UWV Arbeids Juridisch Congres 2023

Locatie
Beatrix Theater
Datum
-

De 15e editie van het UWV Arbeidsjuridisch congres vindt plaats op vrijdag 2 juni 2023 in het Beatrix theater te Utrecht.

Op 2 juni 2023 staat het Beatrix theater volledig in het teken van actualiteiten, jurisprudentie en ontwikkelingen in het arbeids- en ontslagrecht.
Guus van Weelden, lid van de Raad van Bestuur UWV, opent het congres met dagvoorzitter Robert Daverschot. Ruth de Bock, advocaat-generaal bij de Hoge Raad, bespreekt de issues die spelen bij de kwalificatie van arbeidsverhoudingen. Aan bod komen onder meer zzp, platformarbeid en Deliveroo. Monique Gerards, advocaat UWV en business adviseur bij UWV, neemt met Jan Meijer, manager landelijke afdeling arbeid en ontslag van UWV, de actualiteiten rondom de UWV-ontslag-procedure door. Zij bespreken onder andere de nieuwe versie van de uitvoeringregels en enkele uitspraken van UWV.

Na de lunch gaat Hanneke Bennaars, advocaat bij Allen & Overy, in op acht jaar Wet werk en zekerheid. Centraal staat wat de Wwz de arbeidsrechtpraktijk heeft gebracht. Ruben Houweling, hoogleraar arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, rondt de dag af met de laatste stand van zaken omtrent flexibele arbeid en vergoedingen na Xella.