Duurzaamheid & Innovatie

Groeien in een duurzamere wereld

Jaarbeurs gelooft in een wereld waar we zorgvuldig omgaan met elkaar en onze omgeving. Waar de impact op de aarde wordt verminderd door hergebruik van grondstoffen, het controleren en reduceren van afval en de opwekking van eigen groene energie. Waar we lopen, fietsen en de trein nemen. Ons bewust zijn van onze onderlinge verschillen en die omarmen, zonder iemand tekort te doen. We geloven in een wereld die groter is dan de ruimte die wij bieden. Met de 2,3 Miljoen mensen die we jaarlijks ontvangen kunnen we een positieve impact hebben op onze omgeving en de mensen die we raken.

Jaarbeurs heeft oog voor de maatschappij. In ons werk streven we altijd naar de perfecte balans tussen mens, milieu en maatschappij. Wij voelen ons maatschappelijk betrokken, zijn ons bewust van onze omgeving en de impact die wij op de toekomst hebben. Hoe we dat in de praktijk toepassen lees je hieronder.

Image

Masterplan Nieuwe Jaarbeurs

Het masterplan Nieuwe Jaarbeurs biedt een nieuwe toekomst. Voor Jaarbeurs, voor de stad Utrecht én voor de inwoners van Utrecht. Het masterplan beslaat niet alleen een nieuw ontwerp voor Jaarbeurs, maar ook voor de ontwikkeling van het omringende gebied. Het Jaarbeursdistrict wordt een compleet nieuw en aantrekkelijk gebied om te leven, wonen en werken. Met de nieuwbouw willen we de meest duurzame evenementenlocatie van Europa worden. We creëren ruimte waar de impact op de aarde minimaal is en op mensen maximaal is.

Dit masterplan is een startschot. Jaarbeurs heeft de intentie om actief de dialoog op te zoeken met de stad. Klik hier voor meer informatie over het masterplan Nieuwe Jaarbeurs.

Image

Prinses Máxima Centrum

In december 2020 zijn we een vernieuwde samenwerking met het Prinses Máxima Centrum aan gegaan. De afgelopen jaren brachten we al enkele tienduizenden euro’s bijeen voor het Prinses Máxima Centrum.  Met de vernieuwing van de samenwerking willen we de fondsenwerving intensiveren en ons verder inzetten voor de missie van het Prinses Máxima Centrum; ieder kind met kanker genezen met een optimale kwaliteit van leven. Wil je een donatie doen? Ga dan naar deze website.

Image

Change Inc

Jaarbeurs is changemaker van Change Inc. Het platform van toekomstmakers. Meer informatie vind je hier.

En verder ...

Met bijna 1.400 zonnepanelen op het dak van het Beatrixgebouw kunnen we met trots zegen dat wij in het bezit zijn van een van de grootste zonnedaken van de provincie Utrecht.

Innovatie

Jaarbeurs zet een verdere digitalisering en moderne technologieën in om waardevolle ontmoetingen te kunnen blijven organiseren. Het verbinden van mensen, merken en markten vindt steeds meer online plaats, terwijl de behoefte aan fysieke ontmoetingen onverminderd groot blijft. Wij ontwikkelen nieuwe concepten om de kracht van online en live events te bundelen. Samen met partners ontwikkelen en initiëren wij voortdurend nieuwe oplossingen die bijdragen aan een optimale bezoekersbeleving en business opportunities.