online event podcast studio webinar livestream

Een online event inzetten om je live event te boosten: zo doe je dat

Er zijn verschillende manieren om je live event te promoten en je bereik te vergroten. Een slim geïntegreerde strategie omvat onder andere social media, e-mailmarketing, blogs en natuurlijk een media campagne. Maar er is nog een slimme tool om je doelgroep warm te houden in aanloop naar je live event. Namelijk: door een online event te organiseren. Sr. Brand Marketeer Hadewych Versnel van Jaarbeurs legt de vijf hoofdredenen uit om een online event in te zetten voor je (vak)beurs.

Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring in de beurzensector én gewerkt bij de twee grootste internationale beursorganisatoren. Als iemand weet hoe ze een merk moet neerzetten en uitbouwen, dan is het wel Hadewych Versnel. Ze is verantwoordelijk voor het vermarkten van vier toonaangevende vakbeurzen van Jaarbeurs en schrijft onder andere het campagneplan van de evenementen. Een van de onderdelen die daarin thuishoort: een online event. Dat heeft volgens haar vijf hoofdredenen. 

1.    Aanjagen van interesse
2.    Claimen van autoriteit
3.    Engagement creëren door het jaar heen 
4.    Leadgeneratie van bezoekers en exposanten
5.    Inzetten als campagnemateriaal 

hadewych

Aanjagen van interesse

Inhoud is een van de meest belangrijke argumenten voor bezoekers om een (vak)beurs te bezoeken. Het moet inhoudelijk van hoge kwaliteit zijn, anders is het niet de moeite waard om het te bezoeken. Dat resulteert in een programma van verschillende onderwerpen en segmenten, binnen één hoofdonderwerp. Hadewych: ‘Voor iedere bezoeker is een ander thema of segment interessant. Om al die verschillende bezoekers naar de beurs te trekken, is het belangrijk dat ze ook weten wát ze kunnen verwachten. Dat kan je doen door opinieleiders, journalisten, marktleiders, exposanten, onderzoekers en specialisten uit te nodigen voor een online event. Laat hen samen discussiëren over een specifiek thema. Laat ze vertellen met welke uitdagingen ze te maken hebben en wat zij op de beurs gaan bieden. Je kunt bij elk online event een ander onderwerp aansnijden, met andere experts.’ 

Claimen van autoriteit

Als merk wil je gezien worden als de expert van dat onderwerp. Dat bereik je met thought leadership. Hadewych: ‘Door de juiste mensen (opinieleiders, marktleiders, exposanten etc.) uit te nodigen voor je online event, bind je content en inhoud aan je beursmerk. Je laat zo zien dat je als merk weet waar je het over hebt. En de vakbeurs is hét platform waar de bezoeker vindt wat hij nodig heeft.’ Hadewych nodigt ook regelmatig een journalist of influencer uit die alles van dit thema of deze sector weet. Want, zo zegt ze: ‘Zij stellen de juiste vragen en brengen de discussie op gang. Daarnaast heb je kans dat ze zelf ook het online event delen in hun eigen netwerk, dit vergroot de exposure en wellicht de interesse in de beurs.’ 

“Door markt- en opinieleiders uit te nodigen voor je online event, bind je content en inhoud aan je merk” 

online event podcast studio webinar livestream

Engagement creëren door het jaar heen

Grote (vak)beurzen vinden vaak jaarlijks plaats, of zelfs één keer per twee jaar. Het betrokken houden van de doelgroep is daarom voor veel organisatoren een grote uitdaging. Een online event kan uitkomst bieden: ‘Door een online event te organiseren waarbij experts praten over interessante onderwerpen, houd je de interactie levend. Of beter gezegd: je geeft de doelgroep prikkels om uit te kijken naar het live event.’ Ook met de keuze van het medium versterk je de autoriteit van je event. Meekijken in teams is toch echt anders dan een online event in de Jaarbeurs Studio. Door de inzet van de studio krijg je een zeer professionele uitstraling, het lijkt meer op een tv-programma en dat versterkt ook je merk. 
 

Leadgeneratie van bezoekers en exposanten

Door in aanloop naar de (vak)beurs verschillende online events te organiseren, genereer je ook leads. Hadewych: ‘Wanneer je gesegmenteerd exposanten en bezoekers uitnodigt voor de online events, vergoot je de betrokkenheid. Dat is natuurlijk goed om bezoekers te werven – je geeft marktkennis weg en een voorproefje van wat er op de beurs te zien is. Daarnaast kan het zorgen voor extra aanmeldingen van nieuwe exposanten. Een potentiële exposant die bijvoorbeeld de top drie bedrijven uit de sector over de beurs hoort praten, wil dan niet achterblijven.’  

