Burgemeester Dijksma opent deuren van 52ste Vakantiebeurs in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 11 januari 2023 – Vanmorgen heeft de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma samen met Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs, de 52e editie van de Vakantiebeurs feestelijk geopend. Sharon Dijksma: "Utrecht zonder Vakantiebeurs kan je je niet voorstellen. Al meer dan 50 jaar beginnen steeds meer Nederlanders hun vakantie met een oriëntatiedag op de Vakantiebeurs in Utrecht." In aanwezigheid van tientallen internationale ambassadeurs, honderden journalisten en duizenden vakprofessionals gaat de grootste consumentenbeurs van Koninklijke Jaarbeurs officieel van start. Van donderdag 12 januari tot en met zondag 15 januari staat een groot aanbod van reisorganisaties, hotels en vakantiebestemmingen klaar om tienduizenden bezoekers te inspireren met reisinformatie. Vakantiebeurs telt dit jaar ruim 850 exposanten. Alle continenten zijn vertegenwoordigd. 

Vijf beurshallen bomvol avontuurlijke reisinspiratie
Marleen Rompen, beursmanager Vakantiebeurs: “Op de beurs vinden tal van activiteiten plaats. Er is voor ieder wat wils. Zo kan er indoor gesurft worden, avonturiers kunnen een proefduik in een duiktank nemen en met een VR bril kan tussen haaien gezwommen worden. Uiteraard zijn ook de verschillende wereldkeukens vertegenwoordigd. Van Grieks tot Aziatisch, van Afrikaans tot de Oostenrijkse bierstube. Iedereen die graag op reis gaat kan zich verdiepen in de mooiste vakanties. Van kamperen tot luxe hotelarrangementen, van actieve fiets- en wandelvakanties tot strandvakanties. Naast het bekende en gevarieerde programma hebben we dit jaar ook iets nieuws toegevoegd, het zogeheten persoonlijk reisadvies plein. Wie overdonderd is door het enorme aanbod op Vakantiebeurs, krijgt daar hulp. Ook voor kinderen is er dit jaar een gevarieerd programma. Zo reikt de bekende zanger en presentator Jamai Loman aanstaande zondag de Kids Vakantiegids Awards uit op een feestelijk event in het zogeheten Experience Theater.”

De 52e Vakantiebeurs is te bezoeken van donderdag 12 januari tot en met zondag 15 januari in Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht.

Vakantiebeurs opening