Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Jaarbeurs heeft oog voor de maatschappij
Duurzaamheid speelt een grote rol bij Jaarbeurs. We hebben de ambitie om hierin toonaangevend en onderscheidend te zijn. In ons werk streven we altijd naar de perfecte balans tussen mens, milieu en maatschappij. Wij voelen ons maatschappelijk betrokken, zijn ons bewust van onze omgeving en de impact die wij op de toekomst hebben.


Zonnepanelen
Met bijna 1.400 zonnepanelen op het dak van het Beatrixgebouw kunnen we met trots zegen dat wij in het bezit zijn van een van de grootste zonnedaken van de provincie Utrecht.

zonnepanelen

JINC
JINC helpt jongeren op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt; door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en workshops over ondernemerschap te faciliteren. Wij geven deze jongeren een kijkje in het werkveld door het bieden van bliksemstages. Daarnaast verzorgen we sollicitatietrainingen.
 
Léon
Sinds 2008 hebben we een speciale band met het plaatsje Léon in Nicaragua. We helpen daar samen met gemeente Utrecht een beurscomplex te ontwikkelen. Hiervoor assisteren we ter plaatse ondernemers in Léon bij het opzetten van een beurspark, geven we advies en hebben we de aankoop voor de grond gestimuleerd en financieel ondersteund.
 
Koude en warmte opslag
We maken gebruik van een Koude Warmte Opslag (KWO). De energie die we opslaan in de bodem, gebruiken we bijvoorbeeld om in de winter het gebouw te verwarmen of in de zomer te koelen.

Stichting Jong Ondernemen
Als partner van Jong Ondernemen helpen we jongeren hun ondernemende kant te leren kennen, te ontwikkelen en hun talent te ontplooien. Stichting Jong Ondernemen helpt het onderwijs goed te laten aansluiten op maatschappij en bedrijfsleven: iedereen is ondernemer van zijn eigen toekomst.

Afval verminderen
Ons doel is om in 2020 geen afval meer te produceren, door 100% te scheiden en grondstof de basis te laten zijn voor nieuwe producten. Zo staan er bijvoorbeeld afvalbakken binnen Jaarbeurs die papier, plastic en restafval scheiden en maken we gebruik van recyclebaar papier.

auto

Green Key-certificaat
We zijn al voor het vijfde jaar op rij in het bezit van het gouden Green Key-certificaat; het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.        

Green key

Maar er is meer...
En dat is zeker niet alles. Zo zijn al onze 52.000 lichtpunten energiezuinig, hebben we waterbesparende closets en kranen, zijn we volledig over op groene stroom en heeft onze parkeerplaats oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Lees hier meer over duurzaamheid en innovatie.