Veilig naar Jaarbeurs

Update 15 oktober 2020

Wat mag er allemaal in Jaarbeurs?

Nadat het kabinet op dinsdag 13 oktober nieuwe corona maatregelen bekend heeft gemaakt, hebben de veiligheidsregio, de gemeente en Jaarbeurs intensief contact gehad over wat dit betekent voor bijeenkomsten, beurzen en vergaderingen.

Kunnen congressen en bijeenkomsten doorgaan?
Congressen en bijeenkomsten die een educatief karakter hebben, vallen, net als examens, onder een uitzonderingsregeling. Er is geen limiet aan het aantal personen dat deel kan nemen aan dergelijke bijeenkomsten, zolang de 1,5 meter regel goed in acht kan worden genomen. En bij Jaarbeurs is dat geen probleem.

Kunnen culturele evenementen doorgaan?
Jaarbeurs was aangewezen als één van de vier locaties in de stad Utrecht waar culturele evenementen mogen plaatsvinden voor een maximum van 250 personen. Dat kan bijvoorbeeld in het SCALA theater, maar ook op andere plekken in Jaarbeurs. Per 15 oktober geldt echter weer het maximum van 30 personen. Evenementen die tot nu toe waren gepland in het SCALA voor meer dan 250 mensen, worden zoveel mogelijk omgeboekt naar een latere datum. Meer informatie over de omgeboekte evenementen vind je op de website van SCALA. Vooralsnog gaan alle voorstelling na 27 oktober gewoon door. 

Mogen beurzen nog plaatsvinden?
Ja, beurzen vallen namelijk onder de zogenaamde ‘doorstroom evenementen’, waar de 1,5 meter regel goed nageleefd kan worden. De uitzondering geldt bijvoorbeeld ook voor de tentoonstelling World of Dinos. De komende weken is er geen beurs bij Jaarbeurs gepland.

Wat mag er wat betreft andersoortige bijeenkomsten?
Voor andersoortige bijeenkomsten geldt dat deze wel kunnen plaatsvinden, maar tot een maximum van 30 personen. Heb je binnenkort een bijeenkomst gepland bij Jaarbeurs en vraag je je af of deze doorgang kan vinden? Neem dan contact met ons op via je contactpersoon of onze klantenservice.

 

Veilig naar Jaarbeurs

Verder blijft natuurlijk gelden dat de maatregelen die Jaarbeurs al genomen heeft om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, zo goed mogelijk nageleefd moeten worden.

Als je naar een beurs, congres of ander evenement komt, vragen we je het volgende:

  • Doe de gezondheidscheck via deze link. Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis.
  • Eenmaal in het gebouw, houd 1,5 meter afstand en volg de aangegeven looproutes of de aanwijzingen van onze medewerkers.
  • Draag een mondkapje als je je door de gebouwen van Jaarbeurs beweegt.

En natuurlijk vragen we je om alle hygiëne maatregelen te volgen die het RIVM adviseert om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan (hoesten in je elleboog, regelmatig je handen wassen, et cetera). Overal in Jaarbeurs kun je desinfecterende handgel vinden. 

Parkeerkaartjes koop je bij voorkeur vooraf online. Verder vragen we je om zoveel mogelijk contactloos te betalen. Medewerkers van Jaarbeurs die in contact komen met bezoekers, dragen een mondkapje. Andere medewerkers van Jaarbeurs werken in principe vanuit huis.

Heb je meer vragen over de maatregelen die Jaarbeurs heeft getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan? Bekijk de infographic hieronder of lees de veelgestelde vragen. Natuurlijk kun je ook altijd even contact met ons opnemen. 

Image

Veelgestelde vragen