Masterplan Nieuwe Jaarbeurs -
Meer informatie
Bel mij terug
030 295 2999

Jaarbeurs Hallen

Partners in ontmoetingen in Resultaat

 

“Hoe blijf je na 25 jaar nog relevant?”

Organisatoren Leo en Chitra Hendriksen zijn klant van het eerste uur en kiezen al 25 jaar voor Jaarbeurs als eventlocatie. En dat is niet voor niets.

Terug naar overzicht
Honderdduizend treinen in Jaarbeurs
Wie aan modeltreinen denkt, denkt aan Eurospoor in Jaarbeurs Utrecht. Dat is niet verwonderlijk, want het event trekt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers van over de hele wereld. Ook dit jaar worden de hallen aangekleed met werkende miniatuurbanen en meesterlijke landschappen. Organisatoren Leo en Chitra Hendriksen zijn klant van het eerste uur en kiezen al 25 jaar voor Jaarbeurs als eventlocatie. En dat is niet voor niets. 

Waarom kozen jullie destijds voor Jaarbeurs? 
“Toen we in 1993 de keuze maakten om een beurs te organiseren voor andere modelspoorliefhebbers, waren we op zoek naar een centrale locatie. Jaarbeurs zit recht naast het station, hanteert gunstige prijzen en de hallen zijn groot. Dat gaf voor ons de doorslag.”

Inmiddels 25 jaar later, voelen jullie je thuis?  
“Ja! Je weet op voorhand natuurlijk niet hoe een samenwerking loopt, maar het gevoel zat goed. En dat is nog steeds zo. Bij Jaarbeurs hangt een gemoedelijke sfeer en je voelt het wederzijds respect en begrip. Mijn vrouw en ik organiseren de beurs geheel zelf, we doen alles met z’n tweeën. Van promotie tot administratie: we slaan in een zekere zin de ambtenarij over en kunnen snel belangrijke beslissingen nemen. Jaarbeurs ondersteunt ons op die vlakken en denkt met ons mee. We kennen iedereen persoonlijk en spreken elkaar gewoon bij voornaam aan.” 

Wat is er in die kwart eeuw veranderd? 
“Uiteraard de hallen. De gebruikelijke Stelconplaten zag je destijds in elk beursgebouw. Gelukkig hebben ze de hallen stuk voor stuk aangepakt. Of nieuwgebouwd of gerenoveerd met mooie gladde vloeren. Voor de modelbanen een heel belangrijk onderdeel – die moeten op een vlakke vloer staan. Daarnaast zijn er representatieve managementkantoren met een keukentje. Het lijkt onbelangrijk, maar dat is het niet. Dat zijn de plekken waar je gasten ontvangt en afspraken maakt. Vroeger was het een hok en moest je met je koffiekannetje over de beursvloer heen. Tegenwoordig zet je dat ter plekke.”

Wat is jullie succesformule?
“Ik denk dat wij een groot doorzettingsvermogen hebben, we geven niet op. Halverwege de rit is ons bezoekersaantal gezakt van 30.000 naar 15.000 mensen. Dat is wel even schrikken. De modelspoorhobby is namelijk niet commercieel en er wordt niet gepromoot. Dat had uiteindelijk effect op onze beurs. Gelukkig weten we nu al vijftien jaar een stabiel aantal te houden.”

Helpt Jaarbeurs jullie daarbij?
“Gelukkig wel. Bij Jaarbeurs werken echt de meest geschikte mensen. Toen ons bezoekersaantal daalde, dacht iedereen met ons mee om te zorgen dat de beurs toch gehouden kon worden. Nog steeds geven ze ons tips vanuit hun eigen kundigheid. Sterker nog, ze brengen ons ook in contact met andere beursorganisatoren om ervaringen uit te wisselen.” 

Hoe zien jullie de toekomst voor het event?
“Rooskleurig! Ik kan me voorstellen dat andere beursorganisatoren zich druk maken om de huur, de ruimtes enzovoort. Jaarbeurs heeft duidelijke afspraken met ons gemaakt waar wij op voort kunnen borduren. Dat geeft ons de tijd en ruimte om ons event verder uit te bouwen en in stand te houden. Wat ons betreft een samenwerking die nog 25 jaar mag duren!” 

Wij hebben een ruimte voor iedere gelegenheid

Wij nemen graag contact met u op om de mogelijkheden voor uw evenement te bespreken.