Michiel ton

Vakantiebeurs kijkt tevreden terug op succesvolle editie na twee jaar afwezigheid

De organisatie van de 52ste editie van de Vakantiebeurs in Koninklijke Jaarbeurs kijkt terug op een succesvol evenement. De reacties van zowel bezoekers als exposanten waren lovend. “We stonden deze editie met de grootste stand ooit op de Vakantiebeurs. De Corendon Club House is alle dagen drukbezocht door enthousiaste potentiële klanten en veel van onze partners en relaties. We kijken dan ook terug op een succesvolle beurs.” Aldus Tessa Hoogduin- Meerman van Corendon. Een ander positief geluid komt van Amanda Krans-Schouten, Marketing Manager bij Holland America Line: “Veel kwalitatieve bezoekers, ze weten veel gerichter wat ze willen en zoeken in een vakantie, verassend is de wens naar verre bestemmingen zoals Azië en het Caribisch gebied in tegenstelling tot voorgaande jaren." 

Marleen Rompen: “De Vakantiebeurs vond dit jaar plaats in vijf beurshallen. Een mooi resultaat na veel onzekere tijden in de reisbranche en daarmee zijn we zeer tevreden met een bezoekersaantal van ruim 65.000 bezoekers. Ondanks dat we een beurshal minder hadden dan de vorige editie, is het aantal bezoekers per vierkante meter hetzelfde gebleven. We hebben van veel exposanten vernomen dat hun stands goed werden bezocht en er veel reizen zijn geboekt. Bezoekers waren geïnteresseerd en doelgericht op zoek naar reisinspiratie. Van bezoekers hebben we veel positieve reacties ontvangen over de diverse activiteiten zoals het indoor surfen, de duiktank en de wereldgerechten die men kon proeven. Ik sluit me aan bij de woorden van Joeri Baczkowski, event manager bij TUI: “Wat was het fijn om opnieuw bezoekers te laten wegdromen over hun volgende vakantie.""    

Op 11 januari ontving Koninklijke Jaarbeurs bijna 8.000 reisprofessionals tijdens de Vakantiebeurs Vakdag! Als vanouds vond de Vakdag voor de consumentendagen van de Vakantiebeurs plaats. Hét netwerkevent in de reisbranche waar kennisdeling, inspiratie en elkaar weer live ontmoeten centraal stond. In de verschillende theaters op de beursvloer werden interessante en kwalitatieve sessies gegeven over onder andere de laatste reistrends. 

Vakantiebeurs 2024 vindt plaats van woensdag 10 tot en met zondag 14 januari 2024 in Koninklijke Jaarbeurs.