Vakantiebeurs 2024: Nederlander snakt massaal naar vakantie en persoonlijk reisadvies

Vakantiebeurs 2024: Nederlander snakt massaal naar vakantie en persoonlijk reisadvies

Utrecht, 16 januari 2024 – Nederlanders hebben dit jaar weer volop vakantieplannen en er was dan ook veel animo voor de Vakantiebeurs in Koninklijke Jaarbeurs. De Vakantiebeurs trok dit jaar ruim 71.000 bezoekers. Een groei van 9 procent ten opzichte van vorig jaar. Tijdens de 53ste editie stonden meer dan 1.000 reisorganisaties, hotels en vakantiebestemmingen klaar om bezoekers te inspireren met reisinformatie. De vraag naar persoonlijk reisadvies was dit jaar enorm. Zowel de exposanten als de organisatie kijken zeer tevreden terug. 

Een beurs voor vakgenoten en reislustige bezoekers
Tessa Hoogduin van Meerman Manager Campaign & Partnerships Corendon: “We sloten de laatste dag van de Vakantiebeurs af met een heel positief gevoel. Niet alleen was het event een goede plek om de officiële wisseling van onze directie te presenteren, daarnaast hebben we veel relaties, vakgenoten en niet onbelangrijk onze klanten of potentiële klanten gezien. Er was enorm veel belangstelling voor onze bestemmingen met name Curaçao. 2024 belooft een mooi jaar te worden voor Corendon.” Ook Hugo van Drie, directeur Nordics kijkt met een positief gevoel terug: “Scandinavië is hot en dat hebben we geweten ook. We hebben zoveel leuke, enthousiaste, reislustige mensen gesproken die met ons Scandinavië willen ontdekken.” 

Marleen Rompen, beursmanager Vakantiebeurs: “Na vijf dagen vol reisinspiratie en entertainment zijn de deuren gesloten. We hebben genoten van de volle gangpaden, zes beurshallen volop avontuur, het entertainment bij het Dutch Travel Week festival, de blije gezichten van bezoekers, exposanten en partners. Als team zijn we trots op wat we hebben neergezet en dat we zijn gegroeid ten aanzien van de vorige editie.”

Vakantiebeurs-bezoekers halen ruim 10.000 euro op voor het Prinses Máxima Centrum
Vakantiebeurs haalt met haar 53ste editie ruim 10.000 euro op voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Jaarbeurs zet zich in voor de missie van het Máxima: ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven. Marleen Rompen: “Bezoekers konden meedoen aan verschillende activiteiten, waaronder het prijzenfestival waarbij men reisaccessoires, tegoedbonnen, dagtrips en zelfs complete vakanties kon winnen. Het opgehaalde bedrag en de donaties uit de webshop doneren we aan het Prinses Máxima Centrum.”

Extra Vakantiebeurs Travel Trade Day in 2025
Op woensdag 10 januari ontving Koninklijke Jaarbeurs 8.150 reisprofessionals tijdens de Vakantiebeurs Travel Trade Day, voorheen de Vakdag. Hét netwerkevent in de reisbranche waar kennisdeling, inspiratie en elkaar weer live ontmoeten centraal stond. In de verschillende theaters op de beursvloer werden interessante en kwalitatieve sessies gegeven over onder andere de laatste reistrends. Marleen Rompen: “De veranderingen in de reissector en de ontwikkelingen in de wereld vragen van de reisbranche een nieuwe kijk op ondernemen. Een toekomstbestendige reisbranche vraagt nu meer om samenwerking dan ooit. Daarom heeft Jaarbeurs op basis van recent onderzoek onder de reisbranche besloten de Vakantiebeurs Travel Trade Day uit te breiden naar twee dagen. Gelijktijdig met de Vakantiebeurs Travel Trade Days vindt ook Travel & Tech plaats, het nieuwe vakevent met focus op digitalisering in de reisbranche. Travel & Tech belooft de ontmoetingsplaats te worden voor reisprofessionals om de nieuwste trends en innovaties op het gebied van digitalisering te verkennen.”

Vakantiebeurs 2025 vindt plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 januari 2025 in Koninklijke Jaarbeurs. De Vakantiebeurs Travel Trade Days vinden plaats op woensdag 8 en donderdag 9 januari 2025 in Koninklijke Jaarbeurs.
 

