Winnaars Kampeer Duurzaamheidsprijs

KCJ Duurzaamheidsprijs

Duurzaamheid is een thema dat steeds belangrijker wordt. Ook in de kampeerwereld. Tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs is de Kampeer Duurzaamheidsprijs uitgereikt. Deze prijs is voor de meest duurzame innovatie op kampeergebied.  

De Kampeer Duurzaamheidsprijs is een initiatief van Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ), de Kampeer & Caravan Industrie (KCI) en de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Deelnemers konden zich aanmelden in de categorieën Meest duurzame innovatieve camperproduct en Meest duurzame innovatieve kampeerproduct De inzendingen varieerden van de kleinste camperonderdelen tot comfort verbeterende producten. Met het uitreiken van de KCJ Duurzaamheidsprijs hoopte Jaarbeurs haar partners te stimuleren duurzaamheid aan te jagen en te versnellen.  

 

Uitreiking

De vakjury maakt een shortlist waarna ook het publiek kan stemmen op hun favoriete product. De winnaars van 2022 komen beide van Nederlandse bodem. In het auditorium van Jaarbeurs namen de winnaars tijdens het congres Beter op Kampeerreis op de eerste dag van de beurs hun prijs in ontvangst.
 

Winnaar camperproduct

De winnaar van het meest duurzame camperproduct is Ventje, een Nederlandse start-up van jonge enthousiaste camperaars. Zij voorzien hun campervans van een compleet duurzaam interieur door gebruik te maken van FSC gecertificeerd hout en schapenwol. 

Winnaar kampeerproduct

Het meest duurzame kampeerproduct komt van Karsten Tenten. Zij kregen de prijs voor hun Blueline tenten. De productie van de tenten gebeurt in hun eigen energie neutrale atelier. Met hun duurzame tentdoek besparen ze per tent 50.000 liter water en het snijafval van het grondzeil wordt hergebruikt. Doordat de productie in Nederland en België plaatsvindt wordt er veel CO2-uitstoot op gebied van transport bespaard.