Computable Awards 2019

Image

  • 62.984 stemmen uitgebracht
  • 723 voordrachten in totaal ingediend
  • 21 categorieën
  • 14e editie van Computable Awards

Ict-vaktitel eert 21 winnaars tijdens spectaculaire show

Tijdens een spectaculaire awardsshow in het Beatrix Theater in Utrecht zijn op 29 oktober de winnaars bekend gemaakt van de Computable Awards 2019. Dit jaar was er niet echt één grote winnaar, de Awards werden mooi verdeeld over de verschillende genomineerden. Alleen Mendix en Microsoft wisten twee Computable Awards in de wacht te slepen. De avond werd gepresenteerd door journaliste en tv-presentatrice Dionne Stax. De Computable Awards 2019 stonden in het teken van digitalisering, dat als vijfde basiselement werd gekoppeld aan aarde, lucht, vuur en water.

Ook dit jaar werkte Computable weer met een algemene jury die meekeek in alle Awards-categorieën. In dit team zaten Jeroen Aris, Bart van der Mark, Reza Sarshar, Marjolein Schuurhuis en Fred Streefland. Onder de uiteindelijke winnaars wisten Mendix en Microsoft dus ieder twee Awards naar zich toe te trekken. Mendix won net als vorig jaar in de categorie Softwareleverancier van het Jaar en ceo Derek Roos won als CxO van het Jaar. Microsoft won met zijn Azure in de categorie IaaS-/PaaS-leverancier van het Jaar en ook in de categorie Partnerproject van het Jaar deelde het mee in de winst.

Verrassingen en usual suspects
Naast deze twee dubbelwinnaars zijn er in de overige zeventien categorieën alleen nog maar winnaars die met één award naar huis zijn gegaan. Daaronder bevingen zich wel een aantal verrassingen. Zo in de categorie Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar. Daarin wint Dell EMC en laat het de gedoodverfde favorieten Cisco en HP Inc. vlak achter zich. Unit4 verslaat in de categorie Digital- & E-commerceleverancier van het Jaar een serieuze concurrent als Mirabeau en Amazon steekt KPN de troef af als leverancier aan het mkb. In de as a service-categorieën waren de winnaars iets minder verrassend maar visten toch enkele andere grote namen achter het net. Zo won Salesforce als saas-leverancier en liet het andere grote jongens als SAP en Oracle achter zich. Microsoft Azure behaalde in iaas en paas een glansrijke overwinning op Amazon Web Services en Google Cloud.

Maar er waren meer verrassingen, bijvoorbeeld in de categorie Service-integrator van het Jaar. Daarin versloeg Pink Elephant alle grote genomineerde dienstverleners in die categorie. Ook de winnaar bij de detacheerders was verrassend. Dit jaar geen iSense ICT Professionals, ze waren niet genomineerd, maar dat betekende niet dat een andere grote detacheerder hier er met de winst vandoor ging. Sterker zelfs, David verslaat hier Goliath; ITvitae wint van detacheerders als Peak-IT en Brunel. Verder waren er geen echte verrassingen meer: Fox-IT werd voor de vijfde keer in zes jaar tijd uitgeroepen tot Securityleverancier van het Jaar, Unisys wordt Serviceleverancier van het Jaar, Opleider van het Jaar is HBO-ICT Windesheim en Envision werd uitgeroepen tot Nederlandse Startup van het Jaar.

Projectcategorieën
Ook dit jaar is er weer een zwaar inhoudelijk jurytraject doorlopen in de vijf projectcategorieën van de Computable Awards. De top tien per categorie werd uitgenodigd om hun project te komen presenteren aan een vakjury, waarna de top vijf werd genomineerd. Op 29 oktober 2019 zijn vervolgens in deze projectcategorieën de vijf winnaars bekendgemaakt. Cyberwerf van Bedrijventerrein ZKD, ROC Mondriaan, The Hague Security Delta, Kenniscentrum Integrale Veiligheid (Security Field Lab) en Economic Board The Hague won in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB en ABN Amro, Universiteit van Amsterdam en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid deden dat in de categorie ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf met hun big data tegen uitbuiting en mensenhandel.

Ook hebben we drie projectcategorieën in de publieke sector. VUmc en Pacmed wonnen in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg met hun machine learning op de intensive care. In de categorie ICT-project van het Jaar in het Onderwijs won het project HackShield Future Cyber Heroes  van SIDN Fonds, Flavour en KraBé Academy. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid was in de categorie ICT-project van het Jaar bij de Overheid maar liefst twee keer genomineerd en wist samen met IDEMIA, ICTU en de Dienst ICT van de Politie te winnen met het project Biometriesysteem voor de migratieketen.