Nieuws

VSK
Nieuws

Uitbreiding vakbeurs VSK met elektrotechniek groot succes

Utrecht, 13 februari 2024 – De vakbeurs VSK, de grootste beurs voor de totale E+W installatiebranche van Nederland, heeft afgelopen week 37.399 bezoekers getrokken naar Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Een groei van 24 procent ten opzichte van de vorige editie. Ruim 330 exposanten, gespecialiseerd in E- en W-installatie, stonden afgelopen week klaar om bezoekers te inspireren over hun innovaties en duurzame ontwikkelingen. Voor het eerst was elektrotechniek onderdeel van de vakbeurs, aangezien E en W elkaar steeds vaker overlappen. De volgende VSK vindt plaats van 3 tot en met 6 februari 2026.
Cybersec Asia
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs kijkt terug op succesvolle eerste editie van vakbeurs Cybersec Asia in Thailand

Utrecht, 12 februari 2024 - Op 31 januari en 1 februari 2024 organiseerde Koninklijke Jaarbeurs vanuit haar dochteronderneming VNU Asia Pacific de allereerste editie van Cybersec Asia in Bangkok. Eerdere edities van Cybersec vonden plaats in Brussel en Utrecht. Met Cybersec biedt Jaarbeurs wereldwijd een platform voor professionals, experts en geïnteresseerden om kennis op te doen over cybersecurity. Met een rijk scala aan sprekers, workshops en paneldiscussies bood deze allereerste editie een schat aan informatie en inzichten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity.
Sustainability pledge Jaarbeurs VSK
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs introduceert Sustainability Pledge

Utrecht, 9 februari 2024 – Koninklijke Jaarbeurs zet een ambitieuze stap om in 2030 de meest duurzame evenementenorganisator en facilitator van Europa te worden. Een ambitie die alleen gerealiseerd kan worden als krachten gebundeld worden. Daarom introduceert Jaarbeurs de Sustainability Pledge. Met de ondertekening van deze Pledge beloven Jaarbeurs en haar exposanten om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich in te spannen om vakbeurzen zo duurzaam mogelijk te organiseren. Vandaag zetten de eerste exposanten hun handtekening onder de Pledge tijdens de tweejaarlijkse vakbeurs VSK 2024. Jaarbeurs start met de vakbeurzen in de bouw- en installatiesector, met als ambitie een circulaire BouwBeurs in 2027 en een circulaire VSK in 2028.
Beste Congreslocatie 2023
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs wint voor tweede keer op rij gouden award voor Beste Congreslocatie

Utrecht, 5 februari 2024 – Koninklijke Jaarbeurs wint vandaag voor de tweede keer op rij de nationale gouden award voor ‘Beste Congreslocatie van het jaar 2023’. Initiatiefnemer van de award is het vaktijdschrift voor zakelijke evenementenlocaties MEETINGS. Herman Mantel, CCO Jaarbeurs: “Ik ben ontzettend trots en vereerd om de award voor Beste Congreslocatie opnieuw in ontvangst te nemen. Deze award inspireert ons om te blijven streven naar innovatie, service van topkwaliteit en duurzaamheid. Dank aan iedereen die iedere dag bijdraagt aan het succes van onze congreslocatie.”
Update VNU exhibitions Asia Ltd in China
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs verkoopt haar aandeel in VNU Exhibitions Asia Ltd in China aan Advent International

Utrecht, 2 februari 2024 – Met internationale evenementen zoals VIV, ILDEX en HORTI AGRI NEXT opereert Koninklijke Jaarbeurs buiten Europa onder andere in Thailand, Vietnam, Indonesië, de Verenigde Arabische Emiraten en Rwanda. Daarnaast is Jaarbeurs, via haar aandeel in VNU Exhibitions Asia Ltd, actief in China. Naar aanleiding van een strategische heroriëntatie maakt de directie van Jaarbeurs bekend haar aandeel van 70% in VNU Exhibitions Asia Ltd (VNU EA) in China per 1 februari 2024 te verkopen aan Advent International; een van de grotere spelers in de wereldwijde private equity sector. Vanuit Jaarbeurs in Utrecht en VNU Exhibitions Asia Pacific in Bangkok blijft Jaarbeurs nationaal en internationaal evenementen ontwikkelen, organiseren en faciliteren.
Vakantiebeurs 2024: Nederlander snakt massaal naar vakantie en persoonlijk reisadvies
Nieuws

Vakantiebeurs 2024: Nederlander snakt massaal naar vakantie en persoonlijk reisadvies

Utrecht, 16 januari 2024 – Nederlanders hebben dit jaar weer volop vakantieplannen en er was dan ook veel animo voor de Vakantiebeurs in Koninklijke Jaarbeurs. De Vakantiebeurs trok dit jaar ruim 71.000 bezoekers. Een groei van 9 procent ten opzichte van vorig jaar. Tijdens de 53ste editie stonden meer dan 1.000 reisorganisaties, hotels en vakantiebestemmingen klaar om bezoekers te inspireren met reisinformatie. De vraag naar persoonlijk reisadvies was dit jaar enorm. Zowel de exposanten als de organisatie kijken zeer tevreden terug.