Heroes Dutch Comic Con Jaarbeurs 2022

Een terugblik op de eerste weken zonder maatregelen

Er zitten alweer flink wat evenementen op bij Jaarbeurs. Een aantal van onze favorieten.

Na twee jaar hollen, stilstaan en onzekerheid is het eindelijk zo ver: de deuren van Jaarbeurs zijn weer volledig open en daar is al flink gebruik van gemaakt.

Met prachtige evenementen als Heroes Dutch Comic Con, EventSummit en het KreaDoe Lentefestival is het duidelijk waarvoor we het doen: de live ontmoeting blijft voor iedereen speciaal en zal zeker niet verdwijnen.

Second Home

Het beursseizoen van 2022 startte met de consumentenbeurs Second Home op 18, 19 en 20 maart. Dit was tegelijk ook de eerste beurs na de coronapandemie die geheel zonder maatregelen en controles door kon gaan.

Twee jaar geleden stond Second Home helemaal klaar, maar werd alles door de eerste lockdown afgelast. Dit maakte het extra speciaal dat de beurs dit jaar zoals vanouds kon plaatsvinden! Met meer dan 150.000 vakantiewoningen in ruim 30 landen onder één dak en meer dan 8.000 bezoekers bleek de Second Home een groot succes.

Van 30 september tot 2 oktober is de volgende editie van Second Home bij Jaarbeurs. 

Heroes Dutch Comic Con

Op 26 en 27 maart was het tijd voor een uitverkochte jubileum editie van Heroes Dutch Comic Con.

Na twee jaar wachten heeft organisator Easyfairs weer een prachtige editie neergezet. Twee dagen vol games, superhelden, bezoekers in indrukwekkende cosplay outfits en zelfs een echte bruiloft op de mainstage. Met 40.000 bezoekers was het een memorabel weekend.

Ben jij erbij op 19 & 20 november 2022? 

WorldSkills the Finals

Bij WorldSkills the Finals strijden finalisten van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (MBO) om Nederlands kampioen te worden in hun vakgebied. Het tweedaagse beroepenevenement op 31 maart en 1 april 2022 trok 16.000 bezoekers. Ruim 600 (v)mbo-finalisten deden mee aan 52 vakwedstrijden en bijna 70 beroepschallenges. 

WorldSkills wordt ook wel gezien als hét beroepenevenement van Nederland en is de perfecte plek voor scholieren om te ontdekken welke beroepen er allemaal bestaan. Zo ontdekken ze wat ze leuk vinden en doen belangrijke ervaring op voor hun toekomstige studiekeuze.

Beauty Trade Special

Op 2, 3 en 4 april mocht Jaarbeurs de exclusieve high-end vakbeurs Beauty Trade Special verwelkomen. Deze beurs speciaal voor beauty professionals had als thema: Back to Beauty. Het was dé plek voor informatie over de nieuwste producten en technieken en tips en adviezen voor een succesvolle bedrijfsvoering.

KreaDoe Lentefestival

Op 8, 9 en 10 april was de eerste eigen consumentenbeurs van Jaarbeurs zelf: het KreaDoe Lentefestival. Het Lentefestival is het nieuwe jongere, hippere zusje van de jaarlijkse KreaDoe beurs in het najaar. Zodra je binnenstapt bij het Lentefestival waan je je in een creatief, vrolijk, gezellig paradijs waar DIY centraal staat. Het was één groot feest en we blikken met 15.000 bezoekers terug met een goed gevoel.

De hallen en de KreaDoe Huiskamer werden drukbezocht, de workshops zaten vol en bezoekers verlieten de beurs met gevulde tassen. Ook werd er €2501 opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum door diverse acties waar bezoekers en exposanten aan mee konden doen. Het waren 3 zeer mooie dagen.

Op 26 t/m 30 oktober 2022 is de volgende KreaDoe, zien we je daar?

Jaarbeurs Energy Boost

Dat de live events weer op volle capaciteit kunnen draaien, betekent niet dat online evenementen hiermee verdwijnen. Met alle versnelde innovaties zijn de online events enorm gegroeid in kwaliteit en mogelijkheden. Of dit nu een interactief online webinar is of een hybride event waar voor zowel mensen thuis als op locatie een beleving. 

