SDG Challenge

SDG Challenge Sprint Day

Hoe zorg je ervoor dat duurzaamheid een plek krijgt in alle aspecten van je beurs of event? En hoe maak je écht duurzame impact in jouw sector? Deze vragen stelden de conceptontwikkelaars van de Bouwbeurs bij de voorbereiding van de aankomende editie. Om daar antwoord op te krijgen hebben we zes jonge talenten van de Universiteit Utrecht uitgedaagd om hierover mee te denken.

Sprint Day

Dit deden zij tijdens de SDG Challenge, een initiatief waarin 13 bedrijven zijn gekoppeld 13 Nederlandse universiteiten. De SDG Challenge is gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties die zijn opgesteld om klimaatverandering tegen te gaan. Tijdens de SDG Challenge helpen studenten bedrijven door mee te denken aan vraagstukken over duurzaamheid. 

Na een kick-off vond de SDG Challenge Sprint Day bij Jaarbeurs op locatie plaats. Een dag lang werkten de studenten in sprints aan het vraagstuk en presenteerden zij het resultaat in een pitch.  De studenten kwamen met inspirerende ideeën, zoals het toepassen van gamification om bezoekers te verleiden duurzame keuzes te maken en het berekenen van de carbon foodprint van bedrijven om hun CO2-impact in te zien.

SDG Challenge

De SDG Challenge wordt twee keer per jaar georganiseerd en is een intiatief van Soapbox. Na een online kick-off vond de Sprintdag plaats bij Jaarbeurs. In een finale strijden de studenten tegen elkaar met de beste oplossingen voor duurzame vraagstukken. 

Meer info over de SDG Challenge