Trees For All

Trees For All

Trees For All
Omdat wij geloven in een wereld waarin we zorgvuldig omgaan met elkaar en onze omgeving zijn we een samenwerking met Trees For All aangegaan. Deze samenwerking maakt het voor klanten mogelijk om een evenement te organiseren én een boom te planten! 

Trees For All is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor het planten van nieuwe bossen en het herstellen van bestaande bossen. Komende jaren zullen we samen voor elke boeking bij Jaarbeurs een boom planten in een van de Nederlandse of internationale Trees For All projecten. Daarnaast biedt Jaarbeurs haar klanten de mogelijkheid om zelf een boom te laten planten namens hun evenement. 

Ons doel is om in 2030 een CO2-neutrale evenementenlocatie in het hart van Nederland te zijn. De samenwerking met Trees For All sluit naadloos aan op dit doel. Met het planten van bomen compenseren we een deel van onze CO2-uitstoot en komen we dichter bij het bereiken van onze doelstelling.


Projecten

Trees For All Leersum
In februari 2023 doet Jaarbeurs mee aan een Trees For All project in Leersum. Op voormalige graslanden zullen 24.000 bomen worden geplant. De kalen velden zullen zich ontwikkelen tot bossen boordevol bomen, struiken en planten en zullen het thuis van veel dieren worden. Het nieuwe bos slaat CO2 op en voorziet ons van schone lucht, zuurstof en water. 


Duinbos in Vietnam
Vanuit VNU Asia, onze locatie in Bangkok, zetten we ons in voor het planten van duinbossen in Vietnam. Door het toenemende aantal overstromingen en tyfoons in Centraal-Vietnam is de natuurlijke vegetatie zo goed als verdwenen waardoor dorpen in het achterland kwetsbaarder worden. Met het terugplaatsen van duinbossen ontstaat er natuurlijke kustbescherming en wordt de lokale bevolking voorzien van een sterk en klimaatbestendig ecosysteem.