De invloed van kleur op een bijeenkomst

Image

Een goede bereikbaarheid, de omvang van de ruimte en voldoende daglicht. Dit zijn een aantal voorbeelden waar de meeste eventmanagers op letten bij het uitzoeken van een geschikte locatie. Wellicht heb je er nooit bij stilgestaan, maar het kleur licht in de ruimte heeft ook een enorme invloed op jouw bijeenkomst.

Waar je ook kijkt, overal zie je verschillende kleuren. Kleuren hebben invloed op je emoties en op je gedrag en kunnen een rol spelen bij het maken van keuzes. Dit kan jij ook gebruiken tijdens je bijeenkomst!

Allereerst zul je moeten bepalen wat de doelstelling is van de bijeenkomst. Je kunt hierbij denken aan teambuilding, relatiebeheer, kennis delen, motiveren, draagvlak creëren of je imago verbeteren. Wanneer je de doelstelling weet dan kan je een geschikte kleur kiezen:

Oranje
Organiseer je een teambuildingactiviteit, dan zoek je een positieve, enthousiaste en open sfeer. Oranje is dan een goede kleur. Denk maar aan het Nederlands Elftal, dat is toch een team om trots op te zijn?

Geel
Geel is een vriendelijke en energieke kleur en werkt goed voor concentratie en bij mentale activiteiten. Hierdoor is deze kleur, onder andere, erg geschikt voor netwerkbijeenkomsten.

Blauw
Organiseer je een training? Kies dan voor een blauwe ambiance. Blauw voedt de intuïtie en wakkert oplettendheid aan. Daarbij werkt deze kleur ook verfrissend; een blauw gekleurde ruimte voelt koeler aan dan een rode of oranje ruime.

Rood
Rood is de juiste kleur voor een spannende kick-off of een belangrijke pitch. Deze felle kleur stimuleert de hartslag en bloeddruk en zorgt voor focus en energie. Actie!

Groen
Een bijeenkomst met een open sfeer waarin iedereen gehoord wordt, werkt het beste met een groene ambiance. Het werkt ontspannend, rustgevend en doet denken aan de natuur.

Paars
Een paarse kleur werkt goed bij een evenement waarbij je product of bedrijf centraal staat. Het staat garant voor een luxe uitstraling.

Alle zalen in Jaarbeurs MeetUp zijn voorzien van een Plug & Play systeem. Hiermee kies jij met één druk op de knop een geschikte sfeer en ambiance voor jouw bijeenkomst. Alle kleuren zijn mogelijk en bij aankomst staat alles voor je klaar!

Welke faciliteiten heb jij nodig om van jouw bijeenkomst een succes te maken? Neem contact met ons op.


Meer tips om van jouw bijeenkomst een succes te maken? Lees onze whitepaper  ‘De do’s en don’ts van (online) vergaderen’.