Nationaal Autisme Congres

Nationaal Autisme Congres (NAC)

Op vrijdag 15 maart vindt het Nationaal Autisme Congres (NAC) plaats in Utrecht. Ook dit jaar hebben we opnieuw vooraanstaande experts op het gebied van autismeonderzoek en -behandeling uit zowel binnen- als buitenland kunnen uitnodigen.

Locatie
Julianazalen
Datum
-

Op vrijdag 15 maart vindt het Nationaal Autisme Congres (NAC) weer plaats, dit keer in Utrecht. Het NAC heeft van oudsher een wetenschappelijke focus en dient als bijscholing voor professionals (met accreditatie). Ook dit jaar hebben we opnieuw vooraanstaande experts op het gebied van autismeonderzoek en -behandeling uit zowel binnen- als buitenland kunnen uitnodigen.

Onze plenaire sprekers zullen dit jaar onder andere professor Liz Pellicao zijn, die zal spreken over ‘Autistic flourishing’ (floreren met autisme), en professor Jason Arday, die het zal hebben over ‘Autisme, ras en sociale ongelijkheden’. De voertaal bij deze sprekers is Engels. Daarnaast bieden we een parallel programma met lezingen gebaseerd op ervaringskennis, waaronder presentaties van Irene Nass over ‘Autisme en werken’ en Marije Pietersma over ‘Psychosomatische klachten bij vrouwen met autisme’.

Ook worden er workshops gegeven door experts zoals dr. Shalini Soechitram over ‘Autisme en slaap’, Wikke van der Putten over ‘Camoufleren bij autisme’, en dr. Richard Vuijk over ‘Schematherapie bij autisme’. Bovendien zijn er posterpresentaties, met een prijs voor de beste poster.

We verwachten opnieuw een inspirerende dag. Komt u ook naar ons congres?