doen de deur open, doen het licht en de ventilatie aan en de rest is aan jou! Laat ons weten hoe jouw ideale evenement eruitziet en hoe je het denkt te organiseren. Stuur vóór 17 juli je plan, voorzien van toelichting, naar www.jaarbeurs.nl/win. Het liefst met een leuke video of met foto's en/of moodboard. Alles om jouw idee eruit te laten springen. Uit alle inzendingen selecteert een deskundige Utrechtse jury de beste ideeën. Daarna is het de beurt aan het publiek: welk van de geselecteerde ideeën krijgt de meeste stemmen en ontvangt de sleutel tot de Jaarbeurs? De winnaar krijgt dan, voor 1 dag, toegang tot een hal of zaal van de Jaarbeurs! Natuurlijk doet RTV Utrecht verslag van de actie en het uiteindelijke evenement. Op alle belangrijke momenten is de regionale omroep erbij: online, via radio en op TV! Doe mee! Het aanmelden van je idee kan via www.jaarbeurs.nl/win RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

Image

Peter Roeleveld en Noah van de Wetering winnen Jaarbeurs Posterwedstrijd 2021

HKU en Koninklijke Jaarbeurs maken winnaars bekend Peter Roeleveld en Noah van de Wetering winnen Jaarbeurs Posterwedstrijd 2021 HKU studenten Peter Roeleveld en Noah van de Wetering hebben de Koninklijke Jaarbeurs Posterwedstrijd 2021 gewonnen. Sinds 1917 heeft de Jaarbeurs een traditie van affiches, gemaakt door Nederlandse ontwerpers. Om te vieren dat de deuren weer open mogen nu de lockdown versoepelt, heeft de Jaarbeurs in samenwerking met HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) studenten uitgedaagd om een affiche voor de opening te maken. Het ontwerp van Roeleveld en Van de Wetering kwam als winnaar uit de bus en is de komende tijd prominent te zien in en om de Jaarbeurs. De jury beoordeelde het affiche als “een prettige poster met een typografie die het contrast zoekt en tegelijkertijd eenheid uitstraalt. Het beeld heeft een diepte en gelaagdheid, met een sterke compositie. De golven in het ontwerp geven het gevoel van levendigheid, een frisse wind. Het daagt je uit om te blijven kijken.” De jury was ook enthousiast dat de twee winnaars met uiteenlopende expertises hebben samengewerkt aan de poster. Peter Roeleveld is tweedejaars student Graphic Design aan HKU, Noah van de Wetering is tweedejaars student Photography. De tweede prijs in de posterwedstrijd werd gewonnen door Noa Wassink, de derde door Daniël Santé. Juryvoorzitter Aletta Kok, directeur marketing en digital van de Jaarbeurs, is onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen: “Geweldig om te zien hoe studenten allemaal hun eigen vertaling hebben gevonden om het moment te vieren dat de Jaarbeurs weer open kan. Wij hebben er erg veel zin om weer gasten en bezoekers te kunnen begroeten en we gaan het winnende affiche ook veel gebruiken in en om het gebouw, ook op onze digitale informatieschermen. Namens de jury feliciteer ik graag alle winnaars en bedank ik alle inzenders voor hun geweldige bijdragen!” De jury van de Koninklijke Jaarbeurs Posterwedstrijd 2021 bestond naast Kok uit HKU docenten Sue Doeksen en Lyanne Tonk, en grafisch ontwerpster Willemijn Staal. De wedstrijd werd bij HKU begeleid door docente Grafisch Ontwerp Anke van Haarlem.