Jaarbeurs-studio-shoot-by-MichielTon-websize-45.jpg

Tips om echt impact te maken met je online event

Online en hybride evenementen zijn in het afgelopen jaar razend populair geworden en dat is niet zomaar. Waarbij het fysiek niet altijd mogelijk is om samen te komen, kiest men steeds vaker als vervanging of uitbreiding voor een digitale opname of zelfs een livestream. Van webinars en podcasts tot live Q&A’s, livestreams van concerten en online spelshows. Het evenement vindt offline plaats en de kijkers thuis kunnen het evenement live volgen. 

'Maar hoe zorg je ervoor dat juist jouw online event opvalt tussen de wildgroei van alle andere digitale evenementen?'

Jaarbeurs heeft al een groot aantal online en hybrid evenementen op haar naam staan en geeft een aantal top tips:

 • Bereid je goed voor. Zorg dat je de meeste energie en tijd steekt in de inhoud en vorm van je programma. Betrek vervolgens je technische partij daarbij in een vroeg stadium. Dan wordt al snel duidelijk wat er kan, wat niet en met welke kosten je te maken krijgt.
   
 • Hou rekening met technische zaken die niets met de kijker te maken hebben. Zoals kijkmonitoren voor sprekers of dagvoorzitter. Een aftelklok voor de presentator. Een ‘oortje’ zodat de regisseur naar de presentator kan communiceren. Voldoende ruimte voor de regie zodat die op veilige afstand van elkaar kan werken.
   
 • Repeteer het hele programma. Eerst technisch, maar ook met alle betrokkenen. Je zult dingen tegenkomen die je niet had voorzien. 
   
 • Gebruik ‘teasers’ om de kijker gemotiveerd te houden (‘straks praten we nog met…, of ‘zo meteen nog een belangrijke mededeling, award uitreiking, leuke quiz, geweldige artiest’ etc.). En gebruik daarvoor ook video.
Online impact maken

  Wil jij jouw online event naar een hoger niveau tillen om echt impact te maken? De Jaarbeurs Studio is bij uitstek de professionele basis voor jouw online event. Onder het motto ‘Jij doet je verhaal en wij regelen de rest.’ is deze permanente studio voorzien van high-tech studioverlichting en hoogwaardige techniek, gecombineerd met een warm en gastvrij interieur. En uiteraard, ‘Plug & Play’-gemak met in-house technische ondersteuning.

   

  Benieuwd naar meer tips over het organiseren van een online event of meer informatie over de Jaarbeurs Studio? Lees hier meer

  Blogs

  zaal c
  Blog

  Hoe bezorg je deelnemers een onvergetelijke trainingsdag?

  Door een training te geven kun je kennis overbrengen, mensen inspireren, activeren, verbinding versterken… Kortom: redenen genoeg om een training te geven. Of je nu als bedrijf of particulier trainingen wil organiseren: hoe zorg je dat het een succes wordt voor zowel jou als organisator als voor je deelnemers?
  Lees meer
  Rico glory
  Blog

  Een persconferentie die wereldwijd live te volgen is? Dat (kick)boksen we voor elkaar!

  Heel even was Koninklijke Jaarbeurs op donderdag 12 januari het middelpunt van de wereldwijde kickboks community.

  Lees meer
  Duurzaam event organiseren
  Blog

  Een duurzaam evenement organiseren: waar houd je rekening mee?

  Een event organiseren wanneer duurzaamheid een belangrijke focus heeft binnen je bedrijf: hoe pak je dat aan? Het vraagt enkel wat voorbereiding en aandacht voor de details. Er zijn verschillende manieren waarop je duurzaamheid integreert in je event.

  Lees meer
  hero
  Blog

  Een congreslocatie kiezen voor je evenement (checklist)

  Een congres, symposium of ander zakelijk evenement organiseren doe je niet zomaar. Een goede eventorganisatie betekent een doordacht plan hebben en veel keuzes maken.

  Lees meer
  Preventive Health Conference 23 november 2022 Academie Spelderholt Jongeren met een beperking stage
  Blog

  Een bijzondere ervaring rijker met Academie Spelderholt

  Een inspirerend congres met een bijzonder tintje. Dit is wat het Preventive Health Conference op 23 november in Koninklijke Jaarbeurs karakteriseerde. Deze dag stond volledig in het teken van zorg en inclusie, in de breedste zin van het woord. Het Jaarbeurs-horecateam werd namelijk versterkt door een groep jongeren met een beperking vanuit Academie Spelderholt. Door deze werkervaring wordt de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van deze jongeren weer extra gestimuleerd.
  Lees meer
  Robots, IT professionals, superhelden en honden november events overzicht Jaarbeurs
  Blog

  Een maand vol met robots, IT-professionals, superhelden & honden- en kattenliefhebbers

  Wat hebben robots, logistieke experts, superhelden, waterbouwers en honden & katten met elkaar te maken? We ontvingen ze allemaal afgelopen maand in Jaarbeurs! Dit waren onze tien mooiste evenementen en bijeenkomsten in november. 

  Lees meer