Overige projecten en thema
Tot slot waren er nog drie projectcategorieën waarin de jurering iets anders is verlopen. In de categorieën Digital Innovatie van het Jaar en Digitale Transformatie van het Jaar bepaalde een groep Computable-experts de genomineerden en bepaalde juryoordeel en publieksstemming ieder voor de helft de winnaars. De digitale innovatie Hydro & Meteo data met IoT van Havenbedrijf Rotterdam, IBM, Cisco, Esri en Axians won, net als de digitale transformatie Smart Patrol van Rijkswaterstaat. De redactie van Computable bepaalde de genomineerden in de categorie Partnerproject van het Jaar, waarbij publieksstemming uiteindelijk volledig bepaalde dat het project SAP-migratie naar Azure van Eneco, Microsoft en Conclusion won.

De vier basiselementen aarde, lucht, vuur en water stonden centraal tijdens de Computable Awards 2019. Zonder deze elementen geen leven. Tegenwoordig is er ook bijna geen leven meer voor te stellen zonder technologie en digitalisering, en dat is waarom Computable digitalisering met deze vier basiselementen heeft gekoppeld. Het toonde tijdens de avond vier video’s waaruit blijkt dat technologie hard nodig is om deze elementen te bedwingen of om ervan te profiteren doordat er digitalisering aan wordt toegevoegd. Deze vier video’s zullen de komende tijd ook op Computale.nl worden gepubliceerd, tezamen met interviews met betrokkenen.

Over Jaarbeurs
De Computable Awards wordt al jaren door Jaarbeurs zelf georganiseerd. Jaarbeurs organiseert en faciliteert het hele jaar door aantrekkelijke live events en online platformen waarmee zij waardevolle belevingen creëert en aanjager is van business opportunities. 
www.jaarbeurs.nl.
 

Winnaars Computable Awards 2019
Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar: Dell EMC
Softwareleverancier van het Jaar: Mendix
Securityleverancier van het Jaar: Fox-IT
Digital- & E-commerceleverancier van het Jaar: 
Unit4Leverancier van het Jaar voor het MKB: Amazon
IaaS-/PaaS-leverancier van het Jaar: Microsoft Azure
SaaS-leverancier van het Jaar: Salesforce
Service-integrator van het Jaar: Pink Elephant
Serviceleverancier van het Jaar: Unisys
Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar: ITvitae
Opleider van het Jaar: HBO-ICT Windesheim
CxO van het Jaar: Derek Roos, Co-founder en CEO, Mendix
Nederlandse Startup van het Jaar: Envision
ICT-project van het Jaar in de Zorg: Machine learning op de intensive care (VUmc en Pacmed)
ICT-project van het Jaar in het MKB: Cyberwerf (Bedrijventerrein ZKD, ROC Mondriaan, The Hague Security Delta, Kenniscentrum Integrale Veiligheid (Security Field Lab) en Economic Board The Hague)
ICT-project van het Jaar in het Onderwijs: HackShield Future Cyber Heroes (SIDN Fonds, Flavour en KraBé Academy)
ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf: Big data tegen uitbuiting en mensenhandel (ABN Amro, Universiteit van Amsterdam en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid)
ICT-project van het Jaar bij de Overheid: Biometriesysteem voor de migratieketen (Ministerie van Justitie en Veiligheid, IDEMIA, ICTU en de Dienst ICT van de Politie)
Digitale Innovatie van het Jaar: Hydro & Meteo data met IoT (Havenbedrijf Rotterdam, IBM, Cisco, Esri en Axians)
Digitale Transformatie van het Jaar: Smart Patrol (Rijkswaterstaat)
Partnerproject van het Jaar: SAP-migratie naar Azure (Eneco, Microsoft en Conclusion)

---EINDE PERSBERICHT---

Voor al het cijferwerk achter de Computable Awards 2018 kunt u gaan naar https://www.computable.nl/artikel/achtergrond/awards-nieuws/6824807/1853296/cijfers-achter-uitslag-computable-awards-2019.html.

Voor meer informatie over de Computable Awards 2019 kunt u contact opnemen met:

