Diversity Diner Jaarbeurs Utrecht koninklijke jaarbeurs

Diversity Dinner 2023 bij Jaarbeurs: Verbinding en kansen voor jong talent

Hoe help je jong talent met multiculturele achtergronden om op een ontspannen manier potentiële werkgevers te ontmoeten? Global People heeft zich hier al jaren voor ingezet, met succes. Om barrières en onbewuste vooroordelen weg te nemen, organiseert het grootste recruitment platform voor het bedrijfsleven en multicultureel talent het Diversity Dinner. Dit jaarlijks terugkerende evenement brengt toptalent en werkgevers samen aan één tafel, op basis van een objectieve talentscan. Het doel is om elkaar beter te leren kennen tijdens een goed diner en inspirerende gesprekken. Het evenement markeert vaak het begin van een veelbelovende carrière voor jong talent.

De zevende editie van het evenement vond dit jaar met 350 gasten voor het eerst plaats in de Expozaal van Koninklijke Jaarbeurs. Wilma Schild, CEO van Global People, blikt tevreden terug. Ze benadrukt het belang van persoonlijke ontmoetingen: "We hebben mooie gesprekken over diversiteit en inclusie gezien. Het is zo belangrijk dat mensen elkaar recht in de ogen kunnen kijken en niet alleen maar beoordelen op basis van een cv. Mensen die elkaar anders misschien niet zo snel zien, komen hier dichter bij elkaar. Als jong talent met een andere achternaam of huidskleur kun je veel drempels ervaren in het zoeken naar een nieuwe stap in je carrière. Het is dan mooi om te zien dat mensen aan tafel daar echt over in gesprek kunnen gaan, talent en werkgever samen. Waar struggle je mee, waar loop je tegenaan, hoe kunnen we dat aanpakken?”

Diversity Diner Jaarbeurs Utrecht koninklijke jaarbeurs

Voor werkgevers biedt het diner ook inzicht in kandidaten op een persoonlijker niveau. Details die normaal gesproken niet op een cv verschijnen, zoals het helpen van neefjes of nichtjes met huiswerk, kunnen de persoonlijkheid van een kandidaat verhelderen. 

"Het is zo belangrijk dat mensen elkaar recht in de ogen kunnen kijken en niet alleen maar beoordelen op basis van een cv."

Manon van Wersch, account- en eventmanager bij Jaarbeurs, was vanaf het begin betrokken bij de organisatie deelde de ambitie er een daverend succes van te maken. “Voor last-minute aanmelders hielden we tot op het laatste moment rekening met dieetwensen. Dat is voor onze keukenbrigade voor 350 gasten een uitdagende klus. Daarnaast werd het hele diner halal en duurzaam bereid met lokale leveranciers. Een uitdagende klus voor onze collega’s in de keuken maar een uitdaging die we graag aangaan. En met succes!”

Diversity Diner Jaarbeurs Utrecht koninklijke jaarbeurs

Manon kijkt met veel plezier terug op de samenwerking. “Wilma en haar team gaven ons veel vertrouwen. Ze bouwden op onze expertise en onze adviezen werden vrijwel allemaal overgenomen. Met een strak budget hebben we de zaal mooi kunnen aankleden.” 


Wilma bevestigd: “Het was fijn schakelen met Manon en haar collega’s, het was strak geregeld. We hadden voor Jaarbeurs gekozen vanwege de centrale ligging direct naast het station, maar zijn ook echt onder de indruk van de uitvoering van het diner. Het eten was erg goed.”. Manon ziet nog wel ruimte voor verbetering in de toekomst, gericht op een iets intiemere setting.
 

Diversity Diner Jaarbeurs Utrecht koninklijke jaarbeurs

Deelnemers zijn enthousiast en kijken uit naar volgend jaar. “Dit was het beste event waar ik ooit in Nederland aan heb deelgenomen,” reageert Achmed Abdelaziz. “Wat een geweldige manier om mensen bij elkaar te brengen. Een groot applaus voor het team van Global People, voor de chef en zijn team, en voor iedereen die erbij betrokken was!” 


