Voor ons assortiment in de restaurants hebben we een rigoureuze keuze gemaakt om voornamelijk vegetarische gerechten te serveren. Ons bedrijfsrestaurant is al volledig vegetarisch en de overige horeca voor 90%. We ontwikkelden de nieuwe menu’s samen met topchefs en met onze partner Greendish. Kies bij Pleyn bijvoorbeeld voor de pokébowl met avocado, mango en zoetzure biet, een bittergarnituur met bieterballen of als bijgerecht een portie écht verse friet.

Horeca
Voor onze horeca maken we bewuste keuzes voor meer kwaliteit. Ons bedrijfsrestaurant is volledig vegetarisch en onze overige horeca voor 90%. Onze events zijn tussen de 50-90% vegetarisch en dat bouwen we uit. We koken op maat zodat we versproducten zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten om verspilling te vermijden.
Een groenere menukaart
We koken op maat
We maken zoveel mogelijk gerechten on-the-spot klaar en de menukaarten voor onze verschillende horeca-activiteiten zijn op elkaar afgestemd, zodat we versproducten zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten. Zo vermijden we verspilling. Is er na een evenement of congres toch vers voedsel over, dan zorgt de Voedselbank Utrecht dat het goed terecht komt, of wordt het verspreid via de app Too
Good To Go.
Lokaal geproduceerde specialiteiten
Voedsel van dichtbij maakt minder vervoerskilometers én is vaak voedsel van het seizoen. Vers brood en verse kaas en groenten komen zoveel mogelijk van Utrechtse leveranciers. De wijnkaart is gevuld met een topselectie van Europese wijnen. Producten die van verder weg komen, zoals koffie en sinaasappels, hebben in elk geval een duurzaamheidskeurmerk: meer waarde voor mensen en voor het milieu.
Feiten over duurzaamheid in onze horeca
- We kiezen in onze horeca voor voedselverpakkingen van recyclebare materialen met een zo laag mogelijke CO2-footprint.
- Met het ‘beker-voor-beker-systeem’ op onze dance events leveren bezoekers bij de bestelling van een nieuw drankje hun gebruikte statiegeld-beker in. Zo wordt inmiddels 99% van de bekers gerecycled.
- Keukenresten gaan binnenkort in onze eigen composteermachine. De compost kunnen we op ons eigen terrein gebruiken. In de toekomt willen we de compost gebruiken om een deel van onze groenten zelf te verbouwen. Dan is de cirkel écht rond
- We maken gebruik van de slimme Winnow afvalbak, waarbij de groen afval kunnen meten. Hierdoor kunnen we rekening houden met het gebruik van ingrediënten.