Toerversie La Vuelta Holanda

Toerversie La Vuelta Holanda

Locatie
Jaarbeurs Event & Exhibition Centre
Datum

Grijp de kans om zelf alle drie de grote rondes in Utrecht fietsen!

Op zondag 14 augustus is het zover: de officiële toertochten van La Vuelta in Utrecht! Een kleine week voor de profs, is het mogelijk om de eerste en tweede etappe zelf verkennen.

Twee jaar later dan gepland, komt de Vuelta dan eindelijk naar Nederland! De start van de Grote Ronde zal plaatsvinden in onze wielerstad Utrecht. Daarmee wordt Utrecht de enige stad ter wereld die alle grote rondes heeft mogen ontvangen. In 2010 finishte er de Giro d’Italia en in 2015 kleurde de stad geel in verband met de Grand Départ van de Tour de France. Voor alle wielerfans hebben wij goed nieuws.

Je kunt namelijk ZELF alle drie de grote rondes in Utrecht fietsen! Hoe gaaf is dat?!

  • De routes van 165, 115 en 85 km zijn geschikt voor racefietsers. Bij deze routes zal de eerste 20 km als pelotonstocht verreden worden.
  • De routes van 60 en 35 km zijn geschikt voor recreatieve fietser. Hierbij staan de nieuwe UNESCO Werelderfgoederen Limes en Hollandse Waterlinies centraal.

Met een feestelijke start en finish, verzorgingsposten onderweg, medische en technische assistentie, uitgepijlde routes, een bewaakte fietsenstalling en een unieke bidon!