Heroes Dutch Comic Con Jaarbeurs 2022

Een terugblik op de eerste weken zonder maatregelen

Er zitten alweer flink wat evenementen op bij Jaarbeurs. Een aantal van onze favorieten.

Na twee jaar hollen, stilstaan en onzekerheid is het eindelijk zo ver: de deuren van Jaarbeurs zijn weer volledig open en daar is al flink gebruik van gemaakt.

Met prachtige evenementen als Heroes Dutch Comic Con, EventSummit en het KreaDoe Lentefestival is het duidelijk waarvoor we het doen: de live ontmoeting blijft voor iedereen speciaal en zal zeker niet verdwijnen.

Second Home

Het beursseizoen van 2022 startte met de consumentenbeurs Second Home op 18, 19 en 20 maart. Dit was tegelijk ook de eerste beurs na de coronapandemie die geheel zonder maatregelen en controles door kon gaan.

Twee jaar geleden stond Second Home helemaal klaar, maar werd alles door de eerste lockdown afgelast. Dit maakte het extra speciaal dat de beurs dit jaar zoals vanouds kon plaatsvinden! Met meer dan 150.000 vakantiewoningen in ruim 30 landen onder één dak en meer dan 8.000 bezoekers bleek de Second Home een groot succes.

Van 30 september tot 2 oktober is de volgende editie van Second Home bij Jaarbeurs. 

Heroes Dutch Comic Con

Op 26 en 27 maart was het tijd voor een uitverkochte jubileum editie van Heroes Dutch Comic Con.

Na twee jaar wachten heeft organisator Easyfairs weer een prachtige editie neergezet. Twee dagen vol games, superhelden, bezoekers in indrukwekkende cosplay outfits en zelfs een echte bruiloft op de mainstage. Met 40.000 bezoekers was het een memorabel weekend.

Ben jij erbij op 19 & 20 november 2022? 

WorldSkills the Finals

Bij WorldSkills the Finals strijden finalisten van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (MBO) om Nederlands kampioen te worden in hun vakgebied. Het tweedaagse beroepenevenement op 31 maart en 1 april 2022 trok 16.000 bezoekers. Ruim 600 (v)mbo-finalisten deden mee aan 52 vakwedstrijden en bijna 70 beroepschallenges. 

WorldSkills wordt ook wel gezien als hét beroepenevenement van Nederland en is de perfecte plek voor scholieren om te ontdekken welke beroepen er allemaal bestaan. Zo ontdekken ze wat ze leuk vinden en doen belangrijke ervaring op voor hun toekomstige studiekeuze.

Beauty Trade Special

Op 2, 3 en 4 april mocht Jaarbeurs de exclusieve high-end vakbeurs Beauty Trade Special verwelkomen. Deze beurs speciaal voor beauty professionals had als thema: Back to Beauty. Het was dé plek voor informatie over de nieuwste producten en technieken en tips en adviezen voor een succesvolle bedrijfsvoering.

KreaDoe Lentefestival

Op 8, 9 en 10 april was de eerste eigen consumentenbeurs van Jaarbeurs zelf: het KreaDoe Lentefestival. Het Lentefestival is het nieuwe jongere, hippere zusje van de jaarlijkse KreaDoe beurs in het najaar. Zodra je binnenstapt bij het Lentefestival waan je je in een creatief, vrolijk, gezellig paradijs waar DIY centraal staat. Het was één groot feest en we blikken met 15.000 bezoekers terug met een goed gevoel.

De hallen en de KreaDoe Huiskamer werden drukbezocht, de workshops zaten vol en bezoekers verlieten de beurs met gevulde tassen. Ook werd er €2501 opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum door diverse acties waar bezoekers en exposanten aan mee konden doen. Het waren 3 zeer mooie dagen.

Op 26 t/m 30 oktober 2022 is de volgende KreaDoe, zien we je daar?

Jaarbeurs Energy Boost

Dat de live events weer op volle capaciteit kunnen draaien, betekent niet dat online evenementen hiermee verdwijnen. Met alle versnelde innovaties zijn de online events enorm gegroeid in kwaliteit en mogelijkheden. Of dit nu een interactief online webinar is of een hybride event waar voor zowel mensen thuis als op locatie een beleving. 

