Jaarbeurs Meetup B

Kick-off meeting organiseren

Bekijk onze kick-off checklist om zelf een kick-off te organiseren. Of maak een afspraak om samen een originele kick-off te organiseren bij Jaarbeurs.

Project kick-off checklist

Wil jij een unieke kick-off meeting organiseren waardoor jouw project een vliegende start ervaart? Door een project kick-off evenement op een originele manier te doen, kan het team in een goede flow raken! En een goed project start met een enthousiast team.

 

Aan de slag!

Natuurlijk wil je een inspirerende project kick-off meeting organiseren voor het team. Maar waar begin je precies? Onze ervaren eventmanagers geven jou tips om een unieke project start te organiseren. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan helpen we je graag.

 • Zorg dat het doel, team en de opdracht al helder zijn
 • Ga voor een externe locatie voor vrije ideeën, feedback en interactie
 • Zorg voor een voorzitter zonder belang bij het project
 • Ga voor interactie en vrije communicatie
 • Goede voorbereiding en organisatie
 • Bespreek de grote lijnen, maar de details later
 • Sluit af met een enthousiaste start: borrel, toast, etc.

Wat is de betekenis van een kick-off meeting?

Een kick-off meeting of project kick-off is letterlijk de start van een nieuw project. De opdracht, het team en de doelstelling is vaak al samengesteld, maar de kick-off meeting is echt de eerste teambijeenkomst waar vaak de opdrachtgever ook bij is. 

Door van de kick-off bijeenkomst een event te maken kun je het projectteam echt een boost meegeven. Vaak werken mensen in projectteams vanuit verschillende disciplines en/of bedrijven samen aan een groter project. Hierdoor zijn deze projectteams niet altijd samen op een locatie, waardoor veel overleggen online of via de telefoon worden gevoerd. 

Dat is in deze tijd natuurlijk helemaal niet erg, maar door in ieder geval een goede kick-off te organiseren heb je grip op de samenwerking. De projectleden kunnen elkaar al (online) kennen, maar het is ook mogelijk dat dit een eerste stap van de samenwerking is. Een kick-off is dé start van de verdere planning een project.

Jaarbeurs MeetUp vergaderen vergaderlocatie Utrecht

Het doel van een kick-off project bijeenkomst

Een project kick-off bijeenkomst zorgt er dus voor dat het projectteam bij elkaar komt voor het project echt van start gaat. Op deze manier kun je goede plannen maken en de samenwerking beter afstemmen. Via schermen samenwerken kan ook, maar door elkaar eerst in levende lijve te ontmoeten krijg je een beter beeld van het team.

Het doel van een kick-off bijeenkomst is dan ook vaak de samenwerking van een projectteam te bevorderen. Het is slim om deze eerste meeting op een externe plek te voeren, waar de sfeer neutraal is.

Hoe organiseer je een kick-off meeting?

Een kick-off is misschien wel één van de belangrijkste aspecten van een geslaagd project. Bij de eerste meeting leg je de basis van het projectteam. De samenwerking is altijd de grondstof van de uitkomst van een project. Daarom is het zo belangrijk om ook die eerste bijeenkomst te organiseren. Maar hoe organiseer je een ideale kick-off meeting?

Ideeën voor een memorabele project kick-off

Ieder project, ieder bedrijf en iedere samenwerking is anders. Daardoor is het goed om eerst wat kick-off ideeën op te doen voor je aan de organisatie begint. Wat is het doel van het project, hoe ziet het team eruit, wat zijn de waarden van de organisatie? Door dit op papier te zetten kunnen wij meedenken voor de invulling van jullie kick-off.

Supernova Progress

Kick-off meeting organiseren bij en met Jaarbeurs

Heb je hulp nodig bij het organiseren van jouw project kick-off? Onze ervaren eventmanagers weten precies waar je tegenaan loopt. Daarom helpen we jou graag met het organiseren van de perfecte kick-off.

Bij Jaarbeurs hebben we geschikte ruimtes voor iedere kick-off of project launch. Zo weet je zeker dat jouw project succesvol in de startblokken staat en jouw projectteam een inspirerende start meemaakt.

 • Bekijk de ruimtes van Jaarbeurs MeetUp
 • Bekijk onze beurzen en evenementen locaties
 • Een internationale kick-off? Stream jouw start in onze online studio
 • Andere ruimte nodig? Wij denken graag met je mee

Online kick-off organiseren

Doorgaans heeft een online kick-off niet de voorkeur. Maar als je bijvoorbeeld een internationaal projectteam hebt, of geen mogelijkheid ziet snel bij elkaar te komen is een online kick-off ook een optie. Bij Jaarbeurs hebben we een speciale online studio gebouwd, waarin je jouw online kick-off kunt broadcasten met jouw team.

MeetUp trainingszaal
Elmi

Op zoek naar een vergaderlocatie in Utrecht?

Accountmanager Elmi

Meer weten over het huren van een vergaderruimte of trainingsruimte bij Jaarbeurs MeetUp? Neem contact met mij op voor alle mogelijkheden.

meetings@jaarbeurs.nl   +31(0)30 295 58 88