Omdat online evenementen ook nu en in de toekomst belangrijk blijven, hebben we de Jaarbeurs Studio gebouwd.

Op 12 april organiseerden we samen met oud-topsporters Erben Wennemars en Rob Harmeling de Jaarbeurs Energy Boost. Een gratis webinar vanuit de Jaarbeurs Studio om onze klanten een lekkere oppepper te geven en klaar te stomen voor een succesvol 2022!

Kon je er niet bij zijn? Je kan het webinar nog tot 12 mei terugkijken.

EventSummit

De evenementenbranche weer helemaal terug van weggeweest. Op 14 april was EventSummit weer bij ons te gast, hét event voor onze eigen branche.

Met legendarische sprekers, ontzettend veel creatieve stands, inspirerende netwerkmogelijkheden en de afterparty als afsluiter, was EventSummit zeker geslaagd. Naast dat we de eer hadden om host te zijn van hét evenement voor onze eigen branche, waren we zelf ook onderdeel van de beurs met onze eigen Jaarbeurs stand. Het was enorm fijn om weer met de gehele branche samen te komen, inspiratie op te doen en informatie met elkaar te delen.

We zijn erg ook blij dat EventSummit volgend jaar op 9 maart 2023 weer bij Jaarbeurs plaats zal vinden!

Benieuwd naar de komende evenementen?

Ben je enthousiast geworden door alle evenementen van afgelopen weken? Neem dan vooral een kijkje in onze agenda voor de evenementen die nog komen. Waar zien we jou verschijnen? 

Blogs

Bo scheermeijer
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Bo Scheermeijer

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Bo Scheermeijer is Supervisor Hospitality en doet z’n best elke dag tenminste één iemand te verrassen met zijn positieve energie.
Lees meer
TechniShow team 2024
Blog

Een dorp bouwen met Nicole van Leeuwen in de Wereld van Jaarbeurs

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Nicole van Leeuwen is Senior Account Manager van de vakbeurs TechniShow en is verantwoordelijk voor sales, van begin tot eind. We zetten onze bouwhelm op en lopen met Nicole de beursvloer op terwijl zij ons vertelt hoe ze van een bouwtekening een dorp creëert.
Lees meer
Rachel Jankowsky
Blog

Achter op de motor bij Rachel Jankowsky in de Wereld van Jaarbeurs

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en de manier waarop we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Rachel Jankowsky is beursmanager MOTORbeurs Utrecht en Kampeer & Caravan Jaarbeurs en is financieel en commercieel eindverantwoordelijk voor beide beurzen. We stappen achter op de motor bij Rachel en ze vertelt hoe ze van haar passie haar werk heeft gemaakt.
Lees meer
Nina van der Knaap WEY lid
Blog

Werken in de Wereld van Jaarbeurs; hoe is dat eigenlijk? Lid van personeelsvereniging vertelt

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. Ons sterkste punt? Onze mensen. Want samen zijn we Jaarbeurs. Elke dag zetten we ons in om te zorgen dat een bezoek aan onze locatie bijzonder wordt. Maar … hoe is het eigenlijk als je zelf in de Wereld van Jaarbeurs werkt? Zijn er voor medewerkers ook van die betoverende feestjes, evenementen en borrels? Nina van der Knaap (lid van personeelsvereniging WEY) vertelt er meer over.
Lees meer
Tom van der zwaag - medewerker Jaarbeurs
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Tom van der Zwaag

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Koninklijke Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Tom van der Zwaag is beursmanager Bouw & Installatie en verantwoordelijk voor de operationele uitvoering binnen de bouw- en installatiesector van Jaarbeurs.
Lees meer
Jaarbeurs congreslocatie Media Plaza Flame foyer
Blog

Zo organiseer je in ieder seizoen een geslaagd evenement

Of het nou Pasen is, de zomervakantie of oud en nieuw. Het leven zit vol tradities en gewoontes. En dat is ook goed merkbaar in de evenementenbranche. In ieder seizoen zijn er elementen die jij in kunt zetten bij de organisatie van je bijeenkomst, om er een passende beleving van te maken. Bij Jaarbeurs hebben we hier al decennialang ervaring mee en daarom delen we graag onze expertise met jou!
Lees meer