Parkeren

Jaarbeurs beschikt over ruim 4.300 eigen parkeerplaatsen verdeeld over P1 tot en met P4 die 24/7 open zijn. Het parkeertarief bedraagt €4,- per uur* (of deel van het uur) voor de eerste 3 parkeeruren. Vanaf het 4e parkeeruur geldt het dagtarief van €16,50*. Na 24 uur betaal je per dag.
Bij het inrijden ontvang je een parkeerkaart. Hiermee kun je bij vertrek betalen bij een van de parkeerautomaten op het terrein. Wist je dat je ook vooraf een parkeerplaats kan reserveren? Daarmee ben je altijd verzekerd van een plek en je bent voordeliger uit. Een online gereserveerde parkeerkaart kost namelijk €15,50*.

* Let op: gewijzigde tarieven per 1 januari 2019. Het uurtarief blijft hetzelfde (4 euro per uur of een deel van een uur). Het dagtarief op P2 en P4 wordt verlaagd naar 16 euro (ook bij online reservering van een parkeerplek). Het dagtarief op P1 en P3 wordt verhoogd naar 20 euro (ook bij online reservering van een parkeerplek).

De online boekingstool voor parkeren werkt het beste als deze wordt geopend in Google Chrome of Internet Explorer. De boekingstool werkt helaas niet op iOS-systemen)

Parkeerplaats reserveren

Waar parkeren?
Afhankelijk van waar je moet zijn in het Jaarbeurscomplex kun je beoordelen waar je het beste kunt parkeren. Bekijk hiervoor de plattegrond. Ga je naar een bijeenkomst in het Beatrixgebouw of breng je een bezoek aan de binnenstad, dan adviseren we om te parkeren op P1 of P3.

Mindervaliden
In en rond Jaarbeurs zijn uiteraard voorzieningen aanwezig voor mindervaliden. Je kunt met je mindervalidenkaart op elk parkeerterrein van Jaarbeurs gratis parkeren. Let op: de kaarthouder dient in de auto aanwezig te zijn. Bekijk op de plattegrond welk terrein het beste geschikt is voor je bezoek.

Elektrische oplaadpunten
Op parkeerterrein P1 en P4 van de Jaarbeurs vind je oplaadpunten voor elektrische auto's.

Abonnementen
Abonnementen worden op dit moment niet uitgegeven, wegens geplande bouw op het terrein.

Milieuzone
Voldoet jouw voertuig niet aan de toelatingseisen voor auto's of vrachtauto's? Parkeerterrein P2 valt buiten de milieuzone, daar mogen dus oudere auto’s en vrachtwagens op diesel op parkeren. Op de andere parkeervelden is dit niet toegestaan. Soms is een ontheffing krijgen toch mogelijk. Je kunt deze aanvragen bij Gemeente Utrecht.

Alternatieve parkeerplekken/garages
Gemeente Utrecht biedt diverse mogelijkheden om te parkeren in de stad. De meest nabije openbare garage is Parkeergarage Croeselaan (onder het Jaarbeursplein). Het uurtarief is hier voordeliger (€3,80 - Jaarbeurs €4,00), maar vanaf 4 uur parkeren zijn de terreinen van Jaarbeurs voordeliger (dagtarief €38,00 - Jaarbeurs €16,50* en bij online reserveren €15,50*). Jaarbeurs biedt geen uitrijkaarten voor deze garage.
Daarnaast zijn er ook meerdere P&R mogelijkheden in Utrecht. Bekijk alle mogelijkheden op de website van Gemeente Utrecht.

Contactformulier parkeren
Heb je een klacht, vraag of tip over parkeren bij Jaarbeurs? Laat het ons weten. Gebruik hiervoor onderstaande contactbutton.

Contact parkeren

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Maak gebruik van onze chat en wij reageren zo snel mogelijk
Gebruik chat