Bas-Prinses-Maxima-Centrum

Prinses Máxima Centrum

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. In het Prinses Máxima Centrum is alle hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Nauwe samenwerking tussen zorg en research zal leiden tot meer genezing van kinderen met kanker. Met minder nadelige effecten op latere leeftijd. Als Jaarbeurs ondersteunen we deze missie van onze stadsgenoot met hart en ziel. Wil je een donatie doen? Ga dan naar de website van het Prinses Máxima Centrum.

We zetten ons op verschillende manieren in om fondsen te werven voor onze partner, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Zo zijn er tijdens beurzen en evenementen speciale inzamelpunten voor statiegeldflesjes, waarvan de opbrengst naar het Prinses Máxima Centrum gaat, en kunnen bezoekers bij het kopen van hun beursticket een donatie doen. Daarnaast stellen we graag onze kennis en middelen ter beschikking wanneer het Máxima Centrum een evenement wil organiseren.


Onze medewerkers organiseren regelmatig fondsenwervende acties. Soms doen we dit samen met onze klanten. Een aantal voorbeelden:

 

  • SpellenSpektakel

Tijdens deze beurs heeft de organisatie van SpellenSpektakel voor 4000 euro aan spellen gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum. Daarnaast hebben ze een standruimte beschikbaar gesteld waar awareness werd gecreëerd en extra donaties opgehaald konden worden.

 

  • KreaDoe Lentefestival

Tijdens het KreaDoe Lentefestival hebben we een loterij georganiseerd met mooie prijzen die gedoneerd waren door exposanten van de beurs. De volledige opbrengst van de verkochte loten is naar het Prinses Máxima Centrum gegaan. Samen met de donaties van de ticketverkoop is er tijdens deze beurs een bedrag van ruim 2500 euro opgehaald.

 

  • Hardloopactie medewerkers van Jaarbeurs

Ieder jaar organiseren medewerkers van Jaarbeurs één grote actie. In 2021 was dit MÁXIMAal in Actie, waarbij medewerkers fietsend, wandelend, hardlopend en zwemmend in actie kwamen en gezamenlijk 2700 km hebben afgelegd. Met dank aan iedereen die deze actie heeft gesteund hebben we ruim 24.000 euro opgehaald.