“Je kunt de beelden opknippen en gebruiken in je gehele beurscampagne.”

online event podcast studio webinar livestream

Tot slot: inzetten als campagnemateriaal

Volgens Hadewych is een serie online events uitermate geschikt voor het vertellen van het verhaal tijdens het gehele beurstraject. Zie het als een magazine dat periodiek uitkomt. Door online events te organiseren in de aanloop naar je event, creëer je een voorspelbare frequentie met een vast stramien en programma. Dit geeft je exposure in de juiste media. Daarnaast is het online event natuurlijk fijn om in de gehele campagne te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld verwachtingen over de beurs scheppen en toetsen, door in gesprek te gaan met kijkers. Ook kun je de beelden in stukken knippen en bijvoorbeeld gebruiken voor teasers en acquisitie.’ 

Organiseer een online event in de studio van Jaarbeurs

Zoek je een manier om je (vak)beurs digitaal te promoten en jouw doelgroep warm te houden naar aanloop van het event? In onze professionele studio is alles aanwezig om jouw event tot een succes te maken. Onze studio is Plug & Play ingericht, het enige wat jij hoeft te doen is je te focussen op de inhoud. We helpen je graag om digitaal impact te maken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.  

online event podcast studio webinar livestream
Bas Sterrenburg

Meer weten? We helpen je graag

Bas Sterrenburg - Accountmanager online en hybride events

Meer weten over Jaarbeurs Studio? Ik vertel je graag meer over alle mogelijkheden!

events@jaarbeurs.nl  +31(0)30 295 58 81

Blogs

moments 3 jaarbeurs duurzaamheid
Blog

Aan de slag met klantfeedback: nieuwe horecapunten met nog meer focus op vers en duurzaam

Bij Jaarbeurs zijn we continu aan het verbeteren om samen nog succesvollere evenementen te organiseren. We vragen daarbij input van onze klanten en bezoekers. Zo hoorden we onder andere dat men de verhouding van prijs en kwaliteit van de horeca niet in balans vond. Bas Rietvelt, Head of Hospitality, ging aan de slag met de klantfeedback en voerde de afgelopen maanden veel ontwikkelingen door. Hij vertelt onder andere over het vernieuwde horecapunt dat openging tijdens de 50PlusBeurs. Daarnaast praat hij ons bij over de keuzes die hij maakt om de horeca naar een hoger niveau te tillen.
Lees meer
20230907-Jaarbeurs-Campagne-shoot-websize22.jpg
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Noa Vermaak

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Noa Vermaak werkte eerst als exhibitor service medewerker en maakte onlangs de overstap naar sales support medewerker voor KreaDoe en Vakantiebeurs. Daarnaast zet ze zich actief in voor WEY; de personeelsvereniging van Jaarbeurs.
Lees meer
20230415-Marleen-marketing jaarbeurs evenementen kreadoe -MichielTon-websize1.jpg
Blog

Jaarbeurs door de ogen van: Brand Marketing Manager Marleen van Soest

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Marleen van Soest is Brand Marketing Manager en vertelt hoe zij zorgt dat Vakantiebeurs en KreaDoe echt een uitje wordt voor bezoekers.
Lees meer
kerstfeest locatie - decoratie in betoverend thema
Blog

7 tips om een betoverend kerstfeest te organiseren

Het is nooit te vroeg om te beginnen met het plannen van een betoverend kerst- of eindejaarsevenement! Ben jij degene die verantwoordelijk is voor het organiseren van dit feestelijke samenzijn voor je collega's of relaties? Lees verder voor 7 inspirerende ideeën en praktische tips om jouw evenement te transformeren tot een magische herinnering, met inzichten van account- en eventmanager Anke Verstraten.
Lees meer
Werken bij Jaarbeurs als Souschef Michel Sturkenboom
Blog

Jaarbeurs door de ogen van souschef Michel Sturkenboom

Koninklijke Jaarbeurs: de vriendelijke, duurzame en vernieuwende gastheer van heel Nederland. Een plek waar je elkaar ontmoet, inspireert, leert en groeit. We vertellen je graag wat er bij Jaarbeurs speelt en hoe we dingen aanpakken. Hoe? Door kennis te maken met ons meest waardevolle bezit: onze mensen. Michel Sturkenboom vertelt over zijn werkzaamheden als souschef van Jaarbeurs.  
Lees meer
Demand Lead Generation
Blog

Demand Generation: waardevolle leads die voor beide partijen van belang zijn

Al meer dan 100 jaar verbindt Koninklijke Jaarbeurs mensen met elkaar. Onze locatie is bekend geworden door de kracht van fysieke ontmoeting; door beurzen, evenementen en congressen bijvoorbeeld. En nu, anno 2023, kan verbinding leggen, kennis delen en netwerken ook op andere manieren dan enkel fysieke aanwezigheid. Via kennisplatformen als Computable, Dutch Health Hub en Bouw & Installatie Hub. En via Demand Generation; een nieuwe dienst waarmee we partners helpen om kwantitatieve en kwalitatieve leads te ontvangen. Robert Riphagen vertelt er meer over.
Lees meer