Duurzaamheid & Innovatie

Groeien in een duurzamere wereld

De Jaarbeurs gelooft in een wereld waar we zorgvuldig omgaan met elkaar en onze omgeving. Waar de impact op de aarde wordt verminderd door hergebruik van grondstoffen, het controleren en reduceren van afval en de opwekking van eigen groene energie. Waar we lopen, fietsen en de trein nemen. Ons bewust zijn van onze onderlinge verschillen en die omarmen, zonder iemand tekort te doen. We geloven in een wereld die groter is dan de ruimte die wij bieden. Met de 2,3 miljoen mensen die we jaarlijks ontvangen kunnen we een positieve impact hebben op onze omgeving en de mensen die we raken.

Jaarbeurs heeft oog voor de maatschappij. In ons werk streven we altijd naar de perfecte balans tussen mens, milieu en maatschappij. Wij voelen ons maatschappelijk betrokken, zijn ons bewust van onze omgeving en de impact die wij op de toekomst hebben. Hoe we dat in de praktijk toepassen lees je hieronder.

Image
Bird eye

Masterplan Nieuwe Jaarbeurs

Leefbaar, duurzaam en aantrekkelijk

Het masterplan nieuwe Jaarbeurs biedt een nieuwe toekomst. Voor Jaarbeurs, voor de stad Utrecht én voor de inwoners van Utrecht. Dit masterplan is een startschot. Jaarbeurs heeft de intentie om actief de dialoog op te zoeken met de stad.

Het Jaarbeursdistrict wordt een compleet nieuw en aantrekkelijk gebied om te leven, wonen en werken. Onderdeel van een groter, bruisend centrum van Utrecht.

Zowel Jaarbeurs als de stad Utrecht hebben grote ambities en willen toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid en gezond stedelijk leven. Centraal staan de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Zo wordt parkeren op een aantrekkelijke en zoveel mogelijk onzichtbare manier opgelost, verdwijnen logistieke aanrijdroutes uit het zicht en wordt verkeer ontsloten vanuit de omliggende hoofdwegen

Klik hier voor meer informatie over het masterplan Nieuwe Jaarbeurs.

Image

Prinses Máxima Centrum

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. In het Prinses Máxima Centrum is alle hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Nauwe samenwerking tussen zorg en research zal leiden tot meer genezing van kinderen met kanker. Met minder nadelige effecten op latere leeftijd. Als Jaarbeurs ondersteunen we deze missie van onze stadsgenoot met hart en ziel. Wil je een donatie doen? Ga dan naar deze website.

Image

Change Inc

Jaarbeurs is changemaker van Change Inc. Het platform van toekomstmakers. Meer informatie vind je hier.

En verder ...

Met bijna 1.400 zonnepanelen op het dak van het Beatrixgebouw kunnen we met trots zegen dat wij in het bezit zijn van een van de grootste zonnedaken van de provincie Utrecht.

Innovatie

Jaarbeurs zet een verdere digitalisering en moderne technologieën in om waardevolle ontmoetingen te kunnen blijven organiseren. Het verbinden van mensen, merken en markten vindt steeds meer online plaats, terwijl de behoefte aan fysieke ontmoetingen onverminderd groot blijft. Wij ontwikkelen nieuwe concepten om de kracht van online en live events te bundelen. Samen met partners ontwikkelen en initiëren wij voortdurend nieuwe oplossingen die bijdragen aan een optimale bezoekersbeleving en business opportunities.