Sander Hulsman
Hoofdredacteur Computable
sander@computable.nl
06 28 33 04 15

Image

KPN kiest voor duurzaam partnership met Dutch Health Hub van de Jaarbeurs

Utrecht, 14 september 2021. KPN Health, digitale partner van de zorgsector, kiest voor een duurzaam marketingpartnership met de Dutch Health Hub, het recent opgerichte kennis- en innovatieplatform dat een motor wil zijn voor toekomstbestendige zorg. KPN en de Dutch Health Hub zetten zich beide in voor een innovatieve digitaliseringsslag in de zorg en dat is terug te zien in deze overeenkomst. De komende maanden starten KPN Health en de Dutch Health Hub gezamenlijke campagnes. Beide bedrijven zijn al enige tijd bezig om de digitalisering in de zorg te versnellen. KPN doet dat bijvoorbeeld in de vorm van KPN Health Exchange – het uitwisselen van vertrouwelijke informatie in systemen op een goed beveiligde manier. De Dutch Health Hub doet dat door partijen in de zorg live en online bij elkaar te brengen voor inspiratie, kennisuitwisseling en strategievorming. De samenwerking begint met een webinar van KPN Health over Health Exchange. Vanwege de huidige coronarichtlijnen, vindt de sessie online plaats in de Jaarbeurs Studio. Tijdens dit webinar komen ervaringsdeskundigen en experts uit de zorg aan het woord. De campagne van de samenwerking wordt voortgezet in het najaar en wordt inhoudelijk nog vorm gegeven. Vinood Mangroelal (EVP KPN Health): ‘Vanuit onze missie om de zorg samen toegankelijk te houden, digitaal en persoonlijk, is een partnership met de Dutch Health Hub erg logisch. Wij zien veel potentie in dit nieuwe initiatief en kijken er naar uit om samen met Ruud en zijn team nuttige content en initiatieven op te zetten waarmee wij samen met verschil kunnen maken’ Director Dutch Health Hub Ruud Koolen is erg blij met dit nieuwe partnership: “KPN Health en de Dutch Health Hub vinden elkaar in de ambitie om de zorg duurzaam en toekomstbestendig te maken. Digitalisering is daarbij cruciaal. Wij gaan elkaar de komende tijd versterken in het leveren van ijzersterke kennis en informatie, waarmee we beslissers in de zorg echt verder kunnen helpen in hun strategievorming op dit gebied. Juist nu is een versnelling in digitalisering cruciaal om de zorg goed overeind te kunnen houden.” Vandaag, 14 september, hebben Vinood Mangroelal en Ruud Koolen de overeenkomst ondertekend in de Jaarbeurs Studio. Over KPN Health Dagelijks ondersteunen wij zorgorganisaties op weg naar een digitale toekomst. Een toekomst waarin we samen de zorg toegankelijk houden, digitaal en persoonlijk. Met technologie die ondersteunt, makkelijk in gebruik is en aansluit op de behoefte van mensen. Wij snappen dat digitalisering ook vragen oproept. Hoe werkt u samen met andere zorgverleners, wat is de nieuwe rol van de patiënt? Hoe gaat u om met veiligheid, betrouwbaarheid, digitale identiteit? Gebruik daarom onze expertise over veilige informatie-uitwisseling in de zorg. KPN Health is uw partner op het gebied van Netwerk, ICT en Security in de zorg. Meer informatie: https://www.kpn.com/zakelijk/branches/zorg.htm Over Dutch Health Hub De Dutch Health Hub is een initiatief van de Jaarbeurs. We willen partijen samenbrengen en in beweging zetten. We creëren nieuwe coalities die samenwerken en innoveren. Met als doel betaalbare, betere en duurzamere zorg met meer aandacht voor gezondheid en preventie. Meer informatie: https://www.dutchhealthhub.nl/

Image

Grootste evenement voor digitalisering van de zorg live in Utrecht

Zorg & ICT van 2 tot en met 4 november in de Jaarbeurs Utrecht, 13 september 2021 – Zorg & ICT, het grootste live evenement over digitalisering van de zorg, vindt van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 november plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Zeker nu is de behoefte groot om de zorg persoonlijker, goedkoper, slimmer, duurzamer en sneller te maken. Onder het thema Keep up the Change besteedt Zorg & ICT ruim aandacht aan deze uitdagingen. De registratie is inmiddels geopend en de toegang is gratis. Aanmelden kan via de website https://www.zorg-en-ict.nl/. Audrey Wilschut van Zorg & ICT: “We kijken er erg naar uit om iedereen weer live te ontmoeten. Drie dagen lang is Zorg & ICT hét podium voor leveranciers die met hun relevante en slimme ICT-oplossingen en technologieën willen bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige zorg. Professionals in de zorgsector bezoeken de beurs voor de nieuwste kennis en inzichten, inspiratie, het spotten van de laatste innovaties en om ervaringen te delen en te netwerken met vakgenoten. We hebben een mooi scala aan exposanten en een uitgebreid en boeiend sprekersprogramma. We hebben er zin in.” Onderwerpen rondom digitale zorg die tijdens Zorg & ICT aan bod komen zijn onder andere de juiste zorg op de juiste plek, gegevensuitwisseling, datagedreven zorg, de opschaling en implementatie van innovatie, en zorgplatformen en regiosamenwerking. De Jaarbeurs heeft uitgebreide maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zodat live bijeenkomsten volgens de hoogste veiligheidsnormen kunnen plaatsvinden. Daarvoor ontving de Jaarbeurs als eerste evenementenlocatie in Nederland het speciale Kiwa-keurmerk. Meer informatie is te vinden op www.zorg-en-ict.nl. Bezoekers kunnen zich daar ook registreren.