Ook werkgevers kijken tevreden terug. “Wij hebben als Koninklijke Landmacht voor de tweede keer deelgenomen aan het Diversity Dinner”, aldus Buddy Masfirdaus, recruiter bij de Koninklijke Landmacht. “Het was een geslaagde avond. We zaten met toptalenten aan tafel, hebben goede gesprekken gehad en maximaal kunnen netwerken. En sommige van deze toppers gaan we nu begeleiden naar een baan bij de Landmacht!”


Al met al zijn Global People en Jaarbeurs ervan overtuigd dat ze volgend jaar nog meer drempels voor divers jong talent kunnen weghalen. Tijdens een nog mooier Diversity Dinner 2024.
 

Manon Wersch-Kikkert jaarbeurs account manager

Ook een congres bij Jaarbeurs organiseren?

Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden in ons congrescentrum in Utrecht!

events@jaarbeurs.nl  +31(0)30 295 58 81

 

Cases

IPON 24 Reshift
Case

Een dik decennium samenwerken: de band tussen Reshift en Jaarbeurs

Betrouwbaarheid. Dát is wat Anita de Jonge, projectmanager bij Reshift, het meest waardevol vindt aan samenwerken met Koninklijke Jaarbeurs. Al meer dan vijftien jaar organiseert het bedrijf uit Haarlem events in Utrecht. En dat blijven ze doen. Inmiddels organiseren ze drie keer per jaar een congres in Supernova en een tweejaarlijkse vakbeurs, IPON, in de hallen.
Lees meer
SocialToday Event in Beatrix Theater
Case

Frankwatching SocialToday Event 2024: de toekomst van social media

Hoe kan je een evenementenruimte voor je laten werken? Laila van der Linden, Eventmanager bij Frankwatching, vertelt hoe zij de MeetUp-locaties van het Beatrixgebouw complementeerde aan het Beatrix Theater tijdens het SocialToday Event 2024. "De locaties hebben echt bijgedragen aan het succes!''
Lees meer
Helen Dowling Instituut - benefietgala
Case

Helen Dowling Instituut organiseert benefietgala voor de derde keer in de Polarzaal

Centrale ligging, ruime parkeermogelijkheden en een zaal waar je werkelijk alle kanten mee uit kunt. Het Helen Dowling Instituut hield de afgelopen drie jaar haar benefietgala Aan Tafel Met in de Polarzaal van Jaarbeurs. “Deze witte zaal is als een blanco schilderspalet waar je zelf vorm en kleur aan kunt geven, ideaal voor een event.”
Lees meer
Computable-Awards-2023- expozaal Beatrix Theater Congres Jaarbeurs
Case

Computable Awards 2023: op culinaire ontdekkingstocht in onze Expozaal

Hoe kan je een evenementenruimte voor je laten werken? Sander Hulsman, Chief Digital Content bij Koninklijke Jaarbeurs, vertelt hoe hij de Expozaal van het Beatrixgebouw optimaal benut tijdens de Computable Awards 2023. ‘De organisatie was een fantastische ontdekkingstocht!’
Lees meer
STRN
Case

Internationale hub voor de duurzaamheidstransitie

Eind augustus vult congrescentrum Jaarbeurs Media Plaza zich met honderden wetenschappers uit de hele wereld: politicologen, sociaal geografen, planologen, sociologen, innovatie-experts en vele andere promovendi, hoogleraren en universitair medewerkers. Het onderwerp: hoe kunnen we de...
Lees meer
Nationale Ondernemersprijs Jaarbeurs Auditorium
Case

De Nationale Ondernemersprijs brengt ondernemers bij elkaar in Jaarbeurs

Het mkb is de motor van de Nederlandse economie. Als je het De Ondernemer en ADR (Algemeen Dagblad en regionale titels van DPG Media) vraagt, verdienen deze bedrijven een podium. Daarom bedachten ze een prestigieuze prijs om de belangrijkste mkb-ondernemingen te eren: de Nationale Ondernemersprijs. Robert van den Ham, Director Content & Creatie van De Ondernemer: ‘Voor een eerste editie klopte het aan alle kanten!’
Lees meer