Nationaal BREEAM Congres

Nationaal BREEAM Congres

Het Nationaal BREEAM Congres 2024 gaat 'back to the future'. We kijken naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving. Ben jij erbij op 28 maart?

Locatie
Beatrix Theater
Datum
-

Op 28 maart vindt de zesde editie van het Nationaal BREEAM Congres plaats in het Beatrix Theater. BREEAM-NL is sinds 2009 dé certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Met deze methode kunnen projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid. Het Nationaal BREEAM Congres biedt ruimte voor 300 deelnemers die bezig zijn met dit certificeringskeurmerk, zoals BREEAM-NL Experts en Assessoren. Maar ook opdrachtgevers die hun projecten meetbaar willen verduurzamen. Deelname aan dit congres kost 320 euro exclusief btw. Is jouw organisatie partner van DGBC, dan krijg je korting.

Programma: Back to the Future

Tijdens inspirerende lezingen en gesprekken komen allerlei thema’s aan bod die van belang zijn bij het verduurzamen van gebouwen en gebieden. Denk hierbij aan de toepassing van biobased bouwmaterialen. In het verleden was bouwen met hout de standaard. Na een periode van beton en staal, maakt hout een comeback. En zo zijn er meer materialen uit het verleden die hun weg terugvinden in de toekomst. Universitair docent Archeologie Maikel Kuijpers neemt ons mee in de materialentransitie.

Ook oude technieken en elementen steken we in een nieuw jasje. Architect Paul de Ruiter laat innovatieve praktijkvoorbeelden zien en geeft een kijkje in het gebouw van de toekomst vol inspiratie uit de natuur en het verleden. Op het gebied van voedsel zien we vergelijkbare trends, waarover TV-kok Hugo Kennis meer vertelt. Tot slot komt de toekomst van BREEAM-NL zelf komt aan bod. Tom Wilson (BRE) en Rudy van der Helm (DGBC) praten je bij over de laatste nationale en internationale ontwikkelingen.