Omdat online evenementen ook nu en in de toekomst belangrijk blijven, hebben we de Jaarbeurs Studio gebouwd.

Op 12 april organiseerden we samen met oud-topsporters Erben Wennemars en Rob Harmeling de Jaarbeurs Energy Boost. Een gratis webinar vanuit de Jaarbeurs Studio om onze klanten een lekkere oppepper te geven en klaar te stomen voor een succesvol 2022!

Kon je er niet bij zijn? Je kan het webinar nog tot 12 mei terugkijken.

EventSummit

De evenementenbranche weer helemaal terug van weggeweest. Op 14 april was EventSummit weer bij ons te gast, hét event voor onze eigen branche.

Met legendarische sprekers, ontzettend veel creatieve stands, inspirerende netwerkmogelijkheden en de afterparty als afsluiter, was EventSummit zeker geslaagd. Naast dat we de eer hadden om host te zijn van hét evenement voor onze eigen branche, waren we zelf ook onderdeel van de beurs met onze eigen Jaarbeurs stand. Het was enorm fijn om weer met de gehele branche samen te komen, inspiratie op te doen en informatie met elkaar te delen.

We zijn erg ook blij dat EventSummit volgend jaar op 9 maart 2023 weer bij Jaarbeurs plaats zal vinden!

Benieuwd naar de komende evenementen?

Ben je enthousiast geworden door alle evenementen van afgelopen weken? Neem dan vooral een kijkje in onze agenda voor de evenementen die nog komen. Waar zien we jou verschijnen? 

Blogs

zaal c
Blog

Hoe bezorg je deelnemers een onvergetelijke trainingsdag?

Door een training te geven kun je kennis overbrengen, mensen inspireren, activeren, verbinding versterken… Kortom: redenen genoeg om een training te geven. Of je nu als bedrijf of particulier trainingen wil organiseren: hoe zorg je dat het een succes wordt voor zowel jou als organisator als voor je deelnemers?
Lees meer
Rico glory
Blog

Een persconferentie die wereldwijd live te volgen is? Dat (kick)boksen we voor elkaar!

Heel even was Koninklijke Jaarbeurs op donderdag 12 januari het middelpunt van de wereldwijde kickboks community.

Lees meer
Duurzaam event organiseren
Blog

Een duurzaam evenement organiseren: waar houd je rekening mee?

Een event organiseren wanneer duurzaamheid een belangrijke focus heeft binnen je bedrijf: hoe pak je dat aan? Het vraagt enkel wat voorbereiding en aandacht voor de details. Er zijn verschillende manieren waarop je duurzaamheid integreert in je event.

Lees meer
hero
Blog

Een congreslocatie kiezen voor je evenement (checklist)

Een congres, symposium of ander zakelijk evenement organiseren doe je niet zomaar. Een goede eventorganisatie betekent een doordacht plan hebben en veel keuzes maken.

Lees meer
Preventive Health Conference 23 november 2022  Academie Spelderholt Jongeren met een beperking stage
Blog

Een bijzondere ervaring rijker met Academie Spelderholt

Een inspirerend congres met een bijzonder tintje. Dit is wat het Preventive Health Conference op 23 november in Koninklijke Jaarbeurs karakteriseerde. Deze dag stond volledig in het teken van zorg en inclusie, in de breedste zin van het woord. Het Jaarbeurs-horecateam werd namelijk versterkt door een groep jongeren met een beperking vanuit Academie Spelderholt. Door deze werkervaring wordt de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van deze jongeren weer extra gestimuleerd.
Lees meer
Robots, IT professionals, superhelden en honden november events overzicht Jaarbeurs
Blog

Een maand vol met robots, IT-professionals, superhelden & honden- en kattenliefhebbers

Wat hebben robots, logistieke experts, superhelden, waterbouwers en honden & katten met elkaar te maken? We ontvingen ze allemaal afgelopen maand in Jaarbeurs! Dit waren onze tien mooiste evenementen en bijeenkomsten in november. 

Lees meer