bpd

Koninklijke Jaarbeurs plant samen met Trees for All nieuw bos in Leersum

Utrecht, 20 februari 2023 – Afgelopen week heeft Koninklijke Jaarbeurs bomen geplant tijdens de Boomplantdag in Leersum. Jaarbeurs doneerde afgelopen jaar in totaal ruim 2.500 bomen aan projecten van partner Trees for All. Marloes van den Berg, Chief Sustainability Officer: “Voor elke beurs, elk event, vergadering of congres planten we standaard een boom in een van de Trees for All projecten. We zetten in op circulariteit, zero waste en doen dat onder andere met duurzamere horeca, digitalisering van onze producten en diensten en met inkoop van beursmateriaal.”

Voor elke beurs, elk event, vergadering of congres bij Jaarbeurs planten ze standaard een boom
Rik Roskam, Relatiemanager Trees for All: “Wij zijn erg trots op Jaarbeurs als partner, omdat onze samenwerking niet een losstaande donatie is maar ook echt onderdeel is van een breed en ambitieus duurzaamheidsbeleid op het gebied van klimaat, circulariteit en het tegengaan van voedselverspilling. Zo maken we samen veel impact!” Marloes van den Berg: “We maken het voor onze klanten en al onze eigen events mogelijk om een evenement te organiseren én een boom te planten. Ons doel is om in 2030 een CO2-neutrale evenementenlocatie in het hart van Nederland te zijn. De samenwerking met Trees for All sluit naadloos aan op dit doel.”

Jaarbeurs is op weg naar een CO2-neutrale evenementenlocatie
Jaarbeurs zet continu stappen om in 2030 de meest duurzame evenementenlocatie en -organisator van Europa te zijn. “Met de 2,3 miljoen mensen die we jaarlijks ontvangen kunnen we een positieve impact hebben op onze omgeving. Als het even kan willen we niet alleen CO2-neutraal zijn, maar zelfs klimaatpositief. We verminderen nu al onze impact door circulair in te kopen en daarmee afval te reduceren. Zo zijn we onlangs gestart met mobiele milieustraten om voor een zuivere afvalstroom te zorgen bij de op- en afbouw van onze beurzen. Ook strijden we tegen voedselverspilling, er is geen plaats meer voor wegwerpplastic en we wekken onze eigen groene energie op. In alle industrieën waar we actief zijn, jagen wij duurzame initiatieven aan en helpen we duurzaamheid versnellen.”