Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022 groot succes

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is ten einde. Met bijna 40.000 bezoekers is het grootste kampeerevent van Nederland zeer succesvol afgerond. Dit jaar was er met name veel aandacht voor elektrische campers, vouwwagens en tenttrailers. Ook organiseerden exposanten veel activiteiten en workshops en dat bleek erg in de smaak te vallen bij het publiek. Beursmanager. Rachel Jankowsky: “Naast nieuwe camper(van)s, caravans, tenttrailers en tenten wilden we de gehele kampeerervaring juist laten zien. De georganiseerde activiteiten en workshops droegen hier perfect aan bij.”

Tienduizenden kampeerders genoten van een breed aanbod
Naast de bekende hallen met onder andere campers en caravans was er ook een hal ingericht met kampeeraccessoires. Daarnaast konden bezoekers proefrijden met campers en met een elektrische auto met caravan aan de trekhaak. Ook konden bezoekers deelnemen aan workshops, van vuur maken tot smartphone fotografie. En tot slot was er een speciale vouwwagenboulevard ingericht met de nieuwste modellen vouwwagens en tenttrailers. Een boulevard waarbij negen merken een internationale bijdrage leverden. “Dat maakte de beurs tot een perfect dagje uit voor tienduizenden kampeerders die niet alleen de laatste innovaties wilden komen bekijken maar ook nog even dat kampeergevoel van de afgelopen zomer opnieuw wilden beleven”, licht Rachel Jankowsky toe.

Veel aandacht voor duurzaam kamperen
Tijdens Kampeer & Caravan Jaarbeurs waren er diverse verkiezingen. Onder andere voor de ANWB Camper van het Jaar, met winnaar Bürstner Lyseo Gallery, en ANWB Caravan van het Jaar, met winnaar Adria Altea. Voor het eerst in de geschiedenis van Jaarbeurs was er ook een Kampeer Duurzaamheidsprijs die binnengesleept werd door twee Nederlandse bedrijven. In de categorie ‘campers’ was dat camperbouwer VENTJE dat camperinterieurs bouwt met FSC-gecertificeerd hout en schapenwol. In de categorie ‘kamperen algemeen’ ging de prijs naar het Noord-Hollandse Karsten Tenten, met een serie tenten die grotendeels van gerecyclede spijkerbroeken wordt gemaakt. “Duurzaamheid vinden we heel belangrijk in de kampeerbranche”, stelt Leo Diepemaat, voorzitter van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie) en medeorganisator van de beurs. “Kamperen op zich is al een van de meest duurzame vormen van verblijfsrecreatie, maar de branche zit niet bepaald stil. Daarom konden we het publiek ook een groot aantal elektrische campers laten zien en de positieve reacties van de bezoekers hebben onze verwachtingen overtroffen”, aldus Diepemaat.

De nieuwe datum voor de beurs van volgend jaar is inmiddels ook bekend: woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober 2023. Meer